Gerçek IQ seviyemizi nasıl test edebiliriz?

Arseyus

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Merabalar.

Aranızda eminim IQ seviyesi yüksek olan arkadaşlarımız vardır. Bu arkadaşlara sormak istediğim bir soru var.

Şimdi gerçek IQ seviyemizi nasıl test edebiliriz?
IQ seviyemizi test ettiğimiz de belirlenen süre içerisinde cevap verilmesi şart mıdır?
Mesela zor bir IQ testinde bir soruya 10 saniye içinde cevap verilmesi gerekirken 2-3 dakika sonra doğru cevap verilse bu durum neyi gösterir?

Çok uzun yıllardır kendimde dikkat eksikliği olduğunu fark ettim. Şimdi yavaş yavaş tedavi oluyorum ve bu süreçte biraz zekamın sınırlarını öğrenmek için araştırma yapıyorum fakat zekamın ne tür bir kapasitede olduğuna dair pek bir sonuç bulamadım.

Sadece merak ettiğim şey IQ tam olarak nasıl test edilir ve sorulara istenilen süreden çok daha geç ama doğru cevap verilirse bu durumda ne tür bir yorum yapabiliriz?

Bilgili Arkadaşlarımız bu konuda bir yorum da bulunursa mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
IQ olayı bence hala çözümlenmiş birşey değil. Ben bazı ciddi testlerde çok çok üst sonuçlar aldım ama tüm olayın burdakilerden ibaret olduğunu düşünmüyorum. Günlük hayattaki becerilerimiz,fikir ve düşüncelerimiz o testlere yansıtılamayacak biçimde. Kaldı ki farz edelim matematik odaklı IQ testi sadece Matematiksel zekanın IQ sonucunu verebilir, o da tam net olmamak kaydıyla. Zaten birçoğu bunu paraya dökmüş saçma sapan yerler. Bunun yerine kendini bilgiye ve ilgi duyduğun şeylere yönelt.

Milletin derdi ne bu arkadaşın derdi ne ıq seviyeni bulup ne yapıcaksın hayatına odaklan gerisini boşver.
Milletin derdi ne bu arkadaşın derdi ne milletin merak ettiği bilgileri kötüleyip onları hor görüp ne yapacaksın hayatına odaklan gerisini boşver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Milletin derdi ne bu arkadaşın derdi ne ıq seviyeni bulup ne yapıcaksın hayatına odaklan gerisini boşver.
Sakin ol şampiyon.
Herkesin derdi farklıdır benin derdim de bu.

Dikkat eksikliğini nasıl tedavi ediyorsun bendede var malesef :(
Bunun için özel ilaçlar var.
Ama tehlikelidir dikkat eksikliğini olduğunu düşünüyorsan gün içinde ne yaşıyorsan olduğu gibi bir psikyatri doktoruna anlat.
Zekayı hiç bir testin çözebileceğini zannetmiyorum.
Testlerin bende tam sonuç vereceğine inanmıyorum ancak bir fikir oluşması açısında aşağı yıkarı bir sonuç çıkarılabilir.
IQ olayı bence hala çözümlenmiş birşey değil. Ben bazı ciddi testlerde çok çok üst sonuçlar aldım ama tüm olayın burdakilerden ibaret olduğunu düşünmüyorum. Günlük hayattaki becerilerimiz,fikir ve düşüncelerimiz o testlere yansıtılamayacak biçimde. Kaldı ki farz edelim matematik odaklı IQ testi sadece Matematiksel zekanın IQ sonucunu verebilir, o da tam net olmamak kaydıyla. Zaten birçoğu bunu paraya dökmüş saçma sapan yerler. Bunun yerine kendini bilgiye ve ilgi duyduğun şeylere yönelt.
Bende benzer düşüncelere sahibim. Tam olarak ıq nedir yüksek olunca her alanda başarılı olunabiliyor mu? Matematikte kötü olan ancak diğer konularda başarı gösterenlerin zekasına nasıl bir yorum yapabiliriz? Veya matematik işlemlerini çok iyi yapıp ama başka konular'da başarısız olan kişilere ne tür bir yorum getirebiliriz gibi sorular var kafam da.

Olay biraz karışık aslında işin ehli birisi eminim vardır aramızda.

Sakin ol şampiyon.
Herkesin derdi farklıdır benin derdim de bu.

Bunun için özel ilaçlar var.
Ama tehlikelidir dikkat eksikliğini olduğunu düşünüyorsan gün içinde ne yaşıyorsan olduğu gibi bir psikyatri doktoruna anlat.

Testlerin bende tam sonuç vereceğine inanmıyorum ancak bir fikir oluşması açısında aşağı yıkarı bir sonuç çıkarılabilir.

Bende benzer düşüncelere sahibim. Tam olarak ıq nedir yüksek olunca her alanda başarılı olunabiliyor mu? Matematikte kötü olan ancak diğer konularda başarı gösterenlerin zekasına nasıl bir yorum yapabiliriz? Veya matematik işlemlerini çok iyi yapıp ama başka konular'da başarısız olan kişilere ne tür bir yorum getirebiliriz gibi sorular var kafam da.

Olay biraz karışık aslında işin ehli birisi eminim vardır aramızda.
Öyle biri yok işte onu diyorum ben. Ayrıca geniş yelpazeyle mantıklı düşününce gerçekten aklın almıyor.Düşünsene farz edelim IQ testinde birkaç matematik sorusuna cevap veremedin,bu da IQ Skorunu düşük gösteriyor. Öte yandan el-kol koordinasyonuyla alakalı birkaç teknik beceriyi veyahut nesneleri görsel olarak algılayışın sorgulanmıyor. Halbuki bunlar çok çok az bir insanda bulunan beceri iken IQ Skoruna yüksek artı puan olarak kayda geçmesi gerekirken,o testlerde bulunmayışından ötürü yine de düşük zekalı oluyorsun. Umarım anlatabilmişimdir. Uzun lafın kısası buna takılmayıp, çeşitli bilgi ve beceri kavramları noktasında daima istekli ve öğrenen bir birey olmalıyız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı