Aynı şekilde bir info bırakayım. i7-10750H Lenovo Legion 5 cihazda Monterey kurulumum var. Sıcaklıklar default boşta Windows üzerinde 40-43 gidip geliyor. Ancak macOS'da 50-53 arası takılıyor. CFG-Lock kapalı ve en uygun CPUFriendFriend yaması uygulandı. Normal kullanımda veya yük testinde sıcaklıklara bakmadım bir ara kontrol edeceğim. Ancak CpuFriendFriend yaması ve şu programla işlemcinin frekansı kısılarak sıcaklıkta düşüş sağlanabilir.
Turbo Boost Switcher for macOS. Save battery of your Mac, cool your CPU and reduce fans noise
tbswitcher.rugarciap.com
Bu arada harici kartımı SSDT ile kapatınca cihazda fan problemi olduğu için Device Properties üzerinden kapatıyorum. Tam kapanmadığı için bu da sıcaklıkta yüksekliğe sebep veriyor olabilir. Cihaz ve reposu:
OpenCore EFI for Hackintosh Lenovo Legion 5 15IMH05H - yusufklncc/Lenovo-Legion-5-Hackintosh
READ.me güncelleyeceğim yakında.
Evet Paragon ile bölüntüyü HFS olarak biçimlendirip yapabilirsiniz. Örnek kurulum:
Herkese selamlar! Elimden geldiğince rehber tarzı anlatmaya çalıştım, hazırsanız başlayalım :) İlk adımımız imajımızı indirmek ile başlıyor; https://www.technopat.net/sosyal/konu/opencore-macos-catalina-10-15-7-19h15-intel-amd-kurulum-imaji.1278171/ İmajı indirdikten sonra, DMG dosyamızı...