Gereksiz olduğunu düşündüğüm hakaret uyarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
15 Haziran 2017
Mesajlar
43.796
Makaleler
115
Çözümler
343
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yine şaka gibi bir banla karşınızdayım. Artık bana takıntılı bir moderatör olduğunu düşünmüyorum, %100 eminim. Ben hayatımda bu kadar saçma sapan bir ban yediğimi hatırlamıyorum.

Neymiş, "Diğer üyelere hakaret" etmişim. Bu cezayı almamın sebebi ise cahil cahil konuşan bir forum üyesine "Cahil insan" dememmiş. "Cahil insan" tam olarak nasıl bir hakaret? Konudaki arkadaş bilmediği konu hakkında konuşup duruyor, ezbere cevap veriyor, sağdan soldan duyduğu şeylerle gelmiş konuşuyor. Firmanın cevap yazdığı konuyu attım, suspus oldu arkadaş. Şimdi bu adam bilmeden etmeden konuşuyor, cahil olmuyor mu? Cahil kelimesinin anlamını ben mi yanlış biliyorum yoksa moderatörler hakaret olarak mı lügatlarına geçirmiş anlamadım orasını.

Gelin sizinle birlikte ''cahil'' kelimesinin anlamını öğrenelim.

1614777319092.png


Raporladım, raporuma iyi veya kötü dönüş bile yapılmadı. Bu arada bahsi geçen arkadaş birden fazla forum üyesine "algısı düşük insanlar" dedi, o mesaj silinmedi ve üstüne uyarı yemedi onu yazan kişi. Ve tüm bunların üstüne yanlış bilgi verdiği halde ceza bile yemedi. Firmalar adına konuşuyor, Silverstone'un verdiği kendi cevabı attık, firmanın kendi cevabı. Onun o sağdan soldan duyduğu ezber cevaplardan değil yani. Dün gece 11-12'ye kadar güya hakaret ettiğim mesajda söylediğim "cahil insan" kısmı düzeltilmiş şekilde duruyorken, bugün mesaj tamamen silinmiş. Arkadaşın attığı mesaj da silinmiş ama 1 gün sonra silinmiş neredeyse.

1614777395531.png

1614777489294.png

1614777505621.png


Diyeceklerim bu kadar, benim dediklerimin hiçbir önemi yok zaten moderasyon için. Yine kasıntı bir "Moderasyon Ekibi" cevabı ve ardından kilitlenen bir konu. Arka planda iyi gülüyorsunuzdur ban yediğinde konu açıp yakınan insanlara. Ceza hak eden insanlar elini kolunu sallıyor, doğruyu savunan insanlara ceza veriyorsunuz.

Bir daha bu forumda yanlış bilgiyle ilerleyen hiçbir konuya dahil olmayacağım. Önerimi veya yorumumu yapıp yoluma bakacağım, insanların yanlış bildiği veya yanlış bilgi verdiği konularda onları düzeltmek için uğraştığım her konuda ceza yiyorum çünkü. Foruma yeni gelmiş birisini kandırabilirsiniz ancak benim gibi eski forum üyelerini kandıramazsınız. Ben 2014'ten beridir forumu aktif olarak kullanıyorum, 2020'den sonra forumu tanıyamaz hale geldim. Forumun bu hale gelme sebebi kitleden kaynaklı. Bu kitleyi hizaya getirecek olanlar da moderasyon ekibi. 2020-2021 arasında, forumda 2011'den beri değişmeyen köklü değişiklikler yapıldı, üstelik 1-2 grup yüzünden. Bu kadar altyapısı olan bir forumda 1-2 grup yüzünden böyle köklü değişiklikler yapılmasını çok anlamsız buluyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt olarak kişiye cahil demişsiniz, bu bizim açımızdan bir hakarettir. Size verilen cezada bir yanlışlık bulunmuyor.

Bu arada bahsi geçen arkadaş birden fazla forum üyesine "algısı düşük insanlar" dedi, o mesaj silinmedi ve üstüne uyarı yemedi onu yazan kişi. Ve tüm bunların üstüne yanlış bilgi verdiği halde ceza bile yemedi.
Gözümüzden kaçan şeyler için rapor sistemini kullanabilirsiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı