Gigabyte A620M-H anakartta ARGB soğutucu ve 4 RGB fan nasıl kontrol edilebilir?

Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık
Daha fazla  
Anakartım A620M-H Gigabyte. Anakart üzerinde D_LED ve LED_C girişi var. Bildiğim kadarıyla D_LED ARGB giriş, LED_C ise RGB girişmiş. ARGB bir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum bu soğutucunun fan LED girişini D_LED e bağlayacağım soğutucunun kendisini de CPU_FAN yerine. 4 adet RGB fanım var şu an hiçbir işlevleri yok sadece açılıp kapanıyorlar. RGB çoklayıcı alıp bu çoklayıcıyı LED_C ye takacağım oradan o 4 fanı çoklayıcıya bağlayacağım fakat sadece fanların nereden güç aldığını ve döndüğünü yani nereye bağlamam gerektiğini bilmiyorum. Şu ana kadar planladıklarım doğru mu? Biraz karışık olay maalesef. Kısacası soğutucu ve kasa fanlarımın rengini kontrol etmek istiyorum. @Mustafa.Kaan Hocam bilginiz var mıdır?
1758384183271.png

Hocam ben işin teknik donanım kısmında pek bilgili sayılmam. Sizi @yusuf7878 ve @He stole my money hocalarıma yönlendireyim, onlar çok daha iyi anlarlar bana göre bu işlerden. @FehmiDogru.js 'nin de banı açılmış kesin banlıdır diye eklememiştim 🤣

@YüzbaşıJohnPrice senin kasa VG20AL değil miydi, nasıl bağlamayı düşünüyorsun?

Maalesef fanların ARGB olmadığı için bağlayamazsın.

Son düzenleme:
Anakartım A620M-H Gigabyte. Anakart üzerinde D_LED ve LED_C girişi var. Bildiğim kadarıyla D_LED ARGB giriş, LED_C ise RGB girişmiş. ARGB bir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum bu soğutucunun fan LED girişini D_LED e bağlayacağım soğutucunun kendisini de CPU_FAN yerine. 4 adet RGB fanım var şu an hiçbir işlevleri yok sadece açılıp kapanıyorlar. RGB çoklayıcı alıp bu çoklayıcıyı LED_C ye takacağım oradan o 4 fanı çoklayıcıya bağlayacağım fakat sadece fanların nereden güç aldığını ve döndüğünü yani nereye bağlamam gerektiğini bilmiyorum. Şu ana kadar planladıklarım doğru mu? Biraz karışık olay maalesef. Kısacası soğutucu ve kasa fanlarımın rengini kontrol etmek istiyorum. @Mustafa.Kaan Hocam bilginiz var mıdır?
Eki Görüntüle 2576834
Pompa - SYS_FAN
Sıvı soğutmanın fanları - CPU_FAN
Sıvı soğutmanın ARGB kablosu - D_LED
Kasa fanlarının RGB kablosu - LED_C

@YüzbaşıJohnPrice senin kasa VG20AL değil miydi, nasıl bağlamayı düşünüyorsun?

Technopat videosunda RGB deniliyor, sitesinde de RGB yazıyor ama Rainbow'da yazıyormuş... Renk değişmiyor mu yani?

Pompa - SYS_FAN
Sıvı soğutmanın fanları - CPU_FAN
Sıvı soğutmanın ARGB kablosu - D_LED
Kasa fanlarının RGB kablosu - LED_C

Kasa fanlarını nereye bağlayacağım peki? Sadece orayı anlayamadım. Ne karışık iş arkadaş laptop öyle değil tuşa baş çalışsın mis gibi.

Evet piyasadaki neredeyse bütün RGB diye satılan fanlar tek renk yanan Rainbow fanlar oluyor.

Yeni masraf çıktı desene😈😈 ARGB fan seti alsam birde çoğaltıcı soğutucu rengini ve fanların renk girişlerini o argb kontrolcuye bağladıktan sonra kontrol edebilirim değil mi? RGB Fusion uygulaması uzerinden?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı