Gereksiz Windows uygulamaları olmadan format nasıl atılır?

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
RAM
Kingston 16GB(2*8) 2400MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 860 EVO
Ekran kartı
MSI GTX 1050Ti Gaming X
Anakart
MSI A320M Pro VD/S
İşlemci
AMD Ryzen 3 2200G
Merhaba arkadaşlar, yarın sipariş verdiğim USB bellek elime ulaşacak ve bilgisayarıma format atarak temiz bir başlangıç yapacağım. Bu süreçte Windows 10'dan devam etmeyi düşünüyorum, ancak Windows'un kendisiyle gelen saçma sapan uygulama ve hizmetleri istemiyorum. Bu uygulamalar sistemi gereksiz yoruyor ve kaynak tüketiyor. Bu gereksiz ve işime yaramayan uygulamalar olmadan nasıl format atabilirim? Bir zararı veya dezavantajı olur mu? Tavsiye eder misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu görmüştüm ancak eleman video başlığındaki konuyu kısaca anlatmak yerine, internetten bulduğu bir uygulamayı denemeyi tercih etmiş. Video gereksiz kısım ve muhabbetle dolu o yüzden zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Filtrelenmiş, doğru ve kesin bilgi yok videoda.

Çoğu gereksiz uygulamaları barındırmayan Windows 10 lite kullanabilirsin: Windows 10 Pro (x64) LITE Edition - AncOS v1
Konuya mesaj gönderen son arkadaşlar bu Windows ISO'sunu kullandıklarında arama çubuğu gibi sorunlarla karşılaştıklarını belirtmişler. Pek stabil ve güvenilir gelmedi bana açıkçası.

Bu videoyu görmüştüm ancak eleman video başlığındaki konuyu kısaca anlatmak yerine, internetten bulduğu bir uygulamayı denemeyi tercih etmiş. Video gereksiz kısım ve muhabbetle dolu o yüzden zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Filtrelenmiş, doğru ve kesin bilgi yok videoda.

Kullandığı uygulama tamamen açık kaynak, kaynağı sağlam, destekçileri ve topluluğu sağlam bir yazılım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı