GET ile dolandırıcılık yapılıyor olabilir mi?

iamshared

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba bugün bir dolandırıcılık yöntemi fark ettim ve bu yönteme kanabilecek arkadaşlara yönelik bu konuyu açmaya karar verdim. Daha önce de aynı isimle dolandırıcılık yapan olmuş.
Site ilanlitex.com diye bir site ve HP Pavilion laptop satılıyor. Fiyatı 5000TL :D sıfırı 11.000 TL olan cihazı 5 bine satmak gerçekten çok inandırıcı :D
İlanda bir fatura resmi eklenmiş ama Antalya'da öyle bir mahalle yok neyse parayı get hesabına göndersem 5 bin çöp olacak. Uzun lafın kısası bu tarz sitelere itibar etmeyiniz arkadaşlar gerçekten çok artmış bu tarz şeyler. Bir get yöntemine güveniyordum ona da güvencim kalmadı :(

Merak eden varsa ilanın linki: HP Gaming Pavilion Laptop GTX1660Ti 16GB Ram Türkiye'nin Ücretsiz İlan Ve Online Alışveriş Sitesi - X Lite

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yöntem çok kullanılıyor kaldı ki param güvendenin kendisi dahi %100 güvende değil paketi açarken videoya çekmediysen gg

1652125978193.png

3.8 milyon üye varmış :D Ben inandım. Ama gerçekten siteyi iyi yapmışlar.

Merhaba bugün bir dolandırıcılık yöntemi fark ettim ve bu yönteme kanabilecek arkadaşlara yönelik bu konuyu açmaya karar verdim. Daha önce de aynı isimle dolandırıcılık yapan olmuş.
Site ilanlitex.com diye bir site ve HP Pavilion laptop satılıyor. Fiyatı 5000TL :D sıfırı 11.000 TL olan cihazı 5 bine satmak gerçekten çok inandırıcı :D
İlanda bir fatura resmi eklenmiş ama Antalya'da öyle bir mahalle yok neyse parayı get hesabına göndersem 5 bin çöp olacak. Uzun lafın kısası bu tarz sitelere itibar etmeyiniz arkadaşlar gerçekten çok artmış bu tarz şeyler. Bir get yöntemine güveniyordum ona da güvencim kalmadı :(

Merak eden varsa ilanın linki: HP Gaming Pavilion Laptop GTX1660Ti 16GB Ram Türkiye'nin Ücretsiz İlan Ve Online Alışveriş Sitesi - X Lite
Bir kere GET diye bir şey yok, daha geliştirilmiş hali olan Param Güvende var.
Bu sistem de Sahibinden.com'a ait. (Dolap, Letgo vs. de kullanılanlar ile karıştırmayın.)
Sizin linkini attığınız sitenin Sahibinden.com ile hiç bir alakası yok, benzerini yapmışlar sadece.

Bu adam müsveddesi sürekli Facebook üzerinden de bu ilanı paylaşıyor. Ne hikmetse bir yıldır satamadı. 😏

Bu senaryoda satıcının dolandırıcı olması ihtimali söz konusu. GET ile esasen alıcılar da dolandırabiliyor ki bu forumda da iki kişi ekran kartı satmaya çalışırken dolandırıldı.

ilancix, ilandax... şimdi de ilanlıtex. get yazmalarına bakmayın banka havalesi dışında ödeme kabul etmiyorlar. adamdan ziyade sitelerin kendileri sıkıntı. adam da ayrı sıkıntı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı