Gereksiz dosyaları silen exe nasıl oluşturulur?

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar bugün aklıma bir şey takıldı PC'deki gereksiz dosyaları (temp,%temp%,prefetch dosyalarının içindekiler) elle değil de bir exe dosyası oluşturup temizleme işlemi yapabilir miyiz? Ve mümkünse bunu nasıl yapabileceğimi de anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar bugün aklıma bir şey takıldı PC'deki gereksiz dosyaları (temp,%temp%,prefetch dosyalarının içindekiler) elle değil de bir exe dosyası oluşturup temizleme işlemi yapabilir miyiz? Ve mümkünse bunu nasıl yapabileceğimi de anlatabilir misiniz?
Disk temizleme aracı bu dediklerinizi yapıyor zaten.
1630656675545.png

Hocam o bölümden.

Bu klasörler temizlenmiyor diye biliyorum orayı normalde de kullanıyorum.
Hocam o klasördeki dosyalar silinince bilgisayarınız uçak gibi mi oluyor benim anlamadığım? Bu çok eski bir olay ve Windows'un sistem klasörleri. Microsoft dokunmanızı tavsiye etmiyor. Ki adı üstünde Temp yani geçici dosyalar. Bir şehir efsanesidir yıllar boyu sürüyor. Ben Windows Xp'yi kullanırken de böyle yapın diyorlardı yıl 2021 olmuş yine aynısını diyorlar. İnsanlara bakmayınız efendim. Bu bir işe yarıyor mu yaramıyor mu ona bakınız.

Paylaştığım BAT dosyasını indirin.
PC'nizi güvenli modda açın.
Paylaştığım dosyaya sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır deyin.
İşlem bitince BAT dosyayı otomatik kapancak ve işlem bitince pcnizi normal bir şekilde açabilirsiniz.

Hocam bu işlem ne işe yarıyor PC'ye bir zararı var mı diye soracağım ama olsa zaten paylaşmazdınız diye düşünüyorum.
Hocam o klasördeki dosyalar silinince bilgisayarınız uçak gibi mi oluyor benim anlamadığım? Bu çok eski bir olay ve Windows'un sistem klasörleri. Microsoft dokunmanızı tavsiye etmiyor. Ki adı üstünde temp yani geçici dosyalar. Bir şehir efsanesidir yıllar boyu sürüyor. Ben Windows XP'yi kullanırken de böyle yapın diyorlardı yıl 2021 olmuş yine aynısını diyorlar. İnsanlara bakmayınız efendim. Bu bir işe yarıyor mu yaramıyor mu ona bakınız.

Hocam her yerde bu klosörleri gördükçe bir işe yarar diye siliyordum emin değilim tam bilgisayara etki ettiğinden.

Hocam her yerde bu klosörleri gördükçe bir işe yarar diye siliyordum emin değilim tam bilgisayara etki ettiğinden.
İşte silmeyeceksiniz. Gözle görülür bir etkisi yok. Olsa zaten Microsoft eşşek değil bu klasörleri halen tutsun.

Hocam bu işlem ne işe yarıyor PC'ye bir zararı var mı diye soracağım ama olsa zaten paylaşmazdınız diye düşünüyorum.
PC'ye zararı yok.
Bu işlem temp, prefetch, recent, %temp% dışında appdata vs. tüm gereksiz, geçici, çöp dosyaları temizliyor. Genel kullanıcı sadece prefetch falan temizlenince, komple temizlendi sansada, aslında o sadece buzdağının görünen kısmı 🙂

Dediğinizi tam anlamadım ama doğru anladıysam biraz programlama bilgisi gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı