Getir ile yaşanan sorunlar

CasH20

Hectopat
Merhaba öncelikle.
Biliyorsunuz dün 14 Şubat Sevgililer Günü'ydü. Ben de herkes gibi sevgilisine hediye almak isteyen biriyim. Şehir dışında olduğum için kendisine çiçek almak istedim. Fakat saat konusunda sıkıntı yaşadığımız için belirli ünlü çiçek satan o siteden alamadım. Yani bu uygulamaya mecbur kaldım, kalmaz olaydım.
Olaya gelirsek, GetirÇarşı üzerinden, hukuki bir sıkıntı olmaması adına ismini veremeyeceğim bir satıcıdan bir buket seçtim. Görseldeki papatya buketi, yaklaşık 12-15 arası papatyadan oluşuyordu ve gayet güzel ve hoş sunulmuştu. Tabii ki bu görsele göre ben de siparişi oluşturdum. Sipariş sevgilimin eline ulaştığında şok içinde kaldım. Resmen tuvalet kağıdından hallice bir kağıda 5-6 tane papatya konulmuş, bunların sadece 3 tanesi açmıştı, gerisi solgun ve açmamış haldeydi. Islak mendil diyebileceğim bir iple özensizce sarılmış, gönderilmişti. Görseldeki o papatya miktarından eser olmamakla birlikte, buketin geri kalanı otlarla doldurulmuştu. Hatta odun parçası bile vardı. Özetle vaat edilen ürün ile gönderilen tamamen farklıydı.
Buraya kadar Getir ile alakalı bir durum yok, sonuçta bu satıcının sorunu. Gelelim şimdi asıl konuya.
Doğal olarak iade etmek istedim. İlk önce saçma sapan canlı yardım robotuyla, sonrasında canlı yardım personelleriyle görüşme yaptım. Onlardan zaten bahsetmek bile istemiyorum, uzun bekleme süreleri olsun, kopyala yapıştır metinleri vs. Rezalet anlayacağınız.
Bu iş böyle olmayacak diyerekten soluğu müşteri hizmetlerini aramakta buldum. Yine bekleme periyodu derken bağlanabildim, derdimi anlattım. İade talebi oluşturuyorum. Bana söylenenler şu şekilde:

Böyle bir durum yaşadığınız için üzgünüz. İade talebinizi oluşturuyorum. Tamam dedim, ne zaman geleceksiniz ürünü almaya. Verdikleri cevap 'Şu anda tüm kuryelerimiz doludur. Bugün gün içinde alabilmemiz mümkün değil'. Bu dediğim olay saat 14:00 civarlarında yaşanıyor bu arada.
Sevgilimle ben çalışan insanlarız, gün içinde evde bulunamıyoruz. 14 Şubat'ta ise izinliydik. Temsilciye bu ürünün bugün iade alınması lazım diyorum. Bana mümkün değil, en erken yarın alabiliriz diyor. Yarın da sevgilim evde olmayacak. Diyorum o zaman kendisi götürsün satıcıya, o iade etsin. Bunun mümkün olmadığını, kuryenin teslim alması gerektiğini söylüyor. Neyse diyorum o zaman başka adres vereyim, çiçeği oradan teslim alın. Verilen cevap yine olumsuz. Neymiş, sistemdeki adresten alınması gerekliymiş. Sabırlı olmaya çalışıyorum, anlatıyorum derdimi, anlamıyorlar. Neyse o zaman yarın olsun bari diyorum, bana saat olarak sadece '15.00-16.00' arasını söylüyorlar. O zaman pazartesi günü teslim edelim. O zaman uygunuz diyoruz. Çiçeğin 'solacağını' belirterek o günün çok geç olacağını söylüyor(bu kısma sonradan geleceğim.) Bir gün sonrasına nasıl bir yoğunluk olabilir ki bu şekilde saat verebiliyorlar anlayamıyorum. Hadi buna da neyse diyorum. Temsilciye 3-4 defa, art arda '15.00-16.00 arasında teslim alınacağına emin misiniz, ona göre sevgilim izin alacak diyorum.' Temsilci ise 'kesinlikle' o saatler arasında teslim alınacağını beyan ediyor. Tamam diyerek kapatıyoruz.

Bugüne gelelim. Sistemden kontrol ediyorum her seferinde, gördüğünüz gibi iade saati 15.00-16.00 arası görünüyor.
11.jpg

Sevgilim işinden erken ayrılıyor sırf bu yüzden, eve geliyor. Saat 15.30 oldu gelen giden yok. 15.45'te müşteri hizmetlerini arıyorum. Yoğunluktan dolayı gecikme olabilir, 16.00'a kadar bekleyin deniliyor. Tamam diyorum. Saat 16.00 oluyor ses yok. Tekrar arıyorum. Hala yoğunluktan dolayı kurye ataması yapılmamış, talebinizi iletiyorum, sizinle acil olarak iletişime geçilecek deniyor. 1 dakika sonra tekrar aranıyorum. Gelen ses 'Probleminizi anlatır mısınız?' :D Sövmeden sabırlı bir şekilde tekrar anlatıyorum. Temsilci bana anladığını, bunun için üzgün olduğunu, talebimi ilettiğini, en kısa sürede kurye ataması yapılacağını belirtiyor. Bu arada da sevgilim Getir'in sosyal medya hesaplarından da iletişime geçiyor, bilgilerimi veriyor. Oradan da aranıyorum. Diyolog şu şekilde gelişiyor:
-Temsilci : İade talebinize bağlı olarak kurye tarafınıza 15.00-16.00 arasında gelecektir
-Ben: Yani?
-Temsilci: Yanisi o saatler arasında sizden alacaklar.
-Ben: Hanımefendi, saatinize bakar mısınız?
-Temsilci: (5 saniye sessizlik) Evet, belirtilen saat geçmiş. Hemen kontrol ediyorum. (10 saniye sessizlik) Talebinizi ilettim, size geri dönüş sağlanacaktır. (Konuşma saat 16:25'te yapılıyor.)

Yine bana söylenen şeyler aynı. Saat 17.00 oluyor, yine arıyorum. Bana dedikleri şey ise ipi koparan son nokta:
-Temsilci: İade talebiniz alınmış, fakat kurye atanmamıştır, Bu yoğunluk ya da sistemsel bir sıkıntıdan dolayı olabilir. İsterseniz iade talebinizi iptal edelim, tekrardan bir talep oluşturalım.
-Ben: (Biraz sert bir şekilde isyan ediyorum, oraları geçiyorum.) Oluşturalım. Ne zaman teslim alınacak?
-Temsilci: Bugün için tüm saatlerimiz doludur. En erken pazartesi günü olabilir.'
-Ben: İyi de zaten sırada ben vardım, nasıl bir yoğunluk bu? Yoğunluk dediğiniz 30-60dk sürer, bilemediniz 2 saat. 2 saati geçen nasıl bir yoğunluk bu? İademin hemen bugün alınmasını istiyorum.
-Temsilci: Yapabileceğim bir şey yok. En erken pazartesi günü olabilir.
-Ben: Hanımefendi, iade ürünün bir çiçek olduğunun farkında mısınız? Dün aramamda çiçeğin solacağını söyleyerek pazartesi günü olmaz dediniz, şimdi pazartesi mi diyorsunuz?
Bunu dedikten sonra telefon yüzüme kapatıldı.

Dünden beri 15-20 telefon trafiği yaptım bu firma yüzünden. Bu kadar sorumsuz, müşterisini düşünmeyen bir firma olamaz. 14 Şubat'ımı zehir etmekle kalmadı, bir de bu kadar vaktimi çaldı.
Bu arada çiçeğin parasında değilim, bünyesinde barındırdıkları satıcılar bu şekilde haksız kazanç elde edip para kazanıyorlar. Getir'de buna göz yumuyor ve kullanıcısının arkasında durmuyor. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım.
Artık Getir uygulamasını hayatımdan çıkarıyorum, tüm yakınlarıma kesinlikle kullanmamaları gerektiğini söyledim, sizlere de önermiyorum.
Sadece içimi dökmek istedim, okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben buradan deli oldum... Böyle rezillik mi olur ya? Zamanında bende getirle çok sorun yaşadım ama bu kadar değildi. Umarım hakettiklerini çekerler.

Güncelleme: Yine uzun bir telefon trafiğinin ardından sorun çözüme kavuştu arkadaşlar. Pazar günü müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede, Getir'in yaşayan yahut vefat eden tüm aile fertlerine selam göndermem sonucunda olay hızlıca tatlıya bağlandı. Pazartesi günü, hiç gecikme olmadan çiçek teslim alındı, aynı gün akşamında iadem onaylandı. Dün itibari ile iademi aldım. Böyle bir sorun yaşarsanız size de ufak bir selam göndermenizi öneririm, olaylar hızlıca çözülüyor. 😏

Technopat Haberler

Geri
Yukarı