Gigabyte 3060 Ti OC Ekran kartının güç giriş yerinde beyaz bir ışık yanıp sönüyor

Bütçe
2000

mert turkan1

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartının güç giriş yerinde beyaz bir ışık yanıp sönüyor ve monitörüm herhangi bir oyuna girince sinyal yok hatası veriyor.
Ekran kartı Gigabyte 3060 Ti OC.
Işık yanan yerin orada LED4 yazıyor.

Ekran Görüntüsü (97).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün sistemi paylaşır mısın? LED 4 ile ilgili arama yaptım ama bulamadım. Güç kaynağınız nedir? Oyuna girince olduğu için besleyememe gibi bir durum olabileceği aklıma geliyor.

Ekleme: Gigabyte'ın sitesinde ışık yanıp sönüyorsa anormal güç kaynağı, dengesiz voltaj uyarısıymış. Işık sabit ise bağlantı sorunu var demekmiş.

Son düzenleme:
Bütün sistemi paylaşır mısın? LED 4 ile ilgili arama yaptım ama bulamadım. Güç kaynağınız nedir? Oyuna girince olduğu için besleyememe gibi bir durum olabileceği aklıma geliyor.

Ekleme: Gigabyte'ın sitesinde ışık yanıp sönüyorsa anormal güç kaynağı, dengesiz voltaj uyarısıymış. Işık sabit ise bağlantı sorunu var demekmiş.
GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4
XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1900MB Yazma)
GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
MD RYZEN 5 3600X MPK 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
WD 2TB Blue 256MB 5400rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
RAMPAGE PRESTIGE 650W 80+ Bronze Rainbow RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa

ışık yanıp sönüyor psu mu değiştirmem gerekiyor ?

GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4
XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1900MB Yazma)
GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
MD RYZEN 5 3600X MPK 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
WD 2TB Blue 256MB 5400rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
RAMPAGE PRESTIGE 650W 80+ Bronze Rainbow RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa

ışık yanıp sönüyor psu mu değiştirmem gerekiyor ?
Güç kaynağı kalitesiz. Bu sebeple dalgalanma yapıyor büyük bir ihtimalle. Düzgün bir PSU ile deneme şansınız varsa bir deneyin. Sorun bundan kaynaklıysa PSU öneririz bütçenize göre. Yani bana göre sorun olmasa bile değişmesi gereken bir PSU. Bu sistemi emanet etmezdim.

Güç kaynağı kalitesiz. Bu sebeple dalgalanma yapıyor büyük bir ihtimalle. Düzgün bir PSU ile deneme şansınız varsa bir deneyin. Sorun bundan kaynaklıysa PSU öneririz bütçenize göre. Yani bana göre sorun olmasa bile değişmesi gereken bir PSU. Bu sistemi emanet etmezdim.
teşekkür ederim. Ekran kartım da sıkıntı yoktur değil mi ?

Güç ışığı bildiğim kadarı ile sabit kalması gerekli. Yanıp sönmesi ne anlama geliyor ben de bilmiyorum.
Sağlıklı bağlantı kurulduğunda hiç yanmaması gerekiyormuş. Sabit kaldığında bağlantı hatası anlamına gelmekte.
teşekkür ederim. Ekran kartım da sıkıntı yoktur değil mi ?
Çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Yabancı bir forumda aynı sorun güç kaynağı değişimiyle çözülmüş. Emin olmak için ekran kartını başka bir sistemde deneyebilirsiniz.

Sağlıklı bağlantı kurulduğunda hiç yanmaması gerekiyormuş. Sabit kaldığında bağlantı hatası anlamına gelmekte.

Çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Yabancı bir forumda aynı sorun güç kaynağı değişimiyle çözülmüş. Emin olmak için ekran kartını başka bir sistemde deneyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.

Bende 3 5 ay önce hazır sistem aldım gigabyte ekran kartı var aynı sorunu yasıyorum msi psu kullaniyorum ilkinde psu bozuk dediler değisti ama hala daha ışığı yanıyor ekran kartının psunun bozuk olmadigindan eminim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı