Gidip en çok beğendiğiniz şehir nedir?

Yalnızca İstanbul'a gidebilmiştim. Tarihi yapısı, atmosferi her ne kadar güzel olsa da çarpık kentleşme(tüm ülke çapında) orayı da bitirdi. Şöyle bir kuşbaşı çekim yaptığınızda beton yığınından başka bir şey göremiyorsunuz. Onun dışında Dolmabahçe, Ayasofya, Sultanahmet, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi gibi yerler zaten herkesçe bilinir ve beni de çok etkilemişti.
 
Muğla. Bilinmedik yüzlerce koyu var. Bodrum belki gezilecek son yeridir. Saklı bir cennet adeta. İkinci sıraya da Çanakkale'yi koyarım, insanları çok saygılı ve medeni. Şehir çok hoş. Tarihi önemini de işin içine katınca kesinlikle gezilmesi gereken şehirlerden biri bence.
 
Türkiye'de beğendiğim "şehir" yok, şehircilik açısından çok kötü bir durumdayız. Gidip de en beğendiklerim; İsviçre - bern, Fransa - annecy, İspanya - san sebastian (valencia yazmıştım fikrimi değiştirdim), Almanya - münih, monako (şehir sayılır), İtalya - floransa, ABD - san francisco.

ABD New York beni bir tık hayal kırıklığına uğratmıştı. Fakat connecticut ve florida kesinlikle gezilmeli. Hiç timsah görmeden dönmek biraz üzücüydü tabii :(
 
ABD New York beni bir tık hayal kırıklığına uğratmıştı.
Gökdelen sevmeyenler Manhattan'dan zaten pek hoşlanmaz. Bronx, Brooklyn, Queens gibi yerler de sıradan Amerikan yerleşimleri işte. Fazlası ya da azı yok.

Fakat Connecticut ve Florida kesinlikle gezilmeli. Hiç timsah görmeden dönmek biraz üzücüydü tabii.
Göl bölgelerini gezmen lazım Alligator görmek için, göller ve bağlantılı nehirlerin yanındaki ufak yerleşimler dışında timsah görmek çok da normal karşılanacak bir durum değil. Miami ve Orlando'da gezerek alligator görmek pek olası değil. :D

Connecticut'ı hiç bilmiyorum, orada yaşadığım dönemde görmek için pek merak ettiğim bir yer olmadı.
 

Geri
Yukarı