GIBIRNet nasıldır?

Hocam 200TL'ye Turkcell'de kampanya var 500Mbps internet veriyor. Onun dışında GIBIRNet, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Netspeed'e de bakabilirsiniz. Kablonet hakkında fikrim yok onu da bir soruşturun.

Teşekkürler hocam, Turkcell üzer mi? Bu arada şu an Türk Telekom ile altyapımda sorun yok kesilme vb. TurkNet aynı altyapıyı kullanacağı için yine aynı şekilde devam etmez mi? GIBIRNet'te aynı şekilde TT altyapısı kullanıyoruz dedi, hepsi öyle sanırım.

Hocam GIBIRNet ve TurkNet arasında kaldım. TurkNet'e geçersem bir ay bedava kullanacağım ek olarak.
1 Ay bedava kullansanız da yıllık 1870TL verecekseniz sonuçta hocam. Gıbırnet derim kesinlikle, boşa para israf etmeyin. Gıbırnet'te de yıllık 1000TL'ye falan gelecek. Aradaki 800TL'lik farkla bir şeyler alırsınız.

Teşekkürler hocam, Turkcell üzer mi? Bu arada şu an Türk Telekom ile altyapımda sorun yok kesilme vb. TurkNet aynı altyapıyı kullanacağı için yine aynı şekilde devam etmez mi? GIBIRNet'te aynı şekilde TT altyapısı kullanıyoruz dedi, hepsi öyle sanırım.
Hepsi Aynı altyapıyı kullanacak, aradaki tek fark para ödeyeceğiniz yer ve fiyat olacak. Bir de sorun çıkarsa müşteri hizmetleri kalitesi. Ama 3ü arasından en iyi müşteri hizmetleri Gıbırnet'te.

1 Ay bedava kullansanız da yıllık 1870TL verecekseniz sonuçta hocam. GIBIRNet derim kesinlikle, boşa para israf etmeyin. GIBIRNet'te de yıllık 1000TL'ye falan gelecek. Aradaki 800TL'lik farkla bir şeyler alırsınız.

Ben ödemeyeceğim için benlik sorun yok fakat hocam kesilme vb. yaşamakta istemiyorum. Şu anki altyapımda sorun yok, diğerleride aynı altyapıyı kullanacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum.
Netspeed testi;

1659311127878.png

Turknet, Türk Telekom altyapısı kullanıyor bildiğim kadarıyla. Turkcell ise kendi altyapısını kullanıyor. Mesela ben Turkcell'den 1000MBPS bile alabilirken Turknet ve Turk Telekomdan en fazla 75 alabiliyorum. Ya millenicom ya da NetSpeed ikisinden birisi daha Turkcell altyapısı kullanıyor diye hatırlıyorum. Bu arada Turkcell kendi altyapısı sayesinde Turknet'te olduğu gibi ani zamlarla karşılaşma çok yaşanmaz. Memnuniyet konusuna gelirsek kesilmeyi bir ara çok yaşıyorduk fakat müşteri hizmetleri ile iletişime geçip modem yenileyince kesildi. Genel kesime bakarsak genellikle pahalı olmasından şikayetçi olunduğu için genel kesim ne düşünüyor bilmiyorum.

1 Ay bedava kullansanız da yıllık 1870TL verecekseniz sonuçta hocam. GIBIRNet derim kesinlikle, boşa para israf etmeyin. GIBIRNet'te de yıllık 1000TL'ye falan gelecek. Aradaki 800TL'lik farkla bir şeyler alırsınız.

Hepsi Aynı altyapıyı kullanacak, aradaki tek fark para ödeyeceğiniz yer ve fiyat olacak. Bir de sorun çıkarsa müşteri hizmetleri kalitesi. Ama 3Ü arasından en iyi müşteri hizmetleri GIBIRNet'te.

Tamamdır hocam, babamla bir konuşayım bu durumu o zaman. GIBIRNet düşünüyorum ama bilemedim.

TurkNet, Türk Telekom altyapısı kullanıyor bildiğim kadarıyla. Turkcell ise kendi altyapısını kullanıyor. Mesela ben Turkcell'den 1000MBPS bile alabilirken TurkNet ve Türk Telekom'dan en fazla 75 alabiliyorum. Ya Millenicom'ya da Netspeed ikisinden birisi daha Turkcell altyapısı kullanıyor diye hatırlıyorum. Bu arada Turkcell kendi altyapısı sayesinde TurkNet'te olduğu gibi ani zamlarla karşılaşma çok yaşanmaz. Memnuniyet konusuna gelirsek kesilmeyi bir ara çok yaşıyorduk fakat müşteri hizmetleri ile iletişime geçip modem yenileyince kesildi. Genel kesime bakarsak genellikle pahalı olmasından şikayetçi olunduğu için genel kesim ne düşünüyor bilmiyorum.

Hocam şimdi bizim modemde eski aşağıdaki ürün, yeni bir modem şart mı? Örnek olarak fotoğraf bulup koydum.
Turkcell 200 liraya 500 veriyor demiştiniz, altyapı onlara ait olduğu için geçsem nasıl işler olaylar? GIBIRNet'e geçip eğer beğenmezsem Turkcell düşünüyorum, sizce?

1659311217563.png

Tamamdır hocam, babamla bir konuşayım bu durumu o zaman. GIBIRNet düşünüyorum ama bilemedim.

Hocam şimdi bizim modemde eski aşağıdaki ürün, yeni bir modem şart mı? Örnek olarak fotoğraf bulup koydum.
Turkcell 200 liraya 500 veriyor demiştiniz, altyapı onlara ait olduğu için geçsem nasıl işler olaylar? GIBIRNet'e geçip eğer beğenmezsem Turkcell düşünüyorum, sizce?

Eki Görüntüle 1470525
Hocam eğer GIBIRNet'te taahhüt yok ise önce onu deneyin zaten istediğiniz de iptal edersiniz. Sonra öncelikle binanız Turkcell altyapı destekliyor mu ona bakmanız lazım. Sonrasında ise modemlerin desteklediği hızlar ve teknolojiler farklı diye biliyorum ben yani bir nokta da yeni modem lazım olacaktır. Hocam bu arada altyapı ha Turkcell'in ha Turk Telekom'un çok fark etmez. Önemli olan sizin binanızın alt yapısı.

Turknet, Türk Telekom altyapısı kullanıyor bildiğim kadarıyla. Turkcell ise kendi altyapısını kullanıyor. Mesela ben Turkcell'den 1000MBPS bile alabilirken Turknet ve Turk Telekomdan en fazla 75 alabiliyorum. Ya millenicom ya da NetSpeed ikisinden birisi daha Turkcell altyapısı kullanıyor diye hatırlıyorum. Bu arada Turkcell kendi altyapısı sayesinde Turknet'te olduğu gibi ani zamlarla karşılaşma çok yaşanmaz. Memnuniyet konusuna gelirsek kesilmeyi bir ara çok yaşıyorduk fakat müşteri hizmetleri ile iletişime geçip modem yenileyince kesildi. Genel kesime bakarsak genellikle pahalı olmasından şikayetçi olunduğu için genel kesim ne düşünüyor bilmiyorum.
Turkcell de varsa kendi altyapısı yoksa diğer her firma gibi TT altyapısı kullanıyor. Aynı Turknet gibi yani. Netspeed sadece TT altyapısı kullanıyor şuan, ileride ne olur bilemem ama ben sorduğumda şuan yeni bir anlaşma söz konusu değil demişlerdi. Milleni ise TT ve Superonline altyapısı kullanıyor, siz seçiyorsunuz. Ama DNS ve BTK dışındaki bazı sitelerde de sansür uyguluyor, önermem.

Arkadaşın 2 Altyapısı varsa Superonline, Gıbırnet, Netspeed arasından seçim yapması daha iyi olur. Hangisinde daha iyi hat değerleri alıyorsa ona geçsin.

Ben ödemeyeceğim için benlik sorun yok fakat hocam kesilme vb. yaşamakta istemiyorum. Şu anki altyapımda sorun yok, diğerleride aynı altyapıyı kullanacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum.
Netspeed testi;

Eki Görüntüle 1470524

Eki Görüntüle 1470525

VDSL altyapınız var, modeminizi kontrol edeyim VDSL destekliyor mu diye. Modemin model ismini atar mısınız?

Hocam eğer GIBIRNet'te taahhüt yok ise önce onu deneyin zaten istediğiniz de iptal edersiniz. Sonra öncelikle binanız Turkcell altyapı destekliyor mu ona bakmanız lazım. Sonrasında ise modemlerin desteklediği hızlar ve teknolojiler farklı diye biliyorum ben yani bir nokta da yeni modem lazım olacaktır.

Geçelim bakalım, altyapım ortalama sitelerde 82-100 arasi destekliyor olarak cıkıyor. Bu modemle hiç kimse kullanmıyorken kablo ile 70 ve üstü alırsam sorun değil ama sanmıyorum.

Turkcell de varsa kendi altyapısı yoksa diğer her firma gibi TT altyapısı kullanıyor. Aynı TurkNet gibi yani. Netspeed sadece TT altyapısı kullanıyor şu an, ileride ne olur bilemem ama ben sorduğumda şu an yeni bir anlaşma söz konusu değil demişlerdi. Milleni ise TT ve Superonline altyapısı kullanıyor, siz seçiyorsunuz. Ama DNS ve BTK dışındaki bazı sitelerde de sansür uyguluyor, önermem.

Arkadaşın 2 Altyapısı varsa Superonline, GIBIRNet, Netspeed arasından seçim yapması daha iyi olur. Hangisinde daha iyi hat değerleri alıyorsa ona geçsin.

GIBIRNet canlı desteği onların ISS'e geçtiğim zaman hıs testi yapabileceğimi ve paket belirleyeceklerini soylediler.

Turkcell de varsa kendi altyapısı yoksa diğer her firma gibi TT altyapısı kullanıyor. Aynı TurkNet gibi yani. Netspeed sadece TT altyapısı kullanıyor şu an, ileride ne olur bilemem ama ben sorduğumda şu an yeni bir anlaşma söz konusu değil demişlerdi. Milleni ise TT ve Superonline altyapısı kullanıyor, siz seçiyorsunuz. Ama DNS ve BTK dışındaki bazı sitelerde de sansür uyguluyor, önermem.

Arkadaşın 2 Altyapısı varsa Superonline, GIBIRNet, Netspeed arasından seçim yapması daha iyi olur. Hangisinde daha iyi hat değerleri alıyorsa ona geçsin.

VDSL altyapınız var, modeminizi kontrol edeyim VDSL destekliyor mu diye. Modemin model ismini atar mısınız?

ZyXEL VMG3312-B10B​

Sanırım bu yani Google'dan bulduğum bu birebir aynı fotoğrafları, modem yukarıda şu an bakamıyorum.

115/47'e kadar desteği var olarak gördüm bir yerde ama dogru mu bilmem.

Geçelim bakalım, altyapım ortalama sitelerde 82-100 arasi destekliyor olarak cıkıyor. Bu modemle hiç kimse kullanmıyorken kablo ile 70 ve üstü alırsam sorun değil ama sanmıyorum.

GIBIRNet canlı desteği onların ISS'e geçtiğim zaman hıs testi yapabileceğimi ve paket belirleyeceklerini soylediler.

ZyXEL VMG3312-B10B​

Sanırım bu yani Google'dan bulduğum bu birebir aynı fotoğrafları, modem yukarıda şu an bakamıyorum.
VDSL destekliyor hocam, hat değerinizde gözüktüğüne yakın hız alırsınız kablolu bağlantıda. Ha bu arada unutmadan Gıbırnet'in sevdiğim yönlerinden biri de faturanıza +50TL ekleyerek 20Mbps Upload alabiliyorsunuz. 150TL'ye gayet iyi bir paket olmuş oluyor.

ZyXEL VMG3312-B10B​

115/47'e kadar desteği var olarak gördüm bir yerde ama dogru mu bilmem.
Hocam VDSL2 destekliyor olarak gözüküyor ve 100 MBPS max olarak gördüm ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı