Gigabyte A520M-H yenileme hızını arttırır mı?

Bütçe
1500

Enes İşler

Picopat
Katılım
25 Şubat 2023
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran yenileme hızı 60Hz yazıyor. Bu anakartı alırsam oyunlarda yüksek Hz değerine ulaşmam anlamsız mı olur?
 
Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla anakarttan çıkış alırsan 60Hz. Harici bir ekran kartın varsa 60Hze sabit kalmazsın.
 
Anakart üzerindeki dahili porttan görüntü çıkışı alacak isen evet 60 Hz üstüne çıkamazsın ama sisteminde ekran kartı bulunuyorsa ve monitörün 144Hz - 165Hz ise ekran kartındaki görüntü çıkışlarını kullanarak istediğin değerdeki ekran yenileme hızlarını elde edebilirsin. hz değeri oyunlardan ziyade monitörün size sunduğu bir değerdir. ayrıca 165 hz almak için ekran kartınızda display porta sahip olmanız gerekiyor. 144 hz ve aşağısı değerler için hdmı girişi yeterli olacaktır.
 
Anakart üzerindeki dahili porttan görüntü çıkışı alacak isen evet 60 Hz üstüne çıkamazsın ama sisteminde ekran kartı bulunuyorsa ve monitörün 144Hz - 165Hz ise ekran kartındaki görüntü çıkışlarını kullanarak istediğin değerdeki ekran yenileme hızlarını elde edebilirsin. Hz değeri oyunlardan ziyade monitörün size sunduğu bir değerdir. Ayrıca 165 Hz almak için ekran kartınızda DisplayPort'a sahip olmanız gerekiyor. 144 Hz ve aşağısı değerler için HDMI girişi yeterli olacaktır.

165Hz destekleyen monitörüm var APU sistemde yüksek Hz değeri anlam kazanmıyor doğru mu anladım?
 
165Hz destekleyen monitörüm var APU sistemde yüksek Hz değeri anlam kazanmıyor doğru mu anladım?
Şimdi karıştırdığınız nokta var. 4K 60HZ sağlıyor size. Hdmi 2.1 destekliyor. Bu maximum verebileceği. Siz 1080pde 240hz bile alabilirsiniz. Ama önce Hdmi 2.1 i araştırmalısınız. İyi bir kablo ile sağlarsınız
 

Yeni konular

Geri
Yukarı