Çözüldü Gigabyte Aorus 15G KC Monterey kurulumunda hata

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sagoita

Kilopat
Uygun Config.plist ile OpenCore ekranı geliyor. macOS Monterey'i seçtikten sonra siyah ekranda kalıyor.

Gigabyte Aorus 15G KC modeli olan cihazımın özellikleri aşağıdaki gibidir;
  • CPU: 10th Gen Intel® Core™ i7-10870H
  • RAM: 16GB (2x8) 2933MHz
  • Chipset: Mobile Intel® HM470 Express
  • Video Graphics: Intel® UHD Graphics 630, NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 Laptop GPU
  • Storage: 512GB NVMe SSD (SX8200PNP-512GT-S)
  • WLAN: Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz
  • Ethernet: Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuruluma devam etmeye basladi.
“Disabled” yaptim ve daha OC menusune gelmeden kurulum ekranina gecti.

Edit: Kurulum basariyla tamamlandi.😄
Yalniz calismayan donanimlar var 🙁
Wi-Fi, Bluetooth, Touchpad ve FN tuslarinin bazilari calismiyor. Bunlari nasıl duzeltebilirim?

Edit: Ekranin Hz degerini ayarlayamiyorum. Ve bazen kasiyor gibi hissettirmekle beraber, beyaz cizgiler cikiyor.

image.jpg

Son düzenleme:
Kurulum yaptığın EFI'yi paylaşır mısın? Ekleyeceğim kextler: Wi-Fi, Bluetooth ve yüksek ihtimalle çalışacak Touchpad kextleri.

Daha detaylı bilgiye ihtiyacım var. Mesela ekranın 144Hz mi? Touchpad için Windows Aygıt Yöneticisinden İnsan arabirim aygıtları ve Fare başlığının fotoğraflarını paylaşır mısın?

İftardan sonra bakacağım. Ayrıca EFI'yi bekiyorum.

Atmamışsınız.
Atmayi unutmusum kusura bakmayin. Disardayim, eve gecince mesajimi duzenleyip sizi etiketleyecegim.

Buyrun, EFI'yi paylaşıyorum hocam. @yusufklncc
Ses Donanımı: Realtek ALC255
Ethernet Kartı: Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller

Son düzenleme:
Buyur dener misin?
Hocam çok teşekkür ederim. Elinize sağlık. Donanımdan tutun Apple ID'ye kadar çoğu şey çalışıyor.
Yalnız Touchpad halen sorunlu, parmağı algılıyor fakat kullanılamayacak derecede kötü çalışıyor.
FN fonksiyonlarından ise sadece ses açma ve kapama çalışıyor, diğerleri çok da önemli değil zaten.

Bununla seri numaranı ayarla yine de.

Touchpad için SSDT yaması yapılmalı. FN tuşları için Karabiner kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı