Çözüldü Genymotion emülatör açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhaba tekrardan, bugün açtığım diğer konuda kurulum yapamadığımdan bahsetmiştim.
Şimdi ise kurulumu yaptım, cihazımı seçip emülatörü kurdum. Virtualbox'ta bazı geçersiz ayarlar olduğunu fark ettim ve cihazı başlattım.
Uzun süre bekliyorum ve bu ekran geliyor:

1601824568411.png

Ne yapmam gerekli? Yardımlarınızı bekliyorum, emülatöre ulaşamadım, bu kaynaklara baktım ama onlarda da normal bir şekilde kurulum yapılabilmiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk defa pencere kapanmadı, ama bu sefer de ekran siyah.
Eki Görüntüle 690661
Çözüme doğru yaklaşıyoruz sanırım. Yanıt vermiyor hatası aldım, kapatmaya zorlamak yerine "bekle" seçtim.
Sonra biraz bekledim ve bir de Virtualbox üzerinde açık göründüğünü yazmıştım, onu kapatıp deneyeyim diye düşündüm. Denedikten sonra o şekilde açılmadı, sonra tekrar eski haline getirdim(yani Virtualbox üzerinde açık görünecek şekilde yaptım). Ama bu sefer kodu yazıp başlatmak istediğimde açılıp siyah ekranda beklemek yerine yine ilk başta olduğu gibi açtı, siyah ekran geldi ve hemen kapandı.

Şimdi burada çözümü batırmış oluyorum, hem Virtualbox'ı hem de Genymotion'u "purge" yöntemiyle silip tekrardan kursam, sonra bu konudaki adımları uygulasam sorun çözülür mü hocam? Çünkü az önce çözülmüş gibiydi, diğer denememden dolayı başa dönmüş oldum.
Yoksa başka bir öneriniz var mı?
Zaten az önceki crash raporunda da tekrar yüklenmesi tavsiye ediliyordu. Eğer zamanınız varsa VirtualBox´ı ve Genymotion´ı aşağıdaki komutlarla silip:

Bash:
rm -rf /home/habar/İndirilenler/genymotion

Bash:
sudo apt-get purge virtualbox*

Ardından aşağıdaki anlatıma göre baştan kurmayı deneyebilir misiniz?

Anlatım biraz eski ancak çok fazla fark olduğunu sanmıyorum. Genymotion normal çalışmada yine aynı hata verirse aynı şekilde kurulu bulunduğu dizinde aşağıdaki komutu çalıştırın:

Bash:
LC_ALL=C ./genymotion

Ben hâlâ dil paketi farkından şüpheleniyorum. Bu durumda İngilizce Ubuntu kullanmak sorunu çözebilir.
Önemli değil hocam. Sorununuz çözülsün de gerisi önemli değil. Ayrıca ben de merak ettim ne olduğunu.

Bash:
adb kill-server
Komutu ile arka planda birden fazla ADB işliyorsa hepsini kill edip tekrar deneyebilir misiniz?

Bash:
sudo apt-get --reinstall install virtualbox-dkms

Artından Android´i Genymotion üzerinden başlatabilir misiniz? Bunu yaparken VirtualBox üzerindeki “Başlat” butonuna basmamanız gerekiyor.
Bunu mu tekrar deneyeceğim?

Son düzenleme:
@HABAR

Hayır hocam. Sadece bu komutu: adb kill-server çalıştırın ve ardından tekrar deneyin.
'adb' komutu sistemde bulunamadı. Ama şununla kurulabilir:

sudo apt install adb

Kuracağım şimdi bunu.
Kurulumu yaptım, komutu deniyorum.

Bu sefer anlık beliren emülatör ekranının süresi bir tık uzadı, sağ kenardaki kontrol paneli gözüküp tekrar ilk başta olduğu gibi sekme kayboluyor.

'adb' komutu sistemde bulunamadı. Ama şununla kurulabilir:

sudo apt install adb

Kuracağım şimdi bunu.
Kurulumu yaptım, komutu deniyorum.

Bu sefer anlık beliren emülatör ekranının süresi bir tık uzadı, sağ kenardaki kontrol paneli gözüküp tekrar ilk başta olduğu gibi sekme kayboluyor.

Genymotion´ı tamamen kapatıp aşağıdaki komut ile çalıştırarak tekrar deneyebilir misiniz?

Bash:
LC_ALL=C ./genymotion

Şurada benzer bir sorundan bahsedilmiş. Sanırım dil paketi farkıyla ile ilgili bir sorun var ve eğer öyleyse bu komutun işe yaraması lazım.

Genymotion´ı tamamen kapatıp aşağıdaki komut ile çalıştırarak tekrar deneyebilir misiniz?

Bash:
LC_ALL=C ./genymotion

Şurada benzer bir sorundan bahsedilmiş. Sanırım dil paketi farkıyla ile ilgili bir sorun var ve eğer öyleyse bu komutun işe yaraması lazım.
1601833347064.png

Bu çıktıyı aldım.

Genymotion´ı kurduğunuz dizin içerisinde deneyebilir misiniz?
İndirilenler dizininden bahsettiniz anladığım kadarıyla. İndirilenler klasörünün içinde bir de genymotion diye bir klasör oluşturmuştum, oraya kurmuş herhalde.
Kod:
~/İndirilenler$ LC_ALL=C ./genymotion
bash: ./genymotion: Bir dizin

Genymotion klasöründe:
~/İndirilenler/genymotion$ LC_ALL=C ./genymotion
Logging activities to file: /home/habar/.Genymobile/genymotion.log
2020-10-04T20:51:07+03:00 [genymotion:35211] [fatal] This application failed to start because it could not find or load the Qt platform plugin "xcb"
in "".

Reinstalling the application may fix this problem.
İptal edildi (çekirdek döküldü)
Denedim, yine olmadı, bu arada, virtualbox üzerinde hala "çalışıyor" olarak görünmekte.

İndirilenler dizininden bahsettiniz anladığım kadarıyla. İndirilenler klasörünün içinde bir de genymotion diye bir klasör oluşturmuştum, oraya kurmuş herhalde.
Kod:
~/İndirilenler$ LC_ALL=C ./genymotion
bash: ./genymotion: Bir dizin

Genymotion klasöründe:
~/İndirilenler/genymotion$ LC_ALL=C ./genymotion
Logging activities to file: /home/habar/.Genymobile/genymotion.log
2020-10-04T20:51:07+03:00 [genymotion:35211] [fatal] This application failed to start because it could not find or load the Qt platform plugin "xcb"
in "".

Reinstalling the application may fix this problem.
İptal edildi (çekirdek döküldü)
Denedim, yine olmadı, bu arada, virtualbox üzerinde hala "çalışıyor" olarak görünmekte.

Evet genymotion dizini olması gerekiyor. Şimdi Genymotion ve VirtualBox´ı kapatıp, önce:

Bash:
sudo apt install xcb

Komutu ile paketi kurun ve ardından:

Bash:
cd /home/habar/İndirilenler/genymotion

Dizine gidip son olarak aşağıdaki komutla çalıştırarak deneyebilir misiniz?

Bash:
LC_ALL=C ./genymotion

Evet genymotion dizini olması gerekiyor. Şimdi Genymotion ve VirtualBox´ı kapatıp, önce:

Bash:
sudo apt install xcb

Komutu ile paketi kurun ve ardından:

Bash:
cd /home/habar/İndirilenler/genymotion

Dizine gidip son olarak aşağıdaki komutla çalıştırarak deneyebilir misiniz?

Bash:
LC_ALL=C ./genymotion
1601835347625.png

Çözüme doğru yaklaşıyoruz sanırım. Yanıt vermiyor hatası aldım, kapatmaya zorlamak yerine "bekle" seçtim.
Sonra biraz bekledim ve bir de Virtualbox üzerinde açık göründüğünü yazmıştım, onu kapatıp deneyeyim diye düşündüm. Denedikten sonra o şekilde açılmadı, sonra tekrar eski haline getirdim(yani Virtualbox üzerinde açık görünecek şekilde yaptım). Ama bu sefer kodu yazıp başlatmak istediğimde açılıp siyah ekranda beklemek yerine yine ilk başta olduğu gibi açtı, siyah ekran geldi ve hemen kapandı.

Şimdi burada çözümü batırmış oluyorum, hem Virtualbox'ı hem de Genymotion'u "purge" yöntemiyle silip tekrardan kursam, sonra bu konudaki adımları uygulasam sorun çözülür mü hocam? Çünkü az önce çözülmüş gibiydi, diğer denememden dolayı başa dönmüş oldum.

Eki Görüntüle 690661

Zaten az önceki crash raporunda da tekrar yüklenmesi tavsiye ediliyordu. Eğer zamanınız varsa VirtualBox´ı ve Genymotion´ı aşağıdaki komutlarla silip:

Bash:
rm -rf /home/habar/İndirilenler/genymotion

Bash:
sudo apt-get purge virtualbox*

Ardından aşağıdaki anlatıma göre baştan kurmayı deneyebilir misiniz?

Anlatım biraz eski ancak çok fazla fark olduğunu sanmıyorum. Genymotion normal çalışmada yine aynı hata verirse aynı şekilde kurulu bulunduğu dizinde aşağıdaki komutu çalıştırın:

Bash:
LC_ALL=C ./genymotion

Ben hâlâ dil paketi farkından şüpheleniyorum. Bu durumda İngilizce Ubuntu kullanmak sorunu çözebilir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı