GET ile ürün almak

GET şeklinde ürün satın aldım dün sabah 10 gibi satıcı PTT'ye teslim etti aradan bir gün geçmesine rağmen sistem de hala kabul edildi yazıyor GET sisteminde şu an 3 günlük sürem kaldı diyelim ki ürün gelmedi iade etmek istedim direk param hesabıma geri mi yatacak yoksa karşı tarafın da bir onay vermesi gerekiyor mu bazıları karşı tarafın onay vermesi gerekiyor diyor kendi sitesinde iste ürünü alıp kargoya teslim ettikten sonra iade işlemi onaylanmıştır diyor fakat ürün bana gelmezse nasıl iade edebilirim onu da bilmiyorum.

Kısacası demek istediğim aradan bir gün geçmesine rağmen niye hala sistemde kabul edildi yazıyor normalde şimdiye kadar yaşadığım şehire gelmesi gerekirdi.

Hocam satıcı kargo bilgisi girmesi gerekiyor. Kargo bilgisi girilince sistem otomatik olarak kargo takip numarası verir size. Kargo PTT sistemlerinde size teslim edilince Sahibinden'de de alıcıya teslim edildi gözükür diye biliyorum. Siz satışı iptal etseniz de satıcı da satışı iptal etmeden para hesabınıza yatmaz.

Hocam satıcı kargo bilgisi girmesi gerekiyor. Kargo bilgisi girilince sistem otomatik olarak kargo takip numarası verir size. Kargo PTT sistemlerinde size teslim edilince Sahibinden'de de alıcıya teslim edildi gözükür diye biliyorum. Siz satışı iptal etseniz de satıcı da satışı iptal etmeden para hesabınıza yatmaz.

Satıcı bilgileri girdi sistemde her şey gözüküyor sadece PTT de hala kabul edildi olarak gözüküyor ben beklerim 1 2 gün fark etmez fakat sistem de 3 gün kaldı gelmezse eğer para karşı tarafa gidecek durduk yere bu sefer de.

Satıcı bilgileri girdi sistemde her şey gözüküyor sadece PTT de hala kabul edildi olarak gözüküyor ben beklerim 1 2 gün fark etmez fakat sistem de 3 gün kaldı gelmezse eğer para karşı tarafa gidecek durduk yere bu sefer de.
Hocam sakin olun kargo şirketi olan PTT şu anda kargonuzu hazırlıyor. Öyle 1 günde kapımda olsun mantığı pek yok. En hızlı kargo şirketi bile 2 gün bekletiyorken sizin bu dediğiniz biraz zor.

Hocam sakin olun kargo şirketi olan PTT şu anda kargonuzu hazırlıyor. Öyle 1 günde kapımda olsun mantığı pek yok. En hızlı kargo şirketi bile 2 gün bekletiyorken sizin bu dediğiniz biraz zor.

Şu zamana kadar her firmadan kargo aldım hepsinde satın alındığı gün kargoya verildi ertesi gün akşamı şubeye geldi ertesi gün dağıtıma çıktı ürün dün sabah kargoya verildi en azından şu an yola bile çıkmış olması gerekirdi.

Bir yıl önce de böyle bir sorun yaşamıştım PTT'den bir firmadan ürün almıştım 3 gün boyunca kabul edildi yazıyordu sistemde 3 gün sonra dağıtıma çıktı denildi belki bu sefer de öyle olur bekliyorum.

Anladım. Onay süresini uzatabilirsiniz hocam. Ayrıca iptal ettiğinizde muhtemelen satıcı, ürün tekrar eline gelene kadar iptali onaylamaz.
Hocam arkadaş iade etmiyor sanırım. Sipariş ettiği ürün kargoda şu anda ancak şimdi para sahibinden sitesinin para havuzunda ancak 3 gün süresi var. Eğer "alıcı" 3 içinde ürün elime ulaştı yada olumsuz olarak ulaşmadı işaretlemez ise otomatik olarak ürün alıcıya ulaştı deyip parayı satıcıya aktarıyor. Yani benim anladığım bu. Arkadaş da diyor ki benim 3 gün "onay sürem" var ancak 1 gün geçmesine rağmen (geriye kaldı 2 gün) ürün elime ulaşmadı. Şimdi eğer süre geçerse para ona mı gidecek diye soruyor benim anladığım.
Şu zamana kadar her firmadan kargo aldım hepsinde satın alındığı gün kargoya verildi ertesi gün akşamı şubeye geldi ertesi gün dağıtıma çıktı ürün dün sabah kargoya verildi en azından şu an yola bile çıkmış olması gerekirdi.

Bir yıl önce de böyle bir sorun yaşamıştım PTT'den bir firmadan ürün almıştım 3 gün boyunca kabul edildi yazıyordu sistemde 3 gün sonra dağıtıma çıktı denildi belki bu sefer de öyle olur bekliyorum.
Anladım hocam. Genellikle PTT kargo biraz daha yavaş çalışıyor diye duymuştum. Yani bence normal siz bekleyin sanırsam bu süreyi uzatma hakkınız var. En kötü uzatırsınız. Benim bildiğim 14-15 güne kadar bu süreyi uzatabiliyorsunuz. Bu hakkınızı kullanırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı