Ailelerin doktor ol yavrum demeleri

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.502
Hocam şöyle bir olay var bizim enişte doktor ayda 50.000 TL alıyor ama çok rahat yaşıyorlar koskoca apartman satın almış şu dönemde bile kafası rahattır ayda 50.000 TL kazanıyor sonuçta sizce bu da sebep olur mu?

Bana şey olmuştu. Ben yazılım mühendisi olmak istiyorum. 2 sene önce falan şöyle bir olay oldu. Babam hep diyordu o işte paramı var falan. Ortada kalırsın diye. Sonra bizde Megan4 vardı. Arabanın yazılımında bir sıkıntı çıktı. Yeniden yazılım atılması gerekiyordu. Yazılımı attırmak için bir yazılımcı arkadaşı vardı. Ona gitti. Adam 5Dk'ya yolladı attı. Ve babam 5Dk'ya atılan bir dosyaya 3000TL gibi bir rakam ödemişti :) O günden sonra daha karışmıyor. (Arabaya 5Dk'ya yazılımı atmadı. Dosya 5Dk'ya geldi.)

Beni de kardesimi de doktor yapmaya calistilar. Ben CS istedim, dinlemedim onlari. Kardesim doktor oldu. Simdi 4 kati fazla para kazaniyorum kendisinden, Turkce bilmeyen insanlarla da muhatap olmak zorunda kalmiyorum.

Doktor garanti ve universitenin kariyere etkisi minimal. Birinden birine gitmen yetiyor genelde.
Muhendislikte uni cok onemli, bilindik 2-3 okul disi yaramaz. Yozgat hede hodo universitesi okuyup muhendis olursan "doktor olsaydim keske" dersin tabi. Ayrica bir muhendisin yurt disina gitmesi tek bir is teklifine bakar, kalani sizin icin onlar ayarlar. Doktorun yurt disina gitmek icin binlerce takla atmasi gerekiyor.

O ailelere çok gıcığım işte, hem de öyle böyle değil. Evlatlık geldiğim ailenin yarısı doktor diğer yarısı subay, 16 yaşında evden ayrılana (aslında kovulana) kadar bu baskılara o kadar maruz kaldım ki artık istemediğim bir şeyi bana diretmeye kalkanı direkt hayatımdan silecek kadar tiksiniyorum. Sonuç olarak doktor olmadım, subay da olmadım inadına gittim mühendis oldum. Gerçi şu anda stresi daha az başka iş yapıyorum ama konu o değil.

Bu ailelere ne yaparsanız yapın karakter özelliklerinin bazı meslekleri iyi şekilde yapmaya izin vermeyeceğini anlatamazsınız. Tahammül sınırı az olan bir insanın (mesela ben) doktor olması kadar korkunç çok az şey var. Çocuk sevmeyen bir öğretmen ne kadar saçmaysa bu ondan da beter. O akılları puanı tutan herkesin doktor olması durumunda o doktorluğun da kazanç olarak bir anlamı kalmayacağını anlayamıyorlar.

Bu zihniyet aynı zamanda toplum zararınadır. Bir mesleği yapacak kişisel özelliklere sahip olmayan kişilere o meslekleri verirseniz komadaki hastayı yumruklayan hemşire, sinirini bozan hastasına zarar veren doktor, çocuklardan ve özveri göstermekten nefret eden öğretmenlerden ortalık geçilmiyor. Tanıdık geldi değil mi? Zihniyetleri X kişi hayatını kurtarsın, hastalarından bana ne zihniyeti. Toplum zararlıları...

Son olarak bir beddua edeyim, umarım o zihniyetleriyle olmaması gerekirken doktor olmuş (eniştem) kişilere denk gelirler.

Son düzenleme:
Ailen doğru söylüyor doktor ol dostum eğer işsiz kalmak istemiyorsan. Maalesef ülkenin gerçeği bu yoksa özel sektörde sürünürsün. Ben 21 yaşındayım dalış eğitmenliği istiyorum ek iş olarak yapmak için, yurt dışında dalış eğitmenliği ile gayet güzel kazanıp geçinirsin ama Türkiye'de anca ek gelir olarak yapabilirsin yoksa aç kalırsın ana meslek olarak yapmaya kalksan. Ülkenin gidişatı çok kötü sende doktor olabiliyorsan ol keyfine bak. Ama hayallerinin peşinden koş içinden ne geliyorsa onu ol dostum bu hayat senin.

Doktorların hepsi iş buluyor.🐵

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı