Gigabayte z68p-ds3, İ5 2500k Mac OS X ML2 Kurma

Evet bugün mutlu günüm diyebilirim, Technopat 'a teşekkürlerimi sunuyorum, aylarca kuramadığım Mac os x mountain lionu kurdum ve güncelleme ile 10.8.4 ü tam anlamıyla kurdum. Aylarca kuramadığım sistemi bugün bitirdim. Bilgisayar teknik servislerine bile götürdüm para ile yine kurduramadım ama Tecnopat'ın sitesindeki formlar ve videolar sayesinde bunu da başarmış oldum teşekkür ederim arkadaşlar.

BIOS ayarlarında ACHI ve SATA kablolarını mavi yuvalardan çıkarıp beyaz yuvalara takmam ve bu anlamda bi şeyleri de öğrenmiş oldum gerçekten Receb bey videolarınız çok faydalı devamını dilerim. Kenan Biçer Ankara.

- - - Güncellendi - - -

Arkaşlar,MAC OS X ML2'yi GIGABAYTE Z68P-DS3'e USB den kurdum. Sonra Appstore den 10.8.4 Güncelledim Resetledikden sonra Ati HD6750 1 GB ekran kartını, İntel Tümleşik ekrankartını AC97 Ses Driverini, HP PHOTOSMART 3180 Yazıcı Driverlerini otomayik tanıdı ve kurdu. Gerçekten harika bir-kurulum oldu, İlginize Teşekkürler.

Selam TECHNOPAT , Gigabayte z68p-ds3, i5 2500K işlemci, 3300 GHZ 8GB RAM ve 1TB HDD ve 1GB ATİ H6750 ekran kartı.

Bu sisteme daha önce Mountain Lion kuramadım. Defalarca uğraştım ama Sayın Recep BALTAŞ ve TALATİMAC isimli arkadaşların yardımı ile sonunda ML2 -'yi kurdum sonra da Appstore'den güncelleme yaptım. O da Mountain 10.8.4 ü Güncelledi ve şimdi Tatlı, tatlı kullanıyorum.

Belki diğer arkadaşlara yardımım olur diye nasıl kurduğumu anlatmak isityorum sizlere. Önce VirtualBox'u Windows 7 64 bit PC'ye kurdum. Sonra ML2 dmg. dosyasını İntenetten indirdim. Recep kardeşimizin videolarını izleyerek PC'ye kurup Bir USB ML2 BOOT diski hazırladım.

Sonra, benim anakartın bilgilerini, Technopat'da bulamadığım için BIOS ayarlarında değişiklik yapmam gerektiğini anladım. Onu da Talatimac kardeşimizin verdiği linklerden indirdim BIOS ayarlarını da update yaparak. UEFİ gibi bölümleri BIOS'da ayarladım.

SATA Kabloların SATA 2 yerinden çıkardım SATA3 3 GB yerleri..( Mavi Renklerden Beyaz renkli). SATA girişi olan küzey köprüsü yanındaki bölümlere takdım sadec HDD'yi Bağladım. DVDd Sata kablosunu ML2 yi kurdukdan sonra taktım. BIOS'ta İDE yi ACHI yaptım.

Boot'da ise açılışı USB HDD'ye verdim sistemi kurdum ama yükleme bittikden sonra PC açılmaz oldu bunu tam 9 defa yeniden format atarak yaptım. En sonunda ise bir yerlerde hata yapıyorum ama nerde 9 defa format attığımda ise her defasında Disk İzlencesindeki bölümleri her defasında değiştiriyordum.

Ön yükleyici seçeneklerinde /Yamalarda TSC Synec onay kutusunu ve İMAC 12.1 i onayladım Sürücü seçeneklerinde ise Ahci sata ve ahci, internal /pasifleştir,yaptım. Sonra USB 3.0 ise Z68'i onaylayıp Ekran kartı bölümünü ise hepsini kaldırdım. Benim board'da intel tümleşik ve harici 1GB ati ekran kartı vardı. PC'den Harici ekran Kartını çıkardım sadece Onboard'a taktım.

ML2'yi kurdukdan sonra Ati Ekran Kartını taktım. Sonra kendisi internetten otomatik buldu ve kurdu Monitor Kablosunu ise ML2 yi kurdukdan sonra DVI'a bağladım ve sonunda kurdum bu şekilde ayarları değiştirdim de böylece kurdum. Belki Recep Baltaş kardeşimiz olsaydı ilk seferinde kurardı ama sonunda 9 defa formatladım yinede kendim kurdum sizlerin video anlatımlarınız çok işime yaradı. Emeğinize Sağlık. Ellerinize sağlık olsun Teşekkür ederim Technopat'a.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı