DeepestPassion

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba öncelikle, uygun ve kaliteli ISS aramak ve bulmak tam bir baş ağrısı herkes için. Bu yazıda Netspeed'ten GIBIRNet'e ve bugün itibarıyla GIBIRNet'ten Netspeed'e geçişimi hız testi ve Steam ekran alıntılarıyla örnekleyerek anlatacağım. Kafanızdaki bazı soruları cevaplaması dileğiyle.
2024 Mart ayı sıralarında Netspeed ISS'ni kullanıyorduk ve fiyatlar fazla gelmeye başlayınca yeni ISS aramaya başladım(Netspeed 289 lira civarıydı sanırsam). Kısa bir aramayla GIBIRNet'i buldum ve fiyatı uygun bulduğumdan ve kötü bir ünü olmadığından geçiş yaptık (GIBIRNet 220 lira civarı geliyordu indirim falan filanla). O sıralarda modem arayüzünde Max. Download 51k ve upload 16k gözüküyordu. İlk başlarda GIBIRNet Netspeed'teki gibi hız alıyor ve kopma vesaire yaşamıyorduk. Bu son bir aydır (aralık 2024-ocak 2025) kopmalar, hız düşmesi ve ping (Apex Legends'te özellikle) yaşamaya başladım. CS2 Türk sunucularında bile Server'daki en yüksek ping alanlar arasındaydım, Netspeed'te durum tam tersiydi. GIBIRNet, hızı Türk Telekom'un önerdiği hız limitlerine sabitlemesine rağmen sonuç değişmedi. Yakın zamanda darıcada gaz patlaması oldu ve ilçe 1 hafta kadar doğalgazsız kaldı. Bunun duruma herhangi bir etkisi oldu mu bilemem. Karşılaştırmak için Netspeed'ten çıkış, GIBIRNet'e giriş, GIBIRNet'ten çıkış ve Netspeed'e geçişte hız testi yapıp, ekran resimlerini aldım. Bunun yarı sıra mart 2024'ten ocak 2025'e modem arayüzündeki Max. Download 62K. Ve upload 26k.'ya yükseldi. Netspeed ve GIBIRNet'te 100 Mbps'lik VDSL tarifeler kullanıyordum.
Netspeed çıkış Mart 2024;

NET-Fast.png

NET-HızTesti.png

NET-Nperf.png

NETSPEED.png

NET-Steam.png

NET-TT.png

GIBIRNet geçiş Mart 2024;

GİBİR-FAST.png

GİBİR-HIZTESTİ.png

GİBİR-NETSPEED.png

GİBİR-Steam.png

GİBİR-TT.png

GİBİR-TURKCELL.png

GİBİR-TürkNEt.png

GIBIRNet çıkış ocak 2025;

Gıbır-fast.png

Gıbır-netspeed.png

Gıbır-speedtest.png

Gıbır-TT.png

Gıbır-Turk.png

Gıbır-vodafone.png

Netspeed geçiş ocak 2025;

Netspeed-Fast.png

Netspeed-Modem.png

Netspeed-Netspeed.png

Netspeed-Speedtest.png

Netspeed-TT.png

Netspeed-türk.png

Netspeed-Vodafone.png

Steam.png

Bende bir kere hız düşmesi oldu, onda da desteğe yazınca 10 dakikada hallettiler. Şuana kadar kullandığım 7 ISS içinden sorun çözümünde en iyi desteğe sahip olabilirler. En rezaleti Superonline, o kesin. Tam bir yıl boyunca günlük modem kapatıp açmaya mahkûm edildim. Müşteri hizmetlerine downloadda 20 milyon crc hatası var, daha önceki servis sağlayıcılarda böyle bir sorun yoktu diyorum. Kadın, bana "Hattınızı sıfırladım, değerleriniz normal." diyor. Koskoca yıl boyunca sadece bir modemi değiştirmek bu kadar mı zor. Sorunlu modemle bir yıl geçirttidiler resmen.

Neyse konuya gelirsek gibirda 7. ayım, sadece bir kere hız problemi yaşadım. Onu da hemen hallettiler. Üstelik hat kapasitesine göre hızımı yükseltiyorlar, hat değerleri yükselince hızı da arttırıyor. Sonuç olarak ben memnunum ve sorun yaşamaya göre sıralarsam en problemsiz olan ISS gibir. (Benim için, VDSL hat ile).
Resimde snr margin düşük olsa da asla kopma olmuyor, hat kalitesindendir belki de

Netspeed'i de deneyimledim. O da fiyatına göre iyiydi ama her gece 12'de internet can çekişiyordu, yine crc hatası kaynaklı. Aynı modemle Turknet de kullanmıştım, problem yoktu onda.

Yani işin özü şu ki "büyüklüğü değil, işlevi önemli" sözü ISS'ler için de geçerliymiş.

Denediklerim sırayla: TTNet, Türk Telekom, Turknet, Millenicom, Netspeed, Superonline, Gibir (hala kullanıyorum)
Screenshot_20250206-225641_GIBIRNet.png

Bende sizin gibi Netspeed'den GIBIRNet'e geçtim ilk başlarda iyiydi fakat son zamanlarda akşamları ping sorunu vs. oluyor L4D2 de millet en fazla 70 ping ile oynarken ben 100 küsur ile oynuyorum bazen oyunlarda da takılma oluyor, video izlerken de görüntü düşüyor. Geçenlerde birkaç kişide gördüm gibir de ping sorunu diye internette de aynı şekilde bir sürü sorun yaşayan kişi gördüm Netspeed'e geri döneceğim sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı