Gerçek dünyadaki tüm sistemleri içeren bir oyun yapmak için nasıl bir sistem gerekir?

Görmediğin şey yoktur ilkesini kullanırsak, belki de atomlar sadece biz bakarsak oluşuyordur. Qauntum farklı bir boyut, yani şu an bahsettiğimiz fizik aslında yanlış olabilir.

Qauntum olayı zaten bam başka bir olay ve görmediğini nereden biliyorsun.
Belki oyunlarda ki yükleme mantığı gibidir bir odada kimse arkasına bakmıyorsa orası yoktur aslında.

İyi satmak için böyle bir şey yapmaya kalkacaksanız bence vazgeçin. Zaten böyle bir şey yapmak günümüzde imkansız. İllaki bir oyun yapıp çok iyi satmak istiyorsanız bir oyunu kalitesi değil fikri sattırır.

Şu an bu imkansız 100 yıl sonra belki. Çoğu bilgisayar Java Minecraft'ta kasıyor hala.😀
Küçücük bir oda yapılabilir.

Günümüz sistemlerine uyarlarsak bence şöyle bir şey mantıklı olur. Örneğin evrende birçok nesne var diyelim. Bir nesne normalde bir bütün halinde model olarak kayıt altına alınır. Yani her modele özel dosya olur. Bir kullanıcı, modeli incelemek istediğinde modelin atomları yüklenir. Düzenlemeler yapıldıktan sonra kaydolur. Örneğin nesneyi parçalar ise 2 farklı model oluşur. Bir diğer örnek cam bir nesne, yüksek bir yerden düşerse o model, birden fazla model olur. Yani birden fazla cam parçası.

Bu örnekteki gibi bir çözüm ile kaynak tüketimi azalır. Şöyle bir durum var ki bu oyun, depolamayı hızla doldurur.

Şöyle bir fikir düşünüyorum. Oyunda her şey gerçekçi olacak ve fizik yasalarına uygun olarak yer alacak. Örneğin her bir nesne atomlardan oluşacak. Yani atomların birleşmesiyle nesneler ortaya çıkacak. Atom altı parçacıklar dahi olacak.

O kadar gerçekçi olacak ki nesneler fizik kurallarına uygun bir şekilde parçalanabilecek. Kimyasal reaksiyonlar sağlanabilecek. Özetle gerçek dünyadaki fizik yasaları atom altı parçacıklara kadar oyunda olacak.

Bunun için donanımlar açısından nasıl bir sistem gerekir?
Bu dediğiniz yapıldı hocam: Metaverse.

Şöyle bir fikir düşünüyorum. Oyunda her şey gerçekçi olacak ve fizik yasalarına uygun olarak yer alacak. Örneğin her bir nesne atomlardan oluşacak. Yani atomların birleşmesiyle nesneler ortaya çıkacak. Atom altı parçacıklar dahi olacak.

O kadar gerçekçi olacak ki nesneler fizik kurallarına uygun bir şekilde parçalanabilecek. Kimyasal reaksiyonlar sağlanabilecek. Özetle gerçek dünyadaki fizik yasaları atom altı parçacıklara kadar oyunda olacak.

Bunun için donanımlar açısından nasıl bir sistem gerekir?

Böyle bir oyun yapmak imkansız ve zaten böyle bir oyun yapsanızda tutmayacak çünkü dünya üzerindeki belki de sadece 10000 insanın bilgisayarının kaldırcağı kadar iyi sistem isteyen bir oyun olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı