Çözüldü Gigabyte A520 mk V2 sistemde Secure Boot açılınca siyah ekran verdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rebex0103

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600

Gigabyte A520 mk V2

Gskill Ripjaws V 3600mhz

Sapphire Pulse Rx580

Cougar Xtc600
RAM
GSkill ripjaws v 3600mhz
İşlemci
R5 5600
Selam arkadaşlar, az önce Gigabyte A520mk V2 anakartımda Secure Boot'u açtım ve restore factory keys e PC siyah ekran verdi. Klavye ve fareye hiçbir şekilde güç gitmiyor, monitöre görüntü gelmiyor, fanlar dönüyor ekran kartının fanları biraz dönüp biraz duruyor. PC kasasının ışıkları yanıyor, ne yapmam lazım? Kartım RX 580 Pulse modeli BIOS sürümü ve modeli hakkında herhangi bir bilgim yok. Şu ana kadar hiç de güncelleme yapmadım.

Çözüm
Diğer tarafa geri çekebilirsiniz anahtarı.

İki sorun var, ana sorun ekran kartının UEFI çalışmaması, diğeri platform key ile ilgili.

Önce PSU'yu kapatıp BIOS pilini çıkarıp takın, görüntü vermezse güncel bir ekran kartı veya APU işlemci ile görüntü alıp CSM'yi açmanız lazım, bu şekilde de görüntü vermezse anakarta BIOS yazılması lazım.

RX 580 ile Secure Boot kullanabilmeniz içinde UEFI çalışmasını sağlamanız lazım, ya gop Update deneyeceksiniz ya da UEFI çalışan bir VBIOS yükleyceksiniz.
Bu görseldeki yerde küçük anahtar var mı?

Screenshot_2025-09-26-17-29-47-95_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Son düzenleme:

İki sorun var, ana sorun ekran kartının UEFI çalışmaması, diğeri platform key ile ilgili.

Önce PSU'yu kapatıp BIOS pilini çıkarıp takın, görüntü vermezse güncel bir ekran kartı veya APU işlemci ile görüntü alıp CSM'yi açmanız lazım, bu şekilde de görüntü vermezse anakarta BIOS yazılması lazım.

RX 580 ile Secure Boot kullanabilmeniz içinde UEFI çalışmasını sağlamanız lazım, ya gop Update deneyeceksiniz ya da UEFI çalışan bir VBIOS yükleyceksiniz.

Çözüm
Kasada bulunan CMOS pilini çıkart, birkaç saniye bekle, geri tak ve PC'yi çalıştır BIOS ayarları sıfırlanacaktır. Statik elektriğe çok dikkat et PC parçalarına zarar gelebilir.

Hocam sorun BIOS'taymış, BIOS yazdırdım anakarta düzeldi şimdi ama yine de Secure Boot açılmıyor 😞

Son düzenleyen: Moderatör:
Durumu anlattım, RX400 ve 500 serisi UEFI çalışma konusunda sıkıntılı.

Haklısınız hocam yardımlarınız için teşekkür ederim yakınlarda kartımı değiştireceğim zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı