Gerçekten çalışmaya başlamak için ne yapılmalı?

Hocam ben yazın yaptığım denemede 20 net yaptım. Ondan sonra da bir daha deneme yapmadım ama yapsamda 25-30'dan fazla çıkmaz. Sizin durumunuz iyi bence.

Sınıfımdaki insanlardan 90 falan duyuyorum kendimi daha da kötü hissediyorum hatta yan sınıfta bir çocuk 110 yapmış diye duydum. kahroldum ama benimle aynı durumu yaşayan insanların olduğunu bilmek rahatlatmadı değil.

Sınıfımdaki insanlardan 90 falan duyuyorum kendimi daha da kötü hissediyorum hatta yan sınıfta bir çocuk 110 yapmış diye duydum. Kahroldum ama benimle aynı durumu yaşayan insanların olduğunu bilmek rahatlatmadı değil.

Yani hocam biraz da hedefe bağlı aslında. Ben eşit ağırlık 50k falan istiyorum ama şu an rezil bir haldeyim. Ayrıca OBP çok düşük.

YKS eşit ağırlık öğrencisiyim. Yaz tatilinin başından beri her gün yarın başlarım yalanını söyleyerek bugüne kadar geldim ve Türkçe ile edebiyatta yaptığım az çalışma, sıfır matematik ile buradayım. Bazı sosyal hayatımdaki sorunları ve şimdi başlasam acaba yetiştirebilir miyim diye sormaktan her gün boşa gidiyor. Her gün yeni program hazırlamaya yelteniyorum, bir şeyleri değiştirmeyi düşünüyorum ama sonu aynı bitiyor. Yarın başlayacağım diye emin bir şekilde kendime söylerken bile içimde ya başlamazsam diye bir korku oluyor ve gerçekten başlamıyorum. Çok garip bir psikolojim var. Artık ertelemek istemiyorum ama biliyorum yine erteleyeceğim. Ne yapmalıyım?
Cesur ol anlayarak oku, yardimcı kitap faydalı olur. Bir doğru cevap bile etkiliyor.

Benim OBP 87 88 falan gelir herhalde bilmiyorum hedefimde İTÜ bilgisayar 1K ile alıyor ama şu anki çalışmam ile 1K rüya.

Benim OBP 65 falan gelir herhalde. Trajikomik gerçekten. Çalışmadığım için pişmanım ama yapacak bir şey yok önüme bakmam gerekiyor. Ben yönetim bilişim sistemleri istiyorum. Tam bir kararım yok ama şu an Ankara'da bir üniversite istiyorum.

OBP işini çok kafaya takmamak lazım özellikle şu süreçte. Zaten değiştirilemeyecek şeylere odaklanmak yerine değiştirilebilecek şeylere odaklanmak lazım bence.

Yanlış anımsamıyorsam EA ilk 100k'da bölüme birinci giren arkadaşım bir önceki sene yerleştiğinden dolayı OBP'yi kullanamamıştı. Ama bölüm 1.si olarak girdi.

Eğer aklında mezuna kalmak gibi bir şey varsa yine de çalışmayı unutma çünkü şöyle düşün bu sene çalışırsan 200k çalışmasan 600K yaptın diyelim sen bu sene çalışmış olursan mezuna 200k ile başlarsın.

Eğer aklında mezuna kalmak gibi bir şey varsa yine de çalışmayı unutma çünkü şöyle düşün bu sene çalışırsan 200k çalışmasan 600k yaptın diyelim sen bu sene çalışmış olursan mezuna 200k ile başlarsın.

Kesinlikle mezuna kalmayı düşünmüyorum ama yetiştirebileceğimede pek inanmıyorum. Sabah akşam ders çalışıp başka hiçbir şey düşünmemem falan lazım.

Çok çalışmakta bir işe yaramaz gerçekten bazı insanlar görüyorum 4 5 saat uyuyup günde 8 9 saat çalışıyor öyle bir arkadaşım vardı yazın o TYT de 60 yapıyordu ben dediğim gibi 76 yapıyordum ben hiç çalışmazdım o 8 9 saat çalışırdı çünkü verim almazdı önemli olan verim almak.

Temelsiz 0'a yakın netlerden ocakta başlayıp TYT'yi 25'lere çıkarmıştım Matta. AYT'ye zaman kalmamıştı. Ancak siz bilirsiniz. EA düşünenler için işler biraz daha kolay. Mat hariç ezber genelde zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı