Ghost of Tsushima 1.499 TL değer mi?

Ben şahsen GTA VI dışında hiç bir oyuna 600, 700 TL'nin üzerinde bir para vermem. İndirimi bekle bence. Oyunu sevebilirsin sıkıntı yok ama bu sene kesinlikle indirime girer. Ve 700, 800 gibi bir fiyata alabilirsiniz. Hem Epic Games %33 indirim kuponu verirse 500 TL'ye kadar düşer.
 
Tarzını seviyorsanız verilir. Oyun yeni değil kendini kanıtlamış bir oyun. Hoş olmasa da sevmesek de doların durumu ortada. "1500 tl verilmez" diyenlerin alternatifi nedir? Korsan almak istemeyebilir insanlar. Ne seçenek sunacaksınız ona? Sanki başka yerde 500'e var da adam 1500'e almak istiyor gibi tepkilere gerek yok. "Oyun kötü, abartı bir oyun bence verme" diyenleri anlarım ama oyunu sevdiği halde verilmez diyenleri anlayamam. "Bir oyuna bu kadar para verilmez" tamam. Peki alternatifin nedir korsan dışında? Varsa tabii ki paylaşsın değerlendirelim. Ama korsan tercih etmeyen insana laf edecekse boşuna yormasın kendini. Korsan oynamak durumunda olanlara laf etmiyorum ama korsan övene ediyorum.

He şunu eleştirebiliriz. Zaten senaryosu hazır, yapılmış bir oyun bu. Yani maliyeti daha az. Sony neden bunu 60 dolara satıyor? Bu tartışılabilir.

Oyunun performansı sıkıntı olmayacaktır daha yakın zamanda Horizon ile kendini bir kez daha kanıtlamış Nixxes yapıyor port işini. İmkanınız varsa ve beklediğiniz bir oyunsa alınabilir o yüzden. Hadi diyelim tırt çıkt port. Steam de Epic de iade imkanı veriyor zaten.
Genellikle korsan oynayanlar orijinal alanlara laf atmıyor. Orijinal alan birisi rastgele korsan oynayana laf atıyor. Fakat 1-2 oyun orijinal alan kişilerin Winrar, Windows, şarkı, dizi veya film gibi şeylerin tamamını orijinal kullandığını hiç sanmıyorum ama neyse.

Bu oyun için konuşacak olursak, korsanı haricinde birçok alternatif var.

Oynamak isteyen ucuz key sitelerini kovalayabilir, ortak hesap alabilir ki çok ucuz oluyor 100 TL civarı. Veya bir arkadaşıyla anlaşır, 3-4 kişiyle anlaşır. Parayı bölüşürler ortak alırlar. İnternette çekilişine katılabilir oyunun mesela. Bu da bir seçenek.
 
Hikayeli bir oyun için 1.5K bana göre de fazla. Yan içerikler ile birlikte 40-50 saat oynanış sunuyor diyorlar. Witcher 3 için bu süre 200 saate varabiliyor. Skyrim için ise 300-500 saat oynamış çılgınlar var. İndirim dönemi beklemek daha iyi olur.
 
Oyun güzel psde ücretsiz oynamıştım.Ama kişisel görüşüm ederi şu an Türkiye şartlarını da katarak söylüyorum maksimum 700 lira.
 

Geri
Yukarı