Gigabyte 990XA-UD3 sürücüleri nereden indirilir?

  • Konuyu başlatan 231981
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 718

231981

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2018
Mesajlar
4.809
Makaleler
1
Çözümler
9
Arkadaşlar, herkese iyi geceler. Gigabyte 990XA-UD3 revizyon 3.0 anakart kullanıyorum. Windows 10 her ne kadar birçok sürücüyü kendisi kursa da aslında sıkıntı yaşatabiliyor. Anakartımın resmi sitesinden baktığım Windows 10 sürücüleri var ama asıl önemli olan sürücüler yok. Mesela chipset sürücüsü anakartın arkasında bulunan USB 3.0 portlarının sürücüleri gibi. Yalnız Windows 7 ya da 8.1 seçtiğim zaman bütün sürücüleri ortaya çıkıyor. Windows 10 seçince sürücülerin %80'i yok. Haliyle kuramıyorum. Şu an USB 3.0 destekli bir adet flash belleğimi ve harici diskimi inanılmaz derecede yavaş hızlarla kullanıyorum. Dosya kopyalama işlemi işkence şu an da. Sürücü kurulu gözüküyor Microsoft yazıyor ama tam manada kurulu değil, orada üreticinin adının yazması gerekiyor. Diğer işletim sistemlerinde direkt olarak sürücüyü indirip kurabildiğim için hız sorunu yaşamıyordum fakat şu an Windows 10'da sürücüye ulaşamadığım için hız sorunu yaşıyorum. Aygıt yöneticisinden ve Windows Update üzerinden deneme yaptım ama sürücü bulup kurmuyor kendisi. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımda ne kadar eksik sürücü varsa hepsini kurup güncellemek istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Mesela LAN sürücüleriniz için Windows 10 sürücülerini kullanırken diğer sürücüler yoksa Windows 8.1 64 bit sürücülerini yükleyebilirsiniz. Yeter ki Driver Booster vb. yazılımlar kullanmayın.
 
Mesela lan sürücüleriniz için Windows 10 sürücülerini kullanırken diğer sürücüler yoksa Windows 8.1 64 Bit sürücülerini yükleyebilirsiniz. Yeter ki Driver Booster vb. yazılımlar kullanmayın.

Yok onları zaten kullanmıyorum da bu şekilde de düşük bir Windows sürümü için yapılan sürücüyü kurmak sıkıntıya yol açmaz mı?
 
Pek sorun çıkartmıyorlar. Siz Windows 8.1'in altına düşmeyin yeter.

Bana pek doğru gelmedi hocam mutlaka Windows 10 için sürücüleri vardır da ben bulamıyorum Windows 10 kullanıpta Windows 8.1 sürücüsü kurmak pek mantıklı gelmiyor illa ki bir sıkıntı çıkarır.
 
Siz bilirsiniz. Mavi ekran hatalarında beni illaki görmüşsünüzdür. Sürücü yoksa mecburen en yakın sürümün sürücüsünü veririz mesela. Ki genellikle Windows 8.1 uyumlu olan sürücüler Windows 10'da sorun çıkartmıyorlar.
 
Eski sürücü problem çıkaracak diye bir kaide yok. Anakart değil ama başka çevre donanımlarının eski sürücülerini kurup kullanmışlığım oldu. Daha da eskiyi hatta yanlış hatırlamıyorsam. Problem olmadı.
 

Geri
Yukarı