Gigabyte 3070 Ti Gaming OC FurMark sonucu

Kobra Dede

Kilopat
Katılım
16 Mart 2017
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Kartımda arada bir coil whine sesi var bende bir stress testine sokmayım dedim. Sesin maksimum yükte ne kadar çıkacağını duymak için fakat hiç ses çıkarmadı ama oyun oynarken bazen çoban gibi ıslık çalıyor rahatsız etmiyecek şekilde :) . Ama sıcaklık test başladığı anda 75'in üstüne çıkıyor bu benim biraz canımın sıkılmasına sebep oldu,
Çünkü FurMark'ın diğer 3070 Ti sonuçlarına bakınca sıcaklıklar maksimum 70 civarlarında. İkametim bodrum havanın çok sıcak olmasına mı vermeliyim yoksa kartta bir sorun mu var konu hakkında bilgisi olan arkadaşları konuya davet ediyorum. Teşekkürler.

Not: Kart stress testinde 1 dakika içerisinde 83 derece ulaşıyor, daha da bıraksam herhalde kötü sonuçlar ortaya çıkacak, stress testi fullscreen 1440p anti-aliasing off.
Kartı anakartıma monte ettiğim günden beri hiçbir şekilde OC ya da voltaj ayarları ile oynamadım.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    389,6 KB · Görüntüleme: 174
Kart stress testinde 1 dakika içerisinde 83 derece ulaşıyor,
Kartlar bir kaç dakika içerisinde neredeyse yük altında ulaşabileceği en yüksek sıcaklığa ulaşır ve fanlar ile kendini o sıcaklıkta tutmaya çalışır. Yani daha bıraksanız bir yere gitmez ekran kartı. Bodrum gibi aşırı sıcak yerlerde eğer ev içi soğutma falan yoksa ekran kartının kendini soğutamaması çokta şaşırtıcı değil. Kart 85 derecenin üzerine çok çıkmıyorsa bir problemde teşkil etmiyor. Havalar serinlediğinde kartta serinleyecektir.
 
Hocam kendi kartımdan da biliyorum Gigabyte modelleri genelde sıcak çalışıyor diğerlerine göre. Bir de Bodrum demişsiniz oda sıcaklığı 10 derece artıyorsa bilgisayar da dolaylı yoldan 5-10 derece artıyor onun da etkisi var tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı