Bilgi amacında olsun panel 10 bit olarak geliyor ama 8 bit kullanmaya başlayınca keskinlik daha iyi oluyor. 10 bit renk derinliğine alınca daha soft ama 8 bit olabilir güzel paneli var.
Bunu çok merak ettim. Çoğu incelemelerde panel 10 bit. Satın alan arkadaşlarda 8 bit olduğunu söyledi. Siz nasıl 8-10 geçiş yaptınız? 10 bit+ Dolby seçince, Intel grafik kontrol merkezi birkaç ayarla panel tadından yenmez.
Ayrıca bir bilgi vereyim. Sürekli yazmayı unutuyorum
https://www.notebookcheck.net/Aorus-16X-2024-review-Core-i9-and-RTX-4070-for-US-2-000.826031.0.html buradan panel inceleme kısmında. Profesyonel şekilde hazır kalibre edilmiş renk profili seçebilirsiniz. Bu aynı model değil ama 16X Aorus bildiğim kadarıyla aynı panel. En fazla denersiniz. Profili indirip "renk yönetimi" kısmından indirilen profili seçerseniz fark yaşayabilirsiniz. Zaten paneli pantone kalibre geliyor. Ama yine de fark edecektir. Aynı modelin incelemesi de vardı. Onlarda kalibrasyon dosya var mıydı hatırlamıyorum doğrusu. Yine gcc arayüzünde zaten çeşitli renk profili vardı diye hatırlıyorum.
Son düzenleme: