Gereksiz Bir Bilgi Verin

• Konuyu başlatan Sanch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1.062
  • Görüntüleme 72.470
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sihirli Annem dizisindeki Taci konuşuyormuş gibi gözükmesi için krem peynir yediriyorlarmış. (Bütün mesajları okuyamadım, umarım içlerinde yoktur.)

Nijerya'ya düşen meteor böyle görüntülenmiş;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam da uyumayı düşünüyordum. Ne diye mesajları okumak istediysem..

10TL'lik alışveriş yapıp 20TL uzatırsak bize geri 10TL verirler.
--------------
Aslında Minecraft oyunu bir oyunun klonudur fakat Minecraft oyuncularının %97.36'sı bu bilgiyi bilmemektedir.

(Sayı rasgele ama ortalama)

Bu ironi falan mı yoksa gerçek mi? Infiniminer'dan esinlenildiğini duymuştum ancak "klon" olduğunu hiç duymadım şu ana kadar.

Hocam doğru tam olarak anlatamayacağım ama hatırladığım kadarıyla anlatayim.

Bir mühendisin sitesi varmış ve orada oyun dizaynları paylaşıyormuş. Bir gün maden kazıp lavlardan kaçma oyunu yapmış ve küçük bir oyuncu kitlesi oluşmuş. Ondan sonra yapımcı fark etmiş ki kimse oyunla ilgilenmiyor sandbox gibi rasgele takılıyorlar. Ondan sonra bir gün YouTube'da CaveGame diye bir video yayınlıyor Notch abimiz. Açıklamasında şu oyunun klonunu yetiştirebilirsem yapacağım diyor ve oyunu 2010'da bitirip 2011'de piyasaya sürüyor. Sonra oyun çok satılınca mühendis görüyor ama kendisi open-Source yaptığı için bir şey diyemiyor ve bunu düşünüp proje yapamıyor. Notch 2014(doğru olmayabilir tarih) bir ödül alıyor ve bu ödül töreninde o mühendisde var. Notch saklamıyor hep oyunun klonu diyor bu arada yani özgün demiyor. Mühendis diyor ki ben bu kadar geliştirebileceğimi sanmıyorum çok iyi yaptı. Minecraft Microsoft'a 2.5 milyar dolara satıldıktan sonra adam diyor ki en azından artık tek bir kişinin elinde değil.

Bu arada siz esinlenme demişsiniz ama Notch direk klonunu yapıyorum diyor :)

Notch (ne kadar doğru bilmiyorum)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı