Gerçekler başkadır

Mantık yürütüyorum dediğim gibi. Eğer personel desteği olmasa Rusya'nın Kiev'e ulaşması 1 veya 2 gün sürerdi. Belarus sınırından Kiev 50 km.

Muhtemelen çoğu kişi karşı çıkacak fakat Rusya'nın ordusu o kadar da güçlü değil. Sadece füzeleri iyi. Yerli üretim uçaklarda Amerikan malı sivil havacılık radarı kullanıyorlar. Sovyetlere ait 50 yıllık ekipmanlara sahipler. Personel olarak da Spetsnaz'lar haricinde kötüler. Dağınık bir orduya sahipler.

Muhtemelen çoğu kişi karşı çıkacak fakat Rusya'nın ordusu o kadar da güçlü değil. Sadece füzeleri iyi. Yerli üretim uçaklarda Amerikan malı sivil havacılık radarı kullanıyorlar. Sovyetlere ait 50 yıllık ekipmanlara sahipler. Personel olarak da Spetsnaz'lar haricinde kötüler. Dağınık bir orduya sahipler.
Sayısal olarak ve deneyimsel olarak yeterliler böyle bir işgal için. Belki ABD'den güçsüz olabilirler ama Ukrayna'dan kesinlikle güçlüler. Ve savaş deneyimleri oldukça var.

Rus ve Ukrayna'lı komutanların çoğu aynı okullardan mezun, aradaki fark Ukrayna ordusu anavatanı kaybetmemek için insanüstü mücadele ediyor, Rus'larda hitlerden savundukarında aynı ukraynalılar gibi mücadele etti, Rusya Ukrayna'yı üç günde alacaklarını zannettiler, şimdi masaya oturmaya hazırlanıyorlar ama geç kaldılar yaptırımlar ilk etkilerini oluşturdu.

Ya burada çok geniş çaplı düşünmek lazım. Benim fikrim şu yönde: Avrupa ve ABD ,Ukrayna'nın başına bi maskot geçirdiler, kendilerine güvendirdiler, gaz verdiler ve Rusya'ya karşı yem olarak kullandılar. Aslında bu senaryoyu Türk Halkı olarak yıllardan beridir izlemiyor muyuz? Her seferinde tehditler savuran, ittifakı oldukları ülkenin düşmanlarına maddi manevi destek veren bu ucube kurumlar, kuruluşlar, ülkeler vs. yıllardır yalnızca bize güç yetirmediler mi? Aynı durumda biz olsak bizi de terk edecekleri ki bunu her zaman yapıyorlar. Şimdi o Ukrayna'ya destek verenler bizim boğazlardan Ukrayna'ya destek için savaş gemileri geçirmeye çalışacaklar. Geçirsen Rusya çarpacak geçirmesen geçirmek isteyenler çarpacak. Ülkemizin ekonomisi buna hiç hazırlıklı değil zira daha olaylar çıtırdamaya başladığı andan itibaren en çok bizim para birimimiz değer kaybetti. Bu olay bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ertesi gün mutlaka bize sıçrayacak. Umarım en az tahribatla kurtuluruz.

Üstelik her şey bu kadar değil. Rusya kaynaklarının şu an 1/10'unu belki kullanıyordur. Topyekün girseler 1 güne yıkarlardı o ülkeyi.

Almanya'nın kask gönderme meselesine gelirsek. Ülke iki defa yıkıldı. Savaşın ne denli bir şey olduğunu çok çok iyi biliyorlar. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer.

Strateji daha önemli. Askeri sayının ve ekipmanın pek fazla önemi yok. Ukrayna'da daha kötü silahlar var. Ancak dünden beri Rus ordusunu ağır bozguna uğrattılar. Rusya her ne kadar güçlükle ilerlese de. Ukrayna taktiksel olarak şuanda daha başarılı. Bu arada ülke genelinde milletvekilinden tutun, vatandaşına kadar gönüllü olarak silahlanmış durumda. İşte bu yüzden Ukrayna kazanacak. Putin çok büyük strateji hatalar yaptı. Sesi çıkmıyor artık pek.

Strateji daha önemli. Askeri sayının ve ekipmanın pek fazla önemi yok. Ukrayna'da daha kötü silahlar var. Ancak dünden beri Rus ordusunu ağır bozguna uğrattılar. Rusya her ne kadar güçlükle ilerlese de. Ukrayna taktiksel olarak şuanda daha başarılı. Bu arada ülke genelinde milletvekilinden tutun, vatandaşına kadar gönüllü olarak silahlanmış durumda. İşte bu yüzden Ukrayna kazanacak. Putin çok büyük strateji hatalar yaptı. Sesi çıkmıyor artık pek.

Ukrayna'nın bu kadar direneceğini düşünmemişti. Gürcistan ya da Kırım gibi olacağını sanıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı