Gerçek hayatı görmedin demeleri

Merhaba. Normal okulları, üniversiteyi bitirenler eğer hayat üniversitesini hiç bitirmemişlerse (Günlerini sadece ebeveynlerinin kanatları altında salt okumayla geçirmişlerse eğer) gerçek hayata çıktıklarında çok zorlanırlar, ilk işe girişte, askerlikte, evlilikte, vb. her şeyin bu ilkinde çok zorlanırlar. Okulla, üniversiteyle paralel olarak (paralel evrenler gibi) hayat üniversitesini de bitirirlerse bu ilklerde pek de zorlanmazlar, tek farkı bu olur. Hem çalışıp para kazanarak ayakları üzerinde duranlar hem de üniversiteyi bu artan zamanlarda bitirebilenler ise rahat (konforlu) bir eğitim almasalar da bence ilk hayata çıkışları açısından daha şanslıdır, kendi fikrime göre. Ben de ailemin kanatları altında okudum ve gerçek hayata çıktığımda ilk staj günlerinde bile çok zorlandım.

Üniversitedeki sıra (sınıfdaki) arkadaşım hem üniversitede okuyup hem de boş zamanlarında amcasının kahvesinde çaycılık yapıyordu, Edirne'de. Sonradan edindiğim bilgiye göre Edirne'de Trakya Üniversitesi'ne yedeksubay olarak yaptığı askerlikten sonra askerliğini yapan bir Mak. Müh. olarak araştırma görevilsi olarak fakültede işe girmiş, çok yakın arkadaşım olan Nusret Meydanlık.

Ben çok el üstünde tutuldum, hakim (sonradan noter) baba ve öğretmen annenin çocuğuydum, varlıklı bir ailedeydim ve tek çocuktum, gerçek hayattaki asıl zararını ise yine kendim gördüm, çok el üstünde tutulmak, sorumlulukların başkasınca sahiplenip üstlenilmesi çok doğru (iyi olan bir şey) değildir, bunun acısını gerçek hayatta ziyadesiyle gördüm. Gerçek hayat okul veya arkadaşlık hayatından çok farklı bir dünyadır, nasıl ve ne derecede acımasız olduğu, ancak direk içine girilince daha iyi anlaşılır ve nasıl olduğunun aslında bilinmesi bile tam olarak istenemez.

Aslında bu yolun daha çok başındasınız, gerçek hayatı tanımak bazıları için sadece 5 yaşında olmak kafidir, bazıları içinse benim gibi askerden dönüp iş aranılan zamanlar gibi 26- 27 yaşlarındadır, örneğin, bu herkese göre çok değişebilir.

Çocuk olarak kalmak veya hiç büyümemek bazen ebedi mutlu kalmak için çok daha iyisidir. bazıları ruhen bunu düşler veya düşünür, eğer sürekli kalabilirlerse tabi ki. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı