Gereksiz yere kızgın surat kullananlar

Zer0Malware

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2019
Mesajlar
298
Çözümler
1
Selamlar,

Bu mevzuyu pek anlayamadım ancak bazılarının kasıtlı olarak bilgi paylaşan insanları hedef alarak konuda algı yapılması durumu mevcut. Bu gün yaşadığım ufak bir mevzu vardı bir arkadaşımız kasadan garip bir fan sesinin geldiğini söylüyordu. Bende WD40'ın bu iş için uygun yağlama spreyi veya makine yağı kullanarak bu sesi giderebileceğini söyledim.

2 tane kızgın yedik moderasyona şikkayet ettim bana attıkları cevapta WD40 yüzünden vermişler bu yüzden WD-40'ın ne olduğunu öğrenin gibisinden bir geri bildirim yaptılar.

Yahu WD-40 bir şirket kardeşim şirket şirket! Adamlar çok amaçlı yağ spreyde üretiyor, kontak devre spreyi de üretiyor, pas sökücüde üretiyor! WD-40 sadece pas sökücü değildir! Hani normal üyelerin bu cevabı vermesini anlarım bilmiyor olabilir de moderasyonun bu konu üzerine onlara arka çıkmasına anlam veremedim?

Açıkçası bu durum gerçekten sinir bozucu. WD 40 ile araba radyatörlerinde ki fan sessizleştirmeye ve yağlamak içinde kullanılan sprey çeşitleri mevcut. Bilgi vermeye çalışan insanlara neden böyle bir algı yapılıyor anlamıyorum. Bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur ama gelip de algı kasmaya çalışmak apayrı bir saçmalıktır.

Moderasyondan öyle bir cevap gelince gittim iyicene bilgiyi verdim moderasyona dedim bakın bu sadece pas sökücü değil bu bir şirket ve çeşitli çeşitli spreyleri var diye.

Neyse işte bu gereksiz emoji kullananları gerçekten anlayabilmiş değilim bilgi vermeye çalışıyorsunuz kızgın veya üzgün atıp duruyorlar ya he he deyip geçerdim ama ciddi ciddi can sıkmaya başladı bu durum.
 
Hemen krizi fırsata çevireyim. Okuyun, öğrenin, bilgilenin... Jira'dan amme hizmet olsun, ücretsiz.

 
Hemen krizi fırsata çevireyim. Okuyun, öğrenin, bilgilenin... Jira'dan amme hizmet olsun, ücretsiz.


Yalnız benim bahsettiğim mevzu WD-40 şirketinin ürettiği çok amaçlı bakım spreyi değil bir çok çeşitte sprey üretmelerinden bahsediyorum.

Bizim insanımızın aklında kutusunun rengi çoğu üründe aynı olduğu için çoğu spreyinin tek bir spreyde toplanmış halde olduğunu düşünüyorlar bu yanlıştır.

WD 40 henkel ile beraber hareket ettiği için kontak devre spreyide üretir, genel amaçlı yağ spreyide üretir, pas sökücü spreyde üretir. Ancak Türkiye'de en fazla satılan ürün genel amaçlı pas sökücü spreyidir ve insanlarda yanlış bir algıya neden olur. Bu ürün yağlama yapmaz rehberinizde belirttiğiniz gibi.

Bu sebeple insanların WD40 ürünlerini alırken dikkatli olarak kutusunu incelemeleri gerekli.

Yurt dışında çok daha fazla çeşit ürüne sahip olduğunu görebilirler ancak Türkiyeye nadirde olsa arada sırada değişik ürünleri geliyor bunlardan bazıları WD-40 kontak devre temizleme spreyi.
 
Ben de atılan ifadelere alınan insanları anlamıyorum açıkçası. Herhangi bir sebepten dolayı atılmış olabilir. Doğru bilgi vermiş olsan dahi bu onların ayıbı. Bu kadar içerlenmek anlamsız, gerek yok yani bir anlam yüklemeye.

Spam şeklinde kızgın yağmuruna tutulursanız rapor edince moderasyon o kişilere ifade yasağı verir zaten. Doğru, yanlış bilgileri kaynak göstererek doğruluğunu teyit edin. Mesaja ifade yiyince de konu açacak kadar takılmayın, lütfen.
 
Ben de atılan ifadelere alınan insanları anlamıyorum açıkçası. Herhangi bir sebepten dolayı atılmış olabilir. Doğru bilgi vermiş olsan dahi bu onların ayıbı. Bu kadar içerlenmek anlamsız, gerek yok yani bir anlam yüklemeye.

Spam şeklinde kızgın yağmuruna tutulursanız rapor edince moderasyon o kişilere ifade yasağı verir zaten. Doğru, yanlış bilgileri kaynak göstererek doğruluğunu teyit edin. Mesaja ifade yiyince de konu açacak kadar takılmayın, lütfen.

Alınma mevzusu şundan siz birine yardım etmeye çalışıyorsunuz hani adamın sorununu çözmeye uğraşıyorsunuz adam geliyor kızgın surat veriyor doğru bilgi verseniz dahi bu bilmeyen kişiler için yanıltıcı bir hal oluyor.

Yani ters psikoloji gibi bir durum söz konusu ya bu adam böyle demiş ama bu kadar kişi - basmış acaba yanlış mı söylüyor gibisinden bir algıya neden oluyor.

Konu dışında sıkıntı olmazda hani teknik konularda gelip kızgın suratın atılması çok gereksiz ve ayıp bir şey bence doğru bilgi verdiğinize rağmen ters algı oluşturuluyor ve bu sebepten dolayı insanlar bu tip şeylerden dolayı yanlış bilgileri doğru olarak sanabiliyor.
 
Eleştiriye, tepkilere açık ol tavsiyem nacizane...


Eleştirilere zaten açığım ancak doğru bilgi verilmesine rağmen kızgın veriliyorsa sebepsiz yere ben buna kızarım ve hoş bir şey olarak bulmam.

Teknik konularda bu tip şeyler ters algı oluşturmakta yani bunun eleştirel zeka yada başka bir şeyle alakası yok. Bilmeyen insanlar için yanlış anlaşılmalara sebep oluyor bu durum. Ha baktın bilgide gerçekten bir yanlışlık var kızgın verirsin bir şey demem ancak araştırmadan doğru bilgiye gidip kızgın verirsen bende sitem ederim bu normaldir.
 
İşlerine gelince ifade özgürlüğü işlerine gelmeyince ifade yasağı 😡 bundan korkuyorsan like dislike butonu koyun YouTube gibi...

İfade yasağı? Linçlemeye mi geldin ne demeye getiriyorsun? Bahsettiğim konu ile söylediklerin arasında 1 gram mantık ve fikir uyumu yok. Ben bu tip şeylerin yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini düşünüyorum teknik konularda.

Yoksa kimsenin ifadesine karıştığım yok al konuda bir ton kişi troll yapma amaçlı kızgın veriyor bir şey diyor muyum? Demiyorum değil mi?

Peki o zaman bilgisi olmayan insanlar bu tip şeyleri doğru bilgisi olan insanların yorumuna sadece troll olsun diye atıldığı için doğru bilgi yerine yanlış bir bilgiyi doğru olarak kabul etmelerine ne diyeceksin? Belki adamın elektronik cihazı bu ters algıdan dolayı bozulacak?

İfade özgürlüğü doğruları çarpıtmak mıdır? Bunun amacı bu mudur? Daha ifade özgürlüğünden haberin yok gelmiş bana akıl veriyorsun.

Kimden korkacağım bu arada söylersen sevinirim? Bana kızgın atıyorlar diye neden korkayım?
 
Abartılı tepki ifade özgürlüğü var...

Ekran Görüntüsü 2021-01-17 19-07-39.png


Var kullan takma kafaya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı