Gigabyte anakartta Secure Boot açılmıyor

Hidoben45

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Valorant oynamak için Secure Boot'u açacağım ama restore factory keys dediğimde bana "try again after System reboot" diyor. Nasıl çözeceğim?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    121,3 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Secure Boot'u açmak için BIOS'a girip "Secure Boot"u etkinleştir. Eğer "restore factory keys" hatası alıyorsan, BIOS'ta "load optimized defaults" veya "load setup defaults" seçeneğini kullanarak ayarları sıfırla ve tekrar dene.

Hocam eğer önceden yapılmış Custom ayarlar varsa onları bozmak istemem başka yolu yok mu?

Aslında BIOS'ta sadece Secure Boot'u açtığında hata vermemesi lazım. Hata alırsan diye detaylı yazdım. Bu arada, disk MBR değil, GPT olacak.

Diskin MBR mi yoksa GPT mi olduğunu öğrenmek için, Disk Yönetimi'ni açıp diskin özelliklerine bakabilirsin. Ayrıca, Komut İstemcisine "diskpart" yazıp ardından "list disk" komutunu kullanarak disklerin yanında "GPT" etiketi olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Aslında BIOS'ta sadece Secure Boot'u açtığında hata vermemesi lazım. Hata alırsan diye detaylı yazdım. Bu arada, disk MBR değil, GPT olacak.

Diskin ne olduğunu nasıl öğreneceğim ve nasıl değiştireceğim şimdi geldi mesaj

Diskin MBR mi yoksa GPT mi olduğunu öğrenmek için, Disk Yönetimi'ni açıp diskin özelliklerine bakabilirsin. Ayrıca, Komut İstemcisine "diskpart" yazıp ardından "list disk" komutunu kullanarak disklerin yanında "GPT" etiketi olup olmadığını kontrol edebilirsin.
gptde 2 tane yıldız var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı