Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Hocam az sonra siparişi vereceğim inşallah, bir firmaya inat alternatif ürün almayın demişsiniz ama 2 ürün arasında büyük bir fark var, biraz inat olarak algılanabilir ama aslında tercihimi belirtmiştim Bu üründe beni yoracak tek şey Gigabyte Control Center olacak sanırım, onu da bir şekilde hallederim diye düşünüyorum. Yardım konusunda sizi yeniden rahatsız ederim diye düşünüyorum Ürün şu anda daha bir mantıklı geldi, kaliteli bir ürün alacağımı bilmek mutluluk verici gerçekten.
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.

Hayırlı olsun hocam. Rica ederim. Her zaman yazabilirsiniz. Amacımız maksimal kalitede, uzun vadeli ve "uygun" bütçeli ürün tanıtmak
Şaka bir yana son iki aydır 5-6 sadece bu forumda 2023-24 model birkaç Aorus alındı. Bir ürün servise gitti ve para iadesi aldı. Ürün fabrika hatalı geldi sanırım. Bir arkadaşta yazılımsal hata var. Diğer ürünler şu anda "sorunsuz". Başka arkadaşlar alacağını belirtti ama geri dönüş sağlamadı doğrusu. Aldılar mı kaldı mı bilmiyorum. Yine 2 aya yakın Aorus 16 X 4070 modelini Gürcistan'dan arkadaş satın aldı ilk birkaç gün Control Center harici sorun yaşamadı.
Bildiğim sorunlar.
  • FreeDOS gelen üründe Intel VMD güncelleme yüzünden Windows kurulumu sıkıntılı. Güncelleme yapıp VMD kapamak kesin çözüm. Bildiğim kadarıyla RAID zaten yok. VMD gerekli de değil.
  • Kozmetik olarak sorun sayılırsa: Ürün enerji girişi kasaya tam oturmuyor. Çıkıntılı şekilde (tahmini 1 cm) boşluk var. Bazı partide olmadığını öğrendim. Türkiye pazarında bildiğim kadarıyla sorun geçerli. (bence sorun değil ama ahmakça bir hata)
  • Yazılımı gerçekten emek istiyor. Bazen çıldırmak elde değil. 2023 ya da 13. nesil Intel Control Center yazılımı yapay zeka ile çok daha gelişmiş. Gigabyte kendi nexus yazılımı. Bizde hala Microsoft Azure var. Ben kendi adıma memnunum. Lafı uzatmadan ilk etapta gerçekten çileden çıkarabilir sizi. Daha sonra yağ gibi alacaktır ürün.
*Fan sesi ( benim için en önemli madde)
Üründe farklı ölçülerde Turbo mod 50-60dB arası fan sesi var. Burada bilmeniz gereken Turbo mod FPS artırmaz. Kendim tüm ürünlerde sentetik test ve render harici bir kez bile Turbo mod ya da fan ihtiyacı hissetmedim. Ayrıca Gigabyte fanları diğer ürünlerdeki fanlardan farklı. Diğer ürünün %100 RPM X sıcaklık yaptığını, Aorus çoğu zaman 60-70 RPM - X ile yapar. Turbo mod harici bence tolere edilebilir fan şiddeti var.

* Size örnek olması amacıyla kendi oyun testlerimi atacağım. 2021 teknolojisi 4K oyun deneyimi bu şekilde. Kesinlikle Turbo fan kapalı. Soğutma performansı size %99 objektif fikir verebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Not: Oyunlardaki özellikle FPS berbat performansımı görmezden gelin. CS 1'6'dan beri elimi sürmedim
Yine de bu işlemci ile 4K 250-290FPS bence çok iyi sonuç.
Kanalda birkaç oyun var. 4K oyun ve 4K kayıt kaynaklı CPU frekansı olması gerekenden daha az! Total TDP 150-160+W ürün bence gayet serin. 2023-24 modeller daha gelişmiş diyebilirim. Bendeki ürün bu şekilde hem de Gaming olmadığı halde. Fazla kafanızı şirşirdiysem affola benden bu kadar. Ne zaman isterseniz yazabilirsiniz. Elimden geldiğince faydalı olmaya çalışırım.

Ülke şartlarında ne kadar uygun olabilirse diyorsunuz yani hocam Son anda bir problem oldu, yarın alacağım gibi gözüküyor laptop'u. Elinize emeğinize sağlık birçok detayı anlatmışsınız. Soğutma performansına özellikle hayran kaldım, ben bu bilgisayara "yavru ROG" diyorum hem tasarım hem soğutma manasında yakıştı bence Control Center biraz kafama takılmadı değil ama alışınca sıkıntı kalmaz diyorsanız öyledir hocam. İyi akşamlar diliyorum

Hocam dediğim gibi bilgisayar mühendisliği okuyacağım ve 4 yıl yetecek bir şey arıyorum. Hem oyun hem yazılım anlamında yetmesi gerekiyor ayrıca fan sesinin çok az olması lazım. Ben takılmam fan sesine, zaten kulaklığa bağlı yaşıyor gibi bir şeyim ancak kütüphane ve okulda yüksek fan sesi benim için sorun olur.
-Ayrıca pil olarak TUF modeli 8/9 saat üstü görüyor ki YouTube videosunda bir eski nesil TUF ile Aorus arasında 3 saatlik pil ömrü farkı vardı.
-Bir sorum daha var öğrendiğim kadarıyla pil kullanırken oyun, creator gibi modlara girilmiyor en fazla varsayılan olabiliyormuş ve bu durum sebebiyle Witcher testi yapmaktan vazgecmislerdi pil modunda (20FPS'i geçmediği için) 14. nesil i9 versiyonunda böyle olmuştu sanırım.
-Ayrıca izlediğim videoda AI özellikleri sadece isimde kalmış gibi duruyor. Güç modlarını AI yazmasına rağmen kaydedilen oyunlar dışında AI ile ilgili herhangi bir şey yok gibiydi.
-Yedek parça olarak sıkıntı yaşar mıyım?
-Ya da diğer seçeneğim 20/30 bin arası daha uygun fiyatlı bir şey alıp 2 yıl sonra yöneleceğim alanı seçtikten sonra alana yönelik bir laptop almakta mantıklı.

Arkadaşlar RAM 8x2 mi 16x1 mi? Bende bu cihazı alacağım ona göre RAM siparişi de vereyim. Bir diğer sorum da kendimiz RAM ve ssd takviyesi yapabiliyor muyuz? Garanti dışı kalma durumu nedir?

*Hocam pil tartışmalı bir konu. Bir program açarsınız en baba Windows 2 saat işlem yapar. Film izlersiniz 6 saat gider. Bendeki OLED 4K 11800H olduğu halde 5 saate yakın film izliyorum. Her şekilde TUF daha avantajlı olabilir batarya da(günlük işlerde)
* O tamamen yazılımsal sorun. Farklı kaynağa bakarsanız pil performansında oyun görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunun gibi.
Kendim aktif şekilde pil performansında hatrı sayılır FPS alıyorum. 4K Ghost of Tsushima 25FPS(40W GPU, 15W CPU)
2K Ghost of Tsushima 35-40FPS
1080p Ghost of Tsushima 45+ FPS.
Prize takılı Cinebench R23 12K.
Pil performansı 40W 7K.
O kadar kötü değil. Hatta harika bile sayılır.
Aorus yazılımı dipsiz kuyu gibi. Biraz karmaşık, kötü, şahane...
  • Video izledim bende defalarca. Bendeki AI ve bu AI çok değişik. %100 fikrim yok. Bahsettiğiniz şekilde biraz reklam ayağına yatmış gibi AI performansı. Bende durum kesinlikle çok daha farklı.
  • Türkiye piyasa ve servis desteği hakkında gerçekten en ufak fikrim yok. Bildiğim tek şey MSI servisi ilgileniyor.
*Sanırım bu en doğru seçenek. Düşük bütçeli bir ürün alıp imkanınız olursa seneye alanınızı seçtikten, biraz profesyonel olduktan sonra çok daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

Üründe 8*2 RAM gelmekte. Bendeki tüm ürünlerde "garanti etiketi" vardı. Rusya'da 16X yine garanti etiketi var. Gigabyte, satıcı ya da servise sormanız da yarar var.

Hocam bilgiler için sağ olun sanırım 50/55K'ya çıkarsam Gigabyte'tan yana olacak tercihim. Diğer türlü 7735HS'li 4050'li bir A15 alıp RAM vs SSD eklemesi yapacağım. Kendisi şu an 27k vade farksız 3 taksit imkanıyla.
4060'lı bir önerisi olan varsa (pil, fan sesi, kasa kalitesi olarak da benzer seviyede ise) önerebilirsiniz 30/32K'ya kadar ancak fiyat farkına değmesi lazım.

Hocam bildiğim emin olduğum 45k Aorus 4060 var. Haricinde pek bilgim yok. TUF alırsanız kesinlikle a serisi alın yine. F nazaran daha iyi. Sanki düşündüğünüz model şu anda en iyi tercih gibi. Bildiğim fiyata LOQ vardı. Bazı kişiler batarya azalması sorunu yaşamış. Son durum ne bilmiyorum. Rusya da benzer sorunlarda iletişime geçip "ücretsiz" yüksek W adaptör değişimi yapmışlardı.

Hocam LOQ ile kiyaslamistim sanırım öyle çok bir artısı yok. Ek olarak TUF en yüksek pil süresine sahip Gaming laptoplardan özellikle düşük bütçe için tabii bildiğim kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…