Gerekenden düşük güçte PSU kullanmak sisteme zarar verir mi?

• Konuyu başlatan zKEBAB
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.925
Forumda PSU hakkında bilgili kişi az. Mantığını basit, işlemci + ekran kartı kaç W çekiyorsa topla ve PSU 12V kanalındaki değerden çıkar. O PSU 12V 350W veriyor buda 300W güç isteyen sistemi rahat çalıştırır demek. 65W işlemciniz, 125W ekran kartınız toplam 190W yapar. Sistemdeki geri kalan parçalar 50W çeker en fazla. 12V'dan 250W veren güç kaynağı ile o sistemi çalıştırabilirsin yani PSU'un gayet yeterli.

Ezbere konuşuyor forumdaki bazı bilir kişiler. RX6700 XT sistem dediğinde direkt olarak 750W PSU'yu yapıştırıyorlar üretici öyle dediği için. Kart 150W zor çekiyor. Sana tavsiyem; kasanda ışıklı civcivli şeyler varsa, gereksiz enerji tüketmemek için PSU'yu değiştirene kadar kapat, güzel güzel kullan.

Değişimi de şart olduğu için değil, geleceğe yatırım olarak al, iyi biriktirerek al.

Sistem konusuna pek bilgim yok. Sisteme upgrade yapmam sanıyordum o yüzden 400W almıştım daha 3 aylık falan PSU fakat hikayeli oyunlar ilgimi çekti. O PSU'yu satıp minimum güzel bir 600 650 80+ PSU almak lazım dediğiniz gibi İlerisi için.

Forumda PSU hakkında bilgili kişi az. Mantığını basit, işlemci + ekran kartı kaç W çekiyorsa topla ve PSU 12V kanalındaki değerden çıkar. O PSU 12V 350W veriyor buda 300W güç isteyen sistemi rahat çalıştırır demek. 65W işlemciniz, 125W ekran kartınız toplam 190W yapar. Sistemdeki geri kalan parçalar 50W çeker en fazla. 12V'dan 250W veren güç kaynağı ile o sistemi çalıştırabilirsin yani PSU'un gayet yeterli.
Teşekkürler hocam bilgi için.

HD 6950 X FX 6300 ikilisini, Everest 350W PSU'da çalıştırdığımı hatırlıyorum. Gereken cidden 500W ise, bence 400 pek de sıkıntı çıkarmaz. (Tabii ki arkadaşında dediği gibi, 12V kanalıdan verdiği değerler daha önemli. Kimi 600W PSU var, 12V çıkışından 300W veriyor. Kısaca Güç kaynağınız kaliteliyse sıkıntı olmaz.)

Sistem konusuna pek bilgim yok. Sisteme upgrade yapmam sanıyordum o yüzden 400W almıştım daha 3 aylık falan PSU fakat hikayeli oyunlar ilgimi çekti. O PSU'yu satıp minimum güzel bir 600 650 80+ PSU almak lazım dediğiniz gibi İlerisi için.
Eski dönemde insanlar pek bu işlerden anlamadığı için Everest, Frisby gibi markalar ürünlerinin üzerine 300W, 450W yazıp çatır çatır sattılar. 300W diye satılan aletler 12V kanalından 160-170W zor veriyordu. O yüzden üreticiler işini garantiye alıyor bir nebze, bilmeden gidip uyduruk bir PSU dahi alsan sistemi ayakta tutabilsin diye. AMD Ryzen 5 5600 RX 6700XT sisteme en az 750W PSU öneriliyor, stress testiyle tam yüke oturttuğum zaman 400W bile çekemiyor sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski dönemde insanlar pek bu işlerden anlamadığı için Everest, Frisby gibi markalar ürünlerinin üzerine 300W, 450W yazıp çatır çatır sattılar. 300W diye satılan aletler 12V kanalından 160-170W zor veriyordu. O yüzden üreticiler işini garantiye alıyor bir nebze, bilmeden gidip uyduruk bir PSU dahi alsan sistemi ayakta tutabilsin diye. AMD Ryzen 5 5600 RX 6700XT sisteme en az 750W PSU öneriliyor, stress testiyle tam yüke oturttuğum zaman 400W bile çekemiyor sistem.

Frisby, Everest, Rampage, Platoon, Hadron gibi PSU yerine kaliteli C4 üreten firmalardan uzak durmak lazım. 😂 Bu markaların PSU üretmesi yasaklanmalı aslında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı