Gerçek hayat kaç FPS?

İyi bir şey mi peki bu abi bendeki?

60Hz monitörüm ile her seferinde gördüm.

Sabahın 6'sına kadar uzun uzun düşündüm ve sonunda cevabı buldum. Elektronik dünyada kullanılan fps terimi doğrudan gerçek hayata uyarlanamaz. Yani bilgisayar ekranında gördüğümüz her şey aslında 2 boyutludur. Cs: Go oyununda 100 metre ilerdeki adama bakarken 10 metre ilerdeki adamı da rahat bir şekilde görebiliriz. Gerçek hayatta ise gözümüz 100 metre ileri odaklanınca 10 metre önümüzde olan şeyi sadece bir karaltı olarak görür. Yani ekranda gördüğümüz her şey 2 boyutlu olduğu için görüntü son derece akıcı olur ve fps 144 lere hatta 200 lere kadar çıkabilir. Ama insan gözü etrafa bakınca her şeyi 3 boyutlu görüp herşeyi mesafeye göre netlemeye çalışır. Bu durumda 24 fps gibi düşük bir değer söylemek mantıklı gibi gelebilir. Ama dediğim gibi işin içine 3. boyut ve odaklanma gibi meseleler de girdiği için ''fps'' terimi gerçek hayata tam olarak uyarlanamaz. Yani bu sorunun cevabı kesin olarak bulunamaz. Sadece tahmin yürütülebilir.
Kesin olan bir şey daha eklemek istiyorum. Ben miyopum yani uzağı göremiyorum. Bu yüzden benim çözünürlük düşük olduğundan fps hepinizden yüksek.

Son düzenleme:
Onu sen algılayamıyor olmayasın?
Şahıs kendisine cevap yazamayan bir yönetici tarafından cezalı durumda maalesef sizlere cevap yazamaz. Bilimsel gerçekleri inkar etmek de bir yöneticiye yakışmadı üstelik kendini haklı çıkarabilmek adına laf ebeliği yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyin gücü ile alakalı olabilir. Einstein bizden fazla FPS alırdı mesela. Bunu tıpkı bilgisayardan oyun oynamak gibi düşünün. Beynimiz de ekran kartı galiba. (Einstein'da galiba GTX 1080 SLI vardı )

Sabahları 15 FPS, pazartesi sabahları 5 FPS, yüzümü yıkadıktan sonra 25 FPS, yemek yedikten sonra 30 FPS, okul bittikten sonra 1000 FPS.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…