Ghost of Tsushima vs RDR 1

Eki Görüntüle 2378394
Nasıl aynı fiyata geliyor acaba?
Aralarında 1 dolar oynuyor sadece.
Ghost of Tsushima'yı yeni oynadım ve bitirdim, haritada yapılacak herhangi bir şey bırakmadan bitirdim ama belirli yerlerde aşırı baydı. Yan görevler vs. sürekli birini takip et, ayak izini takip et tarzında baygınlık geçirtecek kadar bunaltan görevler. Ortalama bir oyun, çok iyi değil bence. Bir de ilk oynayışta sağ olsunlar bütün konuşmaları izletiyorlar, hiçbir şekilde geçilmiyor onu da ekleyeyim.

İkisinden birini kesin alacağım diyorsanız GoT alın ama başka bir oyun da bakabilirsiniz.
Su an inFamous 1 oynuyorum ve oyunun tüm görevleri birbirinin aynısı olmasına rağmen yine de ucuz yöntemlerle süreyi uzatma çabası Ghost of Tsushima'dan şüphe ettirdi beni. GoT için de benzer şeyler söyleyen olmuştu.
Birbirini tekrar etmesi sıkıntı değil ama düzgün çalışmayan mekanikler ve ucuzca yöntemlerle görevleri uzatmak katlanamadigim bir şey.

RDR1 artık antika olmuş PC'ye çıkmadan önce emülatör ile bitirdim, oyunun sonunu göreceğim diye sıkıntıdan sinir krizi geçirdim. Görevlerin hepsi milletin ameleliğini yapmakla geçiyor, ki bunu RDR2 hariç bütün Rockstar oyunlarında yaptığımız için artık gına gelmeye başladı.

Su an inFamous 1 oynuyorum ve oyunun tüm görevleri birbirinin aynısı olmasına rağmen yine de ucuz yöntemlerle süreyi uzatma çabası Ghost of Tsushima'dan şüphe ettirdi beni. GoT için de benzer şeyler söyleyen olmuştu.
Birbirini tekrar etmesi sıkıntı değil ama düzgün çalışmayan mekanikler ve ucuzca yöntemlerle görevleri uzatmak katlanamadigim bir şey.
inFAMOUS 1-2'yi emülatör de oynamayı düşünüyorum önerir misiniz.

inFAMOUS 1-2'yi emülatör de oynamayı düşünüyorum önerir misiniz?
inFamous 2'yi daha oynamadım fakat 1. oyun benim AC serisinden özür dilememe sebep oldu. İlk oyunun parkur mekanikleri ve kamera açısı aşırı derecede hantal ve şansa dayalı çalışıyor. Yani düzgün çalışmıyor. Görev dizaynı sürekli aynı yapıda. Oyunun başında ana görev ve yan görevde ne yapıyorsan finalde de onu yapıyorsun. Sadece sonlara doğru düşmanlar çok daha zor ölüp seni stun locka soktuğu için daha sinir bozucu ve sıkıcı oluyor. AC oyunlarında bile ana görev ve yan görevler birbirinden ayrı oluyor, burada o da yok ve AC oyunları birbirinin aynısı görevleri gittikçe kolaylaştırıyor, buradaki gibi iyice sıkmıyor insanı. Hikâyeyi ise ya takip etmeyecek kadar umursamayacaksın ya da takip ettiğinde diyalogların içi boş yapısı yüzünden çok sıkılacaksın. Ayrıca oynanışın tek düze olması yani oyunun başında yaptıkların ile sonunda yaptıklarının yeteri kadar farklı olmaması da sıkıyor insanı.
Second Son yüzünden beklenti ile girmiştim ama baya sıktı bu oyun beni. Hikâye seçimleri de bu arada anlamsız. Ya ara sahneler bile değişmiyor ya da oyun canon olarak kabul ettiği olayı öyle ya da böyle gerçekleştiriyor.
Siz yine de oyunu oynayın hocam. 5 üzerinden 3.5 ortalama almış sonuçta bu oyun. Ha tabii ortalamayı düşüren insanların çoğunluğu benim gibi oyunu sonradan oynayanlar oluyor fakat yine de belki bir nebze seversiniz oyunu. En azından başlarında keyif alacağınız kesin.

Aslında her ikisini de alacak bütçe var ama PS3'e koleksiyonluk oyun, gelecek sene çıkacak oyunlara para yetiştirme vs. derken her ikisini de bu indirim döneminde alamam. Açıkçası benim gönlüm Ghost of Tsushima'dan yana. Çünkü PS3'te RDR1'i çok daha ucuza (Dijital mağazada 114TL, kutulu olarak 500-800TL) oynama şansım var. Lakin yine de size de bir sormak istedim. Hangisini almak daha mantıklı olur?

Ghost of Tsushima, Steam key alacağım için 50 dolara değil 41.69 dolara gelecek bu arada. Yani RDR1 ile fiyatı aynı sayılır.

Epic Games kullanmıyorum.
RDR1 alın, Ghost of Tsushima şu an PS Store üzerinde PS4 için 250 lira.

RDR'nin konsepti belli ve hiçbir şey değiştirmeden, PC'ye portlamışlar. Ghost of Thushima alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı