Gigabyte anakartlarda Dual BIOS özelliği tek kullanımlık mı?

alophs

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, iyi sosyaller.
Sizlere bir sorum olacaktı. Gigabyte anakartlarda Dual BIOS özelliği var hepinizin bildiği üzere, bu özellikte BIOS çökünce veya yanlış bir ayardan dolayı hata aldığımızda anakartımızda Dual BIOS'a geçiyoruz. Bu Dual BIOS özelliği BIOS çöktüğünde 1 kere yapılabilen bir işlem mi? Yoksa yaptığımızda tekrar BIOS'umuz çökerse 2. 3. kez bu özelliği kullanabiliyor muyuz? Yani soracağım soru Dual BIOS özelliği tek kullanımlık bir özellik midir? Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir yedek olana yazma veya silme yapilamaz. İstediginiz kadar tekrar kullanirsiniz ama eski surum yukledigi icin pc acildiktan sonra kendi biosunu guncellemeniz gerekir
Hocam ben eskiden F40 BIOS sürümünü kurduğumda dual biosu eski bir işlemcimden kaynaklı kullanmışken F40 sürümü vardı diye hatırlıyorum. Güncellemeden kastınız nedir acaba?

Hocam ben eskiden F40 BIOS sürümünü kurduğumda dual biosu eski bir işlemcimden kaynaklı kullanmışken F40 sürümü vardı diye hatırlıyorum. Güncellemeden kastınız nedir acaba?
Yedek olan sabit oldugu icin yeni surum bios yayinlanmissa yenisine guncellemeden bahsettim.

Yedek olan sabit oldugu icin yeni surum bios yayinlanmissa yenisine guncellemeden bahsettim.
E hocam 😃 Şimdi yenisine güncelleme derken hadi bir ihtimal BIOS'ta çökme yaşarsam benim taktığım yeni nesil işlemcim eski sürümde çalışmaz ki. Bu durumdan kurtulmak istersem nasıl olacak ? Eski nesil işlemci mi bulmam lazım sırf güncelleme yapabilmek için ?

E hocam 😃 Şimdi yenisine güncelleme derken hadi bir ihtimal BIOS'ta çökme yaşarsam benim taktığım yeni nesil işlemcim eski sürümde çalışmaz ki. Bu durumdan kurtulmak istersem nasıl olacak ? Eski nesil işlemci mi bulmam lazım sırf güncelleme yapabilmek için ?
Bu durum benim sucum degil ki 😀 o zaman cokertmeceksiniz yada eski islemciyi yedek bulunduracaksiniz. Ayrica dual bios bir donem cikti artik yok onun yerine donanim takmadan butona basarak yuklenen bioslar cikti.

Bu durum benim sucum degil ki 😀 o zaman cokertmeceksiniz yada eski islemciyi yedek bulunduracaksiniz. Ayrica dual bios bir donem cikti artik yok onun yerine donanim takmadan butona basarak yuklenen bioslar cikti.
Zaten size karşı olumsuz tavır belirtmedim hocam. :D Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı