Geralt Nasıl Efsunger Oldu?

Aslında biraz arastırsan bulabileceğin çok güzel kaynaklar var ama Witcher loncasının kendine ait bir kanun var. Sasırma kanunu. Olay su; bir witcher kontrat tamamladığında karsılığında sunu diyebiliyordu'' Aslında sahip olduğun ama sahip olduğunu bilmediğin bir seyi bana vereceksin''. Yani ileride olacak bir çocuğu alabiliyordu. Ama erkek olmak zorunda. Geralt ise kitapta Geralt'ın annesinin kendisini Vesemir'e kendi eliyle teslim edilmesiyle kaderi çizilmis oluyor. Vesemir'de bu konuyu söyle kısaca bahsediyor '' Zaten aldığımız çocuklar öksüz, terk edilmis çocuklar. Bunların bu evrende hayatta kalma sansının ne kadar olduğunu biliyorsunuz. En azından biz Witcherlar olarak bu sansız çocuklara yasama sansı veriyoruz.'' diye bahseder. Tam böyle demiyor ama buna yakın bir sey diyor.
Var. Hem de çok güzel bi' örnek var ama bu spoiler'a girer o yüzden söylemek istemiyorum.

Sizleri soru yağmuruna tuttum ama bir soru daha sormak istiyorum. Hocam Geralt'ın sırtında kılıç izleri var, o kılıç izleri nereden geliyor?
Yok kitaplardan bir spoiler bu.

Hocam kitapları okumayı düşünmüyorum, Witcher 3 ile alakası yoksa verebilirsiniz.

Peki hocam eğitimli ve iyi dövüşen bir insanın bir efsungeri öldürme şansı var mı?
Witcher'lar insanlara göre daha üstün özelliklere sahip olabilirler ama ölümsüz değiller. Keza Geralt'ta defalarca ölümün kıyısından dönmüştür. Hatta bir köylü tarafından karnına saplanan basit bir çiftçi aletiyle(tırmık sanırım ama tam adını hatırlamıyorum) ölümün kıyısından dönüyor. Bundan oyunlarda da bahsediliyor diye hatırlıyorum. Eğer oynadıysanız biliyor olmanız gerek.
Bu olaylar bir elf isyanı sırasında gerçekleşiyor ve Yennefer ağır yaralı Geralt'ı kurtarmaya çalışırken onun da yaşam enerjisi bitme noktasına geliyor ancak Ciri gelip ikisini de kurtarıyor. Bunun dışında Geralt'ın neredeyse tüm kemiklerini kıran bir büyücüyle savaşı da var. Yani Witcherlar yenilmez değil.
Yani evet Witcherlar gayette öldürülebilir. Ne kadar insanüstü özellikleri olsa da dikkat etmek zorundalar.

Son düzenleme:
Sizleri soru yağmuruna tuttum ama bir soru daha sormak istiyorum. Hocam Geralt'ın sırtında kılıç izleri var, o kılıç izleri nereden geliyor?

Hocam kitapları okumayı düşünmüyorum, Witcher 3 ile alakası yoksa verebilirsiniz.
Kitaplarda ben o kadar detay hatırlamıyorum. Bir tek yara sayısıyla alakalı bir seyler vardı sanki.
Sıkıntı yok benim için ben cevaplarım ama bence en güzel cevap direk seriyi okumak olacaktır. Çünkü oyunlar da kitapların alternatif bir devamı.

Kitaplarda ben o kadar detay hatırlamıyorum. Bir tek yara sayısıyla alakalı bir seyler vardı sanki.
Sıkıntı yok benim için ben cevaplarım ama bence en güzel cevap direk seriyi okumak olacaktır. Çünkü oyunlar da kitapların alternatif bir devamı.

Oyunu bitirince bakarım, hoşuma giderse okurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı