Geri dönüşüm kutusundaki dosyalar yer kaplar mı?

183206

Megapat
Makaleler
1
Silinip geri dönüşüm kutusuna gönderilen uygulamalar, geri dönüşüm kutusundayken yer kaplar mı?
Geri dönüşüm kutusunda 30 GB'lık çöp dosyalar var. Bu dosyalar HDD'de yer kaplıyor mu?
Kaplamıyorsa geri dönüşüm kutusunda dosya saklamak mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri dönüşüm kutusundaki dosyalar tabiki yer kaplar. Çünkü onları silmiş olmuyorsunuz sadece farklı bir konuma atmış oluyorsunuz o kadar.
Tabii ki kaplar silmenizde fayda var. Temp klasörünü de silerseniz iyi olur
Hayatımda temp klasörünün boşaltıması önerisini belki 50 defa duydum. Uyguladım ve hiçbir faydasını görmedim doğrusu. 🙂

Geri dönüşüm kutusundaki dosyalar tabiki yer kaplar. Çünkü onları silmiş olmuyorsunuz sadece farklı bir konuma atmış oluyorsunuz o kadar.

Hayatımda temp klasörünün boşaltıması önerisini belki 50 defa duydum. Uyguladım ve hiçbir faydasını görmedim doğrusu. 🙂
Yani bir yandan haklısınız pek bir şey farketmiyor hatta hiç desem yeridir , ama yine de silinmesi her halükarda iyidir

İşte neden iyidir? Yani gereksiz zaman kaybı bir işlem. Hatta o dosyalar bazı uygulamaların çalışması için gerekli olabiliyor diye hatırlıyorum. En güzeli hiç ellememek bana kalırsa.
Temp klasörünü silmek en fazla ne kadar sürebilir ki ? Ayrıca işe yarayan klasörleri silmeye çalıştığınızda windows izin vermiyor buna bazıları kalıyor temp klasörü içinde.

Temp klasörünü silmek en fazla ne kadar sürebilir ki ? Ayrıca işe yarayan klasörleri silmeye çalıştığınızda windows izin vermiyor buna bazıları kalıyor temp klasörü içinde.
Mesele aldığı zaman değil. Hem o klasör sürekli kendi kendine birikiyor. Windows için gerekli dosyaları siliyor demiyorum. Hatırladığım bir uygulama çalıştıracaktım. Temp klasöründen bir dosyayı sildim ve o uygulama çalışmadı. Bunlarla karşılaşınca ve sürekli temizlemek/takip etmekle uğraşacak kadar önemli değil temp klasörü.

Temp klasöründe önemli dosya olmaz, sadece gereksiz yer kaplar. Uzun süre temizlemeyince 3-4 GB yer kaplayabiliyor, temizlemekte yarar var.
30 GB'lık dosya, geri dönüşüm kutusundayken 20 GB'lık mı yer kaplıyor mesela?
Doğru mu bu bilgi arkadaşlar?
Hayır, herhangi bir sıkıştırma işlemi uygulanmıyor. Dosya orijinal boyutunu koruyor. Bu nedenle geri dönüşüm kutusundaki dosyalar yer kaplar.

Mesele aldığı zaman değil. Hem o klasör sürekli kendi kendine birikiyor. Windows için gerekli dosyaları siliyor demiyorum. Hatırladığım bir uygulama çalıştıracaktım. Temp klasöründen bir dosyayı sildim ve o uygulama çalışmadı. Bunlarla karşılaşınca ve sürekli temizlemek/takip etmekle uğraşacak kadar önemli değil temp klasörü.
Tamam kardeşim silmezsen silme klasörü sanki benim içinmi siliyorsun amma uzattın tamam. Temp klasörünü silmek kötü veya zararlı bir şey değil Tamam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı