Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Bilgi amacında olsun panel 10 bit olarak geliyor ama 8 bit kullanmaya başlayınca keskinlik daha iyi oluyor. 10 bit renk derinliğine alınca daha soft ama 8 bit olabilir güzel paneli var.

Bunu çok merak ettim. Çoğu incelemelerde panel 10 bit. Satın alan arkadaşlarda 8 bit olduğunu söyledi. Siz nasıl 8-10 geçiş yaptınız? 10 bit+ Dolby seçince, Intel grafik kontrol merkezi birkaç ayarla panel tadından yenmez.

Ayrıca bir bilgi vereyim. Sürekli yazmayı unutuyorum

https://www.notebookcheck.net/Aorus-16X-2024-review-Core-i9-and-RTX-4070-for-US-2-000.826031.0.html buradan panel inceleme kısmında. Profesyonel şekilde hazır kalibre edilmiş renk profili seçebilirsiniz. Bu aynı model değil ama 16X Aorus bildiğim kadarıyla aynı panel. En fazla denersiniz. Profili indirip "renk yönetimi" kısmından indirilen profili seçerseniz fark yaşayabilirsiniz. Zaten paneli pantone kalibre geliyor. Ama yine de fark edecektir. Aynı modelin incelemesi de vardı. Onlarda kalibrasyon dosya var mıydı hatırlamıyorum doğrusu. Yine gcc arayüzünde zaten çeşitli renk profili vardı diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Nvidia kontrol panelden 8 bit ve 10 bit geçişleri yapıla biliyor panel 10 bit zaten ki kim 8 bit panel diyor ?

Win11 içinde orjınal olması 3 aylık ama nokta sorunsuz cihaz olması birde 7 bin tl fark olunca iptal ettim kargo iade edicem.

Gigabyte Aorus 16X 9SG Aldım ben farklı cihaz almadım hocam 2.el sadece
Hocam selam, siz itopyadan aldığınız ürünü iade ediyorsunuz anladığım kadarıyla değil mi? Kutusunu açmış mıydınız? Ben de 9SG modelinin sıfırını takip ediyorum belki siz iade edince stok girerler

Hocam QHD ekranda RTX4060 performansını eleştirenler var siz katılır mısınız? Çok yüksek FPS olsun gibi bir derdim yok 60'ın üzeri benim için idealdir. DLSS ile de baya kurtarıyor izlediğim kadarıyla ama yine de soru işaretim yok değil. Sizin önerdiğiniz de 4060

Son düzenleme:
İade edecem ben istanbul çekmeköydeyim kargo daha vermedim verince söylerim size

4070 2K da %15 daha iyi. FPS derdim yok dediniz. Kaldı ki halihazırda kendim 3070(105W) 4K çözünürlükte hala 45- 60 alıyorum. (God of War, Ragnarok, Valhalla, Odyssey, Far Cry 6, Forza 4, RDR2, Ghost of Tsushima...) Çoğu DLSS kapalı şekilde. Ne VRAM sıkıntısı yaşıyorum ne FPS derdi. Siz FSR, DLSS vs çeşitli modlarla daha stabil FPS alırsınız.
Bu kendi 3070 performansım. 105W olduğu halde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yine @El Auria hocam kf(4060 2K) kullanıyor. Size oyun deneyimini söyler (kusura bakmayın rahatsız ediyorum sizi sık sık )
Yine de ilk olarak 16X 4070 almaya bakın. (Vaktiniz, stok olursa.) 2023 15kf ya da 202416X 4060 seçerseniz hiç pişman olmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…