Çözüldü GIBIRNet bot mu basıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözüm
Bütün kullanıcıları inceledim ve kesinlikle böyle bir çalışma olmuş. Üç hesap açılmış birer gün arayla:
Bu hesaplar GIBIRNET reklamı yapıp siteye bir daha girmemiş zombi hesaplar. Reklam içerikli mesaj atmaktan kalıcı banlıyoruz.

Yarın da GIBIRNET'i forumdan kalıcı banlayıp banlamayacağımıza karar vereceğiz.

Hesapların eskiden açılması çok iyi oldu zira biliyorum yeni açılmış olsalardı birileri bu hesapları TurkNet zammı sonrası bizim GIBIRNET'i banlamak için organize ettiğimizi düşünürdü.
Bir yöneticinin el atması gerekiyor diye düşünüyorum. Bunlar sahte hesap.

Hesaplara uzun zamandır giriş yapılmamış ki, Sosyal'den uzaklaştırsak bile nasıl bir şey elde edilecek tam olarak anlamış değilim. Ayrıca bot olduğuna dair tam bir kanıt da yok zira olayın üzerinden uzun zaman geçmiş, taze bir mevzu olsa bir şeyler yapabilirdik sanki. :)

1659382917112.png

Şu 3 ilk ve peş peşe atılan mesajlara bakın bot basıyorlar çok belli.

Ekşisözlük mesajlarına bakın gibir.net.tr bir önerme mesajı ardından direk önermeme mesajı geliyor.

Ek olarak Google yorumlarına bakın hocalarım hep sorunsuz ve çok iyi yorumlar geliyor. GIBIRNet - Google'da Ara,,,

Bu kadar kusursuz ve ucuz olan bir firma olamaz aynı tuzağa düşen bir sürü arkadaşım var ve hepsi çok mutsuz firmadan dolayı. Lütfen bu firmanın yaptığı fake mesajları yayalım gerçekten bu firmanın yaptığı şeyler var.

Hesaplara uzun zamandır giriş yapılmamış ki, Sosyal'den uzaklaştırsak bile nasıl bir şey elde edilecek tam olarak anlamış değilim. Ayrıca bot olduğuna dair tam bir kanıt da yok zira olayın üzerinden uzun zaman geçmiş, taze bir mevzu olsa bir şeyler yapabilirdik sanki. :)

Bence gereksiz mesaj kirliliği ve yanıltma amaçlı.

Yönetici değilim ama silinmesi doğru olur.

Son zamanlarda çok fazla GIBIRnet konusu görüyorum. Bir şeyler dönüyor gibi ama hayırlısı.

Çok fazla veriye ulaşamadım ama sanırsam eski zamanlarda da tartışılan bir konu imiş.

1659383317544.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gereksiz mesaj kirliliği ve yanıltma amaçlı.

Yönetici değilim ama silinmesi doğru olur.
Alan zaten alacağını almış. Büyük bir ihtimal PR yapmaya çalıştılar, başarısız oldular. Ya da başka bir yüzü var ya da ya da bize öyle geliyor.

Alan zaten alacağını almış. Büyük bir ihtimal PR yapmaya çalıştılar, başarısız oldular. Ya da başka bir yüzü var ya da ya da bize öyle geliyor.

Hayır basit bir reklam taktiği.

Yöneticilerin silmesi gerek aslen yanıltıcı içerik neticede.

@Enes3078 ve @Emre C GIBIRNET botlarına bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı