- Makaleler
- 49
Kısa keseceğim ve sizin fikirlerinizi sormak isterim.
Microsoft ve OpenAI bir anlaşma sürecine girdi. Hatta OpenAI, Oracle ve SoftBank ile anlaşma da yaptı. Artık işğin içine de Microsoft girmiş oldu.
openai.com
www.cnnturk.com
tr.euronews.com
OpenAI'nin piyasa değeri 500 milyar dolar oldu. Arkası sağlam çünkü. Orace, SoftBank ve özellikle Microsoft yatırım yaptı. Microsoft trilyon dolarlık bir şirket. Bu da OpenAI'yı geliştirmek için süper bir fırsat.
Gelelim Gemini'ye. Google bu yarışta tek başına savaşıyor ve oldukça ilerleme kaydetti. Devam edecek de. Bana göre şimdi olmasa bile Google, Microsoft ve Apple'dan daha değerli şirket olacak diyorum. Tabii benim dediğim bir iddia. Ama ciddi derecede OpenAI'ya yaklaştı. Birisi teknoloji devleri ile desteklenirken; Google'ın bunu kendi yapması ayrı bir değişik.
www.nefes.com.tr
www.donanimhaber.com
Son olarak Big Tech: Apple, Amazon, Google, Microsoft, Meta'dan oluşuyor. Şahsen Apple bunun içinde değil.
www.teknoblog.com
Apple sadece kendi ürünleri var. Dünyaya başka katkısı yok gibi. Ya da var, ben bilmiyorum. Linkini bıraktığım gibi, Apple, Siri için Gemini'nin altyapısını kullanacak.
Ben bir aralar sürekli Google'ın ceza yediği olayları anlattım. Takip ettiğim kadarıyla Google 300 milyar dolar kayba uğradı. Sırf tekellikten dolayı. Önüne gelen ülke Google'a ceza kesiyor. Bir arada Rusya Google'a 20 desilyon dolar ceza kesti.
Benden bu kadar. Sizin yorumlarınızı bekliyorum.
Microsoft ve OpenAI bir anlaşma sürecine girdi. Hatta OpenAI, Oracle ve SoftBank ile anlaşma da yaptı. Artık işğin içine de Microsoft girmiş oldu.
OpenAI, Oracle ve SoftBank beş yeni yapay zeka veri merkezi kampüsüyle Stargate’in kapsamını genişletiyor
Yeni veri merkezleri, Stargate projesinin planlanandan daha hızlı tamamlanmasını sağlayacak ve 500 milyar dolar yatırımla 10 gigavat kapasiteye ulaşma taahhüdümüz 2025 sonu itibarıyla gerçek olacak.
OpenAI ve Microsoft arasındaki iş birliğinde yeni dönem başladı - Bilim Teknoloji Haberleri
Bilim Teknoloji Haberleri - OpenAIya Public Benefit Corporation yani kamu yararına çalışan şirket statüsü kazandıran dev bir anlaşma yapıldı....
OpenAI, yeni yapısını onaylattı: Microsoft’la ortaklık da genişliyor
Public Citizen adlı sivil toplum örgütünün eş başkanı Robert Weissman 'Bu durum, aslında kâr amacı güden şirketin çıkarlarına hizmet edecek bir kurumsal vakıf modeline benziyor,' dedi.
OpenAI'nin piyasa değeri 500 milyar dolar oldu. Arkası sağlam çünkü. Orace, SoftBank ve özellikle Microsoft yatırım yaptı. Microsoft trilyon dolarlık bir şirket. Bu da OpenAI'yı geliştirmek için süper bir fırsat.
Gelelim Gemini'ye. Google bu yarışta tek başına savaşıyor ve oldukça ilerleme kaydetti. Devam edecek de. Bana göre şimdi olmasa bile Google, Microsoft ve Apple'dan daha değerli şirket olacak diyorum. Tabii benim dediğim bir iddia. Ama ciddi derecede OpenAI'ya yaklaştı. Birisi teknoloji devleri ile desteklenirken; Google'ın bunu kendi yapması ayrı bir değişik.
Google’ın Gemini sohbet botu 650 milyon kullanıcıya ulaştı
Alphabet, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıklarken Gemini uygulamasının aylık 650 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Bu rakam, temmuz ayındaki 450 milyon seviyesinden büyük bir sıçramaya işaret ediyor. Şirket ayrıca tarihinde ilk kez 100 milyar doları aşan üç aylık gelir elde etti.
Google Gemini, ChatGPT ile arayı kapatıyor; Aylık kullanıcı sayısı 650 milyona ulaştı
Google'ın sohbet botu Gemini, aktif kullanıcı sayısını giderek arttırıyor. Aylık 650 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Google Gemini, ChatGPT ile araındaki farkı eritmeye devam ediyor.
Son olarak Big Tech: Apple, Amazon, Google, Microsoft, Meta'dan oluşuyor. Şahsen Apple bunun içinde değil.
Siri, Gemini ile yapay zekâ gücünü artırıyor
Apple Siri ve yapay zekâ entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik hazırlıklarına devam ediyor. Şirket, Google Gemini altyapısını kullanacak.
www.teknoblog.com
Ben bir aralar sürekli Google'ın ceza yediği olayları anlattım. Takip ettiğim kadarıyla Google 300 milyar dolar kayba uğradı. Sırf tekellikten dolayı. Önüne gelen ülke Google'a ceza kesiyor. Bir arada Rusya Google'a 20 desilyon dolar ceza kesti.
Benden bu kadar. Sizin yorumlarınızı bekliyorum.