Gigabyte AB350M-Gaming 3 ile R5 3600 uyumlu mu?

couL

Hectopat
Herkese iyi akşamlar, Gigabyte AB350M-Gaming 3 anakarta sahibim ve şu an sistemimde Ryzen 5 1500X takılı. Ekran kartımla darboğaz yaşadığımı net bir şekilde hissettiğim için R5 3600 işlemciyi sisteme takmayı düşünüyorum. Anakartın sitesine baktığımda 3. nesil işlemcilere kadar sanırım destek var. Yine de sizlere de danışmak istedim. GTX 1660 Super olan sistem için sizce bu işlemci uyumlu olur mu? Yoksa başka bir işlemci önerir misiniz? Darboğazın ne olduğunu çok önemsemezdim ama yaşayınca anladım. Şu an ekran kartının %25'inin falan yattığını görünce çıldırıyorum resmen. :) 3600'lerin çok ısındığıyla ilgili videolarla karşılaştım sürekli bu durum da düşündürdü beni biraz. Kasanın soğutmasının genel olarak fena olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sitesinde 3000 serisi işlemci ile uyumluluk belirtiyorsa olabilir, ancak BIOS güncellemesi ister büyük ihtimalle. O yüzden mevcut işlemcinizle BIOS'u güncelledikten sonra takın 3600'ü.

1660 Super ile iyi bir ikili olacaktır. RAM de 2x8 ise güzel bir performans alırsınız. Ancak sonrasında anakartı da yükseltin derim, daha büyük geliştirmelere açık olur sistem.

3600'ün ısınması konusunda sizin termal çözümünüz önemli. Kule tipi bir soğutucu ile 3600 rahatlıkla soğutulabiliyor. Model de önemli tabii, kaliteli bir kule tipinden bahsediyorum. Kasa içeri hava alıyorsa daha güzel.

BIOS son sürümünde güncel şu an ama biraz karışık o kısımlar umarım sorun olmaz. Son sürümden daha eski bir sürüm var 3. nesiller için önce o sürüme güncelleyin falan yazıyor ben yaptım mı tam hatırlamıyorum. :) tamamdır teşekkürler bu işlemciyi takipte olacağım şu an 2700 tl falan amazonda ama fazla geldi bana fiyat birazcık. İndirime girer mi emin de değilim.

Bu işlemciyi takipte olacağım şu an 2700 TL falan Amazon'da ama fazla geldi bana fiyat birazcık. İndirime girer mi emin de değilim.

Buradan alın. Amazon'daki gereksiz pahalı, 5600X alırsınız o paraya az daha koyarsanız.

BIOS son sürümünde güncel şu an ama biraz karışık o kısımlar umarım sorun olmaz. Son sürümden daha eski bir sürüm var 3. nesiller için önce o sürüme güncelleyin falan yazıyor ben yaptım mı tam hatırlamıyorum. :)

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum, en güncel BIOS'ta zaten bir önceki sürümün 3000 serisi desteğinin bulunması lazım. Herhalde en güncel BIOS o bir önceki sürümken yazılan bir şey olduğu için öyle. Yoksa en güncel BIOS'un bir önceki sürümden eksilttiği bir şey olması komik bir eksi olur.

Enteresan biraz evet. Bu arada baktım attığınız linktekileri de gördüm, gaming gen tr satıcı. Daha önce duymadığım için emin olamadım. Bir de sanırım kutusuz işlemci bu linkteki. Kutu önemli değil de orjinal stok fanı falan içinde mi emin değilim ondan.

Enteresan biraz evet. Bu arada baktım attığınız linktekileri de gördüm, Gaming gen TR satıcı. Daha önce duymadığım için emin olamadım. Bir de sanırım kutusuz işlemci bu linkteki. Kutu önemli değil de orijinal stok fanı falan içinde mi emin değilim ondan.

Kutusuz sürüm ancak fan var görünüyor. GamingGen.Tr güvenilirdir. Çoğu YouTuber ve streamer sistem topladı o siteye.

Anladım. Kutunun zaten çok da bir önemi yok benim için stok fanı vs. içeriği tam ise yeterli benim için. Amazondan almak istememin en büyük nedeni aslında ilk 1 aylık iade hakkı. İşlemci sistemle nasıl çalışacak tam emin olmadığım için. :)

Anladım. Kutunun zaten çok da bir önemi yok benim için stok fanı vs. içeriği tam ise yeterli benim için. Amazon'dan almak istememin en büyük nedeni aslında ilk 1 aylık iade hakkı. İşlemci sistemle nasıl çalışacak tam emin olmadığım için. :)

Bu zaten ilk haftada genellikle ortaya çıkıyor. 1 ay için fazladan 600 TL fazla bana soracak olursanız. Dediğim gibi az daha koysanız 5600X geliyor o paraya.

Haklısınız evet fiyat farkı gerçekten fazla. Taksit seçeneğiyle alacağım gerçi öyle olduğu zaman amazon fiyatıyla biraz daha yaklaşacaklar birbirlerine ama yine de fazla bir fark olacak tabii :)

Haklısınız evet fiyat farkı gerçekten fazla. Taksit seçeneğiyle alacağım gerçi öyle olduğu zaman amazon fiyatıyla biraz daha yaklaşacaklar birbirlerine ama yine de fazla bir fark olacak tabii :)

İşin fiyat kısmı tamamen sizde, ben önerilerimi yaptım. Sonuçta kullanabiliyorsunuz bir şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı