Gigabyte anakartta R5 7600 işlemciye nasıl undervolt yapılır?

Bayİnek

Decapat
Daha fazla  
İnternetten undervolt videolarına bakıyorum ama yaptıkları hiçbir ayar benim BIOS'ta yok. Bende deneme yanılmayla denemekte istemiyorum. En sonunda bir video buldum ama yaptıklarını bende yapmalı mıyım? Bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.(işlemcim: AMD Ryzen 5 7600 6-Core proccessor oyunlarda 94'e kadar çıkıyor derecesi) anakartımın markası: Gigabyte.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynısını yap, zararlı değil işlemcinin çektiği watt değerini azaltarak u. V yapıyor basit bir karışık olmayan işlemdir.

Demin yorumlara baktım ama insanlar bu undervolt değil falan yazmış veya olmayanlarda olmuş. Ben normalde hava soğutucu almak istiyorum ama 1 hafta sonra anca alabilirim şimdilik 94 derecelerde oynasam kalıcı bir sorunla karşılaşır mıyım?

Demin yorumlara baktım ama insanlar bu undervolt değil falan yazmış veya olmayanlarda olmuş. Ben normalde hava soğutucu almak istiyorum ama 1 hafta sonra anca alabilirim şimdilik 94 derecelerde oynasam kalıcı bir sorunla karşılaşır mıyım?

Güç planından dengeli ye alip denedin mi kaç derece olacak?
94 fazla 84 olsa neysede.

İşlemciye bir zararı yok. Ben 90 küsür derecelerde 5600'ü 8 ay gibi bir süre kullandım. İstersen Core Performance Boost'u kapatabilirsin, stok frekansta çalışmaya başlayacak.

Hangi tür oyunlar oynuyorsun? Eğer çok yüksek FPS alıyorsan. FPS'ni monitörün hertzine sınırla. Biraz da olsa ısınmaz.

İşlemciye bir zararı yok. Ben 90 küsür derecelerde 5600'ü 8 ay gibi bir süre kullandım. İstersen Core Performance Boost'u kapatabilirsin, stok frekansta çalışmaya başlayacak.
performans düşer mi ?

Hangi tür oyunlar oynuyorsun? Eğer çok yüksek FPS alıyorsan. FPS'ni monitörün hertzine sınırla. Biraz da olsa ısınmaz.

CS 2 de maksimum 90'lara çıkıyor ama ben Far Cry 6, RDR 2, Spider-Man falan hepsini oynuyorum.

Güç planından dengeli ye alip denedin mi kaç derece olacak?
94 fazla 84 olsa neysede.

Dengelideymiş zaten.

Rekabetçi oyunlarla monitörün hertzine sabitle diğerlerinde 60'a falan sabitle. Soğutucu alana kadar böyle.

Düşer. Sadece oyun oynuyorsan akıcı bir şekilde oynarsın gene de. Render falan alacaksan sıkıntı ama. Ha ben uğraşırım diyorsan frekansı stok frekanstan yüksek bir değer yapıp biraz da voltaj düşürürsün.

Hava soğutucu alana kadar kalıcı bir problemle karşılaşmıyorsam sıkıntı yok.

Rekabetçi oyunlarla monitörün hertzine sabitle diğerlerinde 60'a falan sabitle. Soğutucu alana kadar böyle.

Tamam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı