Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Sağ olun hocam, update güncellemeleri bitsin hemen deneyeceğim.

Hocam merhaba bende laptop bakarken gözüme çarptı kağıt üstünde iyi duruyor ancak merak ettiğim bir şey var. Konumdada belirttigim gibi bir laptopa ihtiyacım var ve pil çok önemli üniversitede kullanacağım için. Minimum 7/8 saati çıkaracak bir laptopa ihtiyacım var. Bu durumda bir model buldum özellikleri de yakın gibi ancak ekran olarak Aorus daha iyi gibi. Rica etsem benim konuma gelip Gigabyte modelleri hakkında bilgi verebilir misiniz özellikle konuda detaylıca bahsettiğim laptoplara kıyasla + ve -leri hakkında bilgi çok iyi olur.

@745396
Hocam testi şöyle bir ortamda, yükselti koymadan turbo modunda şarjda yaptım.
Testin ortasından bir resim.

Bu da sonuç.

Cpu neden throlling yaptı? Bir de sonuçlar nasıl?

Ufak bilgi vereyim 7-8 saati Intel islemcili laptoplar cikaramaz çok güç tuketen islemciler bunlar 4 saati cikarirsa op basina koy. Belirttigin sureler icin AMD islemci alman lazim Victus ve ASUS TUF serilerindeki bazi AMD modelleri 8 saati gorebilecek vaziyette. Tek derdin pil ise MacBook alman en mantiklisi olacaktir.

Tek derdim pil değil ama laptop için konu açtığımda bilgisayar mühendisleri ve yazılımcılar hep bir ağızdan Ultrabook al demeye başladı bu yüzden bende onlar kadar giden modeller aradım ve ASUS TUF A15 (2024) modelini düşünüyrorum bu modelle ilgili olan bir testte ASUS 7735HS işlemci ve 4070 ile 521 dakikayı görmüş ve Aorus ise 341 dakikada kalmış. Ancak pil konusu dışında ve belki fan sesi (emin değilim) Aorus daha iyi gibi ve daha az kronik sorunlu bir modele benziyor bu yüzden pil farkı her ne kadar çok olsa da daha iyi özellikler için fazladan şarja takmak çok sorun olmaz gibi geliyor bana açıkçası göze alınabilir bir şey gibi 5 saat 41 dakikada çok kötü değil elbette işlemci W kısıtlaması ile iyi olabilir de tabii ki ancak öbür tarafta da 8 saat 41 dakika duruyor. Çok kararsızım...

Tamamen normal sonuçlar hocam. O program her zaman sağlıklı sonuç vermez. Misal farklı mod kullanırsanız 1 saat bile AIDA64 test yapsanız throttle algılamaz. Cinebench vs testleri yaptınız mı? Güncellemeler ne alemde? Ürüne ısınabildiniz mi? Oyun falan test yapma şansınız oldu mu? Emin olun 40-60k arasında en kaliteli bilgisayarı aldınız. (ben şahsen beğendiğinizi düşünüyorum.)
Ara yüze ve yazılıma alışınca çok rahat edersiniz.

Bence pil haricinde Aorus'un yanına yaklaşamaz o TUF. Kanımca + - saymaya gerek yok. Anladığım kadarıyla sizin temel ihtiyacınız pil üzerine. Ee hangi ürünü seçerseniz seçin kullanacağınız programlarda "kağıt üstünde" 5-7 saat görülen batarya süresi zaten alamayacaksınız. Film dizi günü, iki üründe fazlasıyla kurtarır. Thunderbolt üzerinden hızlı sayılır şekilde şarj ediyor benim Gigabyte Aero(99wh). Bir 100W powerbank ya da 85+W şarj aleti iki ürünü her şekilde besler. Aorus beğenmediyseniz ROG bakın en azından. Bence TUF pek yaklaşmayın. A serisi yine tolere edilebilir ama F tamamen alınmaz diyebilirim.

Son düzenleme:
@745396 hocam konudaki neredeyse tüm mesajları okudum, işin açıkçası laptop almadan önce sizin gibi birine denk geldiğim için şanslıyım Gigabyte'a daha bir çok ikna oldum sizin yorumlarınızdan sonra.
Sanırım ben de şu laptop u alacağım; Gigabyte Aorus 16X 9KG-43TRC54SH i7-13650HX 16GB 1TB SSD 8GB RTX 4060 16" WQXGA 165Hz Win11 Home Gaming (Oyuncu) Notebook - incehesap.com

4060, 2k çözünürlükte üzebilir fakat 45ntsc ekranlı victus almaktan daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Başka bir laptop önerim var derseniz bütçem maksimum bu kadar, o da victus almamak için

Güncellemeler bitti hocam, çok test imkanım olmadı ama dünkü testte dışarıdan hiç belli etmiyordu sıcaklığı. Sanırım doğru laptopu aldık, emekleriniz için teşekkürler. Alacak arkadaşlar için de şunu söylemeliyim ki kasa kalitesi, soğutma sistemi baya güzel. Benim için tek ekşisi numberik klavye olmaması. Onun harici tavsiyemdir.

Merhaba hocam. Bence bir firmaya inat alternatif ürün almayın. Kendinizce uzun uzadıya avantajı dezavantajını düşünün. Benim Türkiye piyasasında gönül rahatlığıyla önerebileceğim belki tek firma Aorus. 4 farklı Aorus ve Aero ürün geçmişi ve 3 yıla yakın aktif kullanım(kısa dönem mağaza satış ve destek doğrultusunda.)
Almaya karar verdiğiniz ürün bence gerçekten kaliteli ürün. Uzun uzadıya ürünü kağıt üstünde inceledim ve yurtdışındaki arkadaşlarla hala iletişim halindeyim. Aorus serisi her sene üstüne koyarak ilerliyor. Elinize sağlam bir ürün geçerse stabilitesini sorunsuz koruyacaktır(arada yazılımsal sorunlar hariç). Uzun soluklu 2021'den beri Gigabyte Aero 15 OLED XD kullanıyorum. 11800H 16 RAM 3070(105W) 4K OLED 60Hz. İnanın üç yıldır macun değişimi, fan temizliği bile yapmadım. Hatta ürüne tornavida bile dokunmadı. Aktif oyunda oynuyorum, çeşitli projelerde yürütüyorum. 4060 kısmında diyeceğim çok şey var. Kısaca özetlemek gerekirse
Bendeki 105W 3070 4K besliyor. Oyunlarda (30-45-60 +) benim aman aman FPS derdim yok.
Panel zaten 60 Hz. O 3070 teoride ve uygulamada 4070 yakın (105W olduğu halde)
Üründeki 4060 140W " bence" 2K için fazlasıyla yeterli gelecektir. DLSS, FSR mod derken 2K 60 FPS 3-4 sene fazlasıyla idare eder. Elbette 4070 biraz daha iyi seçim olur. Ama! Aynı donanım ve sadece "4070" için fazladan 10k değer mi emin değilim doğrusu. Amacınız oyun, günlük hafif projeler ise 4060 yeterli gelecektir. CUDA farkına rağmen 5 dk iş 7 dk uzar. VRAM yanında kaybınız zaten yok. Ayrıca üründeki 4060 frekansı anlamadığım şekilde yüksek. O da garip doğrusu. Sağlam panel, harika soğutma, güzel kasa, kötü ama alışınca iyi belki harika Gigabyte Control Center ile 45k her kuruşunu hak eden bir ürün. Aldığınız zaman Gigabyte Control Center sizi zorlayacaktır. Karışık ve gelişmiş bir arayüzü var. 10-15 güne çözersiniz. Zaten neredeyse her 1-2 ay yeni sürüm geliyor. Doğrusu memnun olan kişi sayısı az. Bendeki Control Center desteği kesildi bu yüzden yeni arayüze yabancıyım. Control Center tahmini yardımım harici her konuda detaylı bilgi sağlayabilirim. ( elbette ihtiyacınız varsa)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…