Gereksiz Windows servislerini kapatma

244012

Hectopat
Makaleler
7
Günlük kullanıcının işine yaramayan devre dışı bırakabileceğim gereksiz hizmetler var mı? Bakıyorum sürüyle hizmet var. Hepsi günlük kullanıcının işe yarıyor mu?

Devre dışı bırakan bir dosya paylaşmayın. Onlar işe yarayan şeyleri de devre dışı bırakabiliyor.

Arkaplan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS) mutlaka kapatırım. İnternetin gizlice içinden geçer bu servis. Eski Windows 10 sürümlerinde Teslim Eniyileştirme de kapatılıyordu ama artık erişim engeli var. Windows 7 veya 8.1'de Hızlı Getirme servisini de kapatırım. Sistemi geliştirir falan diyor da boş, daha beter disk kullanımı yapıyor.

Önerileni uygulayın yeterli.

Arka plan akıllı aktarım hizmeti (bıts) mutlaka kapatırım. İnternetin gizlice içinden geçer bu servis. Eski Windows 10 sürümlerinde teslim eniyileştirme de kapatılıyordu ama artık erişim engeli var. Windows 7 veya 8.1'de hızlı getirme servisini de kapatırım. Sistemi geliştirir falan diyor da boş, daha beter disk kullanımı yapıyor.

Hocam sanırım o güncellemeyi de kapatıyor.
Boştaki ağ bant genişliğini kullanarak arka planda dosyaları aktarır. Hizmet devre dışıysa, bıts'ye bağlı olan Windows Update veya msn Explorer gibi uygulamalar, programları ve diğer bilgileri otomatik olarak yükleyemez.
Ben akıllı kartları, bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetrisi, bitlocker şifreleme, cüzdan hizmeti, dokunmatik klavye ve el yazısı paneli hizmeti, IP yardımcısı, telefon, telefon hizmeti kapattım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı