Çözüldü Gigabyte Aorus 15G KC Monterey İle Uyumlu Mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sagoita

Kilopat
Merhaba,
Tek SSD üzerinde Windows 11 kullanmaktayım. Mümkünse aynı diskte yer ayırıp macOS Monterey kurulumu yapmak istiyorum.
Eğer mümkün değilse de diske sadece Hackintosh kurulumu yapabilirim.
Forumdaki imajı indiriyorum. EFI hazırlamayı bilmediğim için içerisindeki Config'i kullanmayı deneyeceğim.

Gigabyte Aorus 15G KC modeli olan cihazımın özellikleri aşağıdaki gibidir;
  • CPU: 10th Gen Intel® Core™ i7-10870H
  • RAM: 16GB (2x8) 2933MHz
  • Chipset: Mobile Intel® HM470 Express
  • Video Graphics: Intel® UHD Graphics 630, NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 Laptop GPU
  • Storage: 512GB NVMe SSD (SX8200PNP-512GT-S)
  • WLAN: Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz
  • Ethernet: Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Sistem özelliklerim macOS Monterey ile uyumlu mudur?
Teşekkürler.

İmajı yazdırıyorum. Peki Windows'un yanına kurulum yapabilecek miyim?

Çözüm
Aynı şekilde bir info bırakayım. i7-10750H Lenovo Legion 5 cihazda Monterey kurulumum var. Sıcaklıklar default boşta Windows üzerinde 40-43 gidip geliyor. Ancak macOS'da 50-53 arası takılıyor. CFG-Lock kapalı ve en uygun CPUFriendFriend yaması uygulandı. Normal kullanımda veya yük testinde sıcaklıklara bakmadım bir ara kontrol edeceğim. Ancak CpuFriendFriend yaması ve şu programla işlemcinin frekansı kısılarak sıcaklıkta düşüş sağlanabilir.

Bu arada harici kartımı SSDT ile kapatınca cihazda fan problemi olduğu için Device Properties üzerinden kapatıyorum. Tam kapanmadığı için bu da sıcaklıkta yüksekliğe sebep veriyor olabilir. Cihaz ve reposu:

READ.me güncelleyeceğim yakında.

Evet Paragon ile bölüntüyü HFS olarak biçimlendirip yapabilirsiniz. Örnek kurulum:
Sistem son derece uyumlu, güzel bir deneyim sizi bekliyor. Config ile hata alırsanız direkt sisteminize özel EFI hazırlayıp paylaşırız, onunla denersiniz. i7-10870H sıcak çalışabilir, kurulum başarılı geçerse Intel Power Gadget ve stats ile sistemi izleyebilir, turbo boost'u BIOS veya macOS'ta kapamanın yollarına bakarak sıcaklığı düşürürüz. i7-10750H kullanırken 99 dereceleri görüyordum çünkü. Ethernetin tam modeline AIDA64 PCI/PnP kısmından bakabilirsiniz.

Aynı şekilde bir info bırakayım. i7-10750H Lenovo Legion 5 cihazda Monterey kurulumum var. Sıcaklıklar default boşta Windows üzerinde 40-43 gidip geliyor. Ancak macOS'da 50-53 arası takılıyor. CFG-Lock kapalı ve en uygun CPUFriendFriend yaması uygulandı. Normal kullanımda veya yük testinde sıcaklıklara bakmadım bir ara kontrol edeceğim. Ancak CpuFriendFriend yaması ve şu programla işlemcinin frekansı kısılarak sıcaklıkta düşüş sağlanabilir.

Bu arada harici kartımı SSDT ile kapatınca cihazda fan problemi olduğu için Device Properties üzerinden kapatıyorum. Tam kapanmadığı için bu da sıcaklıkta yüksekliğe sebep veriyor olabilir. Cihaz ve reposu:

READ.me güncelleyeceğim yakında.

Evet Paragon ile bölüntüyü HFS olarak biçimlendirip yapabilirsiniz. Örnek kurulum:

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…