Gerçek hayat kaç FPS?

Kalbim de ASUS B450-M Dragon var. Beynim de AMD Ryzen 3950X, gözlerim VA panel 144 Hz çalışıyorum. Yardımcı organım RTX 3080 ile en az 300 FPS alabiliyorum.
 
Bildiğim kadarı ile şuana kadar yapılmış en yüksek yenileme hızına sahip monitör 360Hz. Bu durumda 360FPS değerinden yüksek olmalı diye düşünüyorum.
 
Işık miktarına göre retina optimizasyonu değişecektir ve haliyle yenilenme hızı da değişir kanımca. Gözlerin odak merkezi ve sınırlarının yenileme hızı farklı oluyormuş. CRT ekranı gözün ortasıyla gözlemlediğinde normal görüyorsan bile göz farklı yere odaklıyken gözün ucuyla ekrana bakınca katot ışınının uğradığı yerlerle alakalı ipuçları bile yakalayabiliyorsun. Yani gözlemleme verisinin ortaları daha net ve daha düşük yenilenme hızında iken kenarlar daha yüksek yenilenme hızı sağlıyor olabilir(Bu keşif şahsıma ait değildir, bir yerde okuyunca ben de deneyip benzerini gözlemledim.). Bununla birlikte göz kenarları merkez kadar net gözlemlemediği için GPU yükü düşüyor olabilir🤣. Ama insan bu sınırını ve yapısını kendi mi belirledi de gidip azami 244 FPS diyecek?
 

Geri
Yukarı