Rehber Gigabyte Anakart Secure Boot Sorunu

Ben bildireli yıl oldu ama maalesef Gigabyte sanırım sorunu çözemiyor...

Bu durum çok garip. Çünkü ekran kartı driver silince benim PC açılış görüntü bozukluğu ile görünümü oluyor bu bozukluk Secure Boot açıldıktan sonra oldu hatta siz eğer çalışıyorsa sorun olmaz demiştiniz hocam. Acaba bu durum Windows'un temel kart driveri ile uyumsuzluğundan dolayı olabilir mi diye düşünmeye başladım çünkü sürücü tarihi bayağı eski yanlış hatırlamıyorsam ya 2008 ya da 2006 yılına ait. Eğer böyle bir driver çıkışması varsa acaba sorun Gigabyte'ta değil de Windows temel kart sürümünde olabilir mi diye düşündürmeye başladım. Yabancı bir forumda CMOS yapıp yeni bir depolama birimi takıp yani HDD veya SSD takıp format USB ile yeniden Windows yükleyince sorunu çözdüğünü gördüm. Bu kanıya varmamım sebebi son zamanlarda AMD watman hatası yüzünden stabil ekran kartı sürücüleri deniyorum ne zaman DDU ile sürücüleri silmek için güvenli modda başlatsam kurtarma seçenekleri kısmı ve o seçekle açılan güvenli mod kısmı Secure Boot açtıktan sonraki renk bozukluğu ile devam ediyor. Sürücüleri silip tekrar normal modda başlattığım zamanda ise herhangi bir driver yüklü olmadığı için küçük ekran ama bozuk rengarenk ekran ne zaman güncel driver kurayım hemen düzeliyor. Bence bu duruma Windows'un bir el atması lazım driver çalışması olabilir. Tabii isterseniz sizlerin de bu durumu test edebilirsiniz isterseniz size videoda iletebilirim.

B450M K için bir sample paylaşabilirim, bios'un soft brick olma ihtimaline karşı önlemim var derseniz bu akşam bir göz atayım.

B450M k için bir sample paylaşabilirim, BIOS'un soft brick olma ihtimaline karşı önlemim var derseniz bu akşam bir göz atayım.

Hocam yedek anakart olsa denemek isterdim. Ama maalesef yok riske girmek istemiyorum. Pişman oldum 1300 TL kapalı kutu garantisi devam eden MSI gamer X anakart almadığıma hatta o anakart ATX şu anki kart mATX.

Hocam Gigabyte B450M-K anakartımda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videodaki dakika 1.25 dediğini yaptım sadece. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar açılmamaya başladı. BIOS ekranını geçin görüntü dahi gelmiyordu. Sürekli kendini tekrar başlatıyordu bilgisayar. Bu sorun da mı aynı sorun?

Hocam video bende açılmıyor csm disable yapıp secure boot enable mi yaptınız ?

Hocam video bende açılmıyor CSM disable yapıp Secure Boot enable mi yaptınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle linki tekrar atmayı deneyeyim. Şu an gözüktü galiba. Sadece o platform key ayarını açtım ve sonucunda bilgisayar gitti. Servise gönderdim.

Hocam işlemciyi sok tak yapınca BIOS sıfırlanıyordu. Göndermeden deneseydiniz çünkü servise giden kartların çoğu aslında sorunsuz CMOS sıfırlayınca düzeliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…