Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Hocam saçma olabilir fakat ben evdeyken laptopu genellikle 24' monitörümle aynı masada kullanıyordum, acaba bir parazitlenme gibi bir şey olabilir mi o durum diye düşünmedim değil. Şu anlık sorun yok çok şükür. Sadece bu fan olayına alışmam lazım, 4 yıldır masaüstü kullandığım için çok sesli geliyor şu an bana :D

Monitör Thunderbolt 4 ya da HDMI ile mi bağlantı sağlıyorsunuz? Çıkış birimine göre GPU değişim gösterebilir. Bence ilk sorun NVIDIA aktif olduğu zaman g ysnc ve Intel grafik kontrol merkezindeki adaptive senkronizasyon çakışıyor. Bu yüzden sorun yaşanabilir. Şimdi sorun yoksa harika. Hangi mod kullanıyorsunuz hocam? Turbo mod aktif ise gereksiz yere fan sesi dinlersiniz. Turbo mod sadece render zamanı performans artışı sağlar. Oyunlarda falan büyük etkisi olmaz. Gaming'ya da normal fan sesi düşük olmalı. Hatta yanılmıyorsam 50-55 C arası 0 dB protokolü vardı. Arada fan açar o kadar. Testlerde normal 40-50 arası değişiyordu. Turbo 52-56 diye hatırlıyorum.

Monitör Thunderbolt 4 ya da HDMI ile mi bağlantı sağlıyorsunuz? Çıkış birimine göre GPU değişim gösterebilir. Bence ilk sorun NVIDIA aktif olduğu zaman g ysnc ve Intel grafik kontrol merkezindeki adaptive senkronizasyon çakışıyor. Bu yüzden sorun yaşanabilir. Şimdi sorun yoksa harika. Hangi mod kullanıyorsunuz hocam? Turbo mod aktif ise gereksiz yere fan sesi dinlersiniz. Turbo mod sadece render zamanı performans artışı sağlar. Oyunlarda falan büyük etkisi olmaz. Gaming'ya da normal fan sesi düşük olmalı. Hatta yanılmıyorsam 50-55 C arası 0 dB protokolü vardı. Arada fan açar o kadar. Testlerde normal 40-50 arası değişiyordu. Turbo 52-56 diye hatırlıyorum.
Hocam monitör başka pc ye bağlıydı fakat laptop ve monitör yan yana veya arka arkaya duruyordu çoğunlukla, zor bir ihtimal ama aklıma gelmişken söyleyeyim dedim. Yurda geldiğimden beri hiçbir sıkıntı yok dediğim gibi, sadece ışık sızması bir tık fazla görünüyor ama o da normal bir durum ips panelde.
Fanları turbo modda 60-65 dB civarı eğer yanlış ölçmüyorsam. Turboda hiç kullanmadım testler dışında, zaten tahammül edilebilecek bir fan sesi değil turbo fan. Oyunlarda da bazen turbo moda yakın fan açıyor power veya normal moddayken fakat sıcaklık eco moda alsam da aynı power moda alsam da, ben çok bir fark göremedim açıkçası, o yüzden fan sesi çok rahatsız ettiğinde eco moda alıyorum bazen.
50 C civarında fanları kapatıyor evet

Hocam monitör başka PC'ye bağlıydı fakat laptop ve monitör yan yana veya arka arkaya duruyordu çoğunlukla, zor bir ihtimal ama aklıma gelmişken söyleyeyim dedim. Yurda geldiğimden beri hiçbir sıkıntı yok dediğim gibi, sadece ışık sızması bir tık fazla görünüyor ama o da normal bir durum IPS panelde.
Fanları Turbo modda 60-65 dB civarı eğer yanlış ölçmüyorsam. Turbo'da hiç kullanmadım testler dışında, zaten tahammül edilebilecek bir fan sesi değil Turbo fan. Oyunlarda da bazen Turbo moda yakın fan açıyor Power veya normal moddayken fakat sıcaklık eco moda alsam da aynı Power moda alsam da, ben çok bir fark göremedim açıkçası, o yüzden fan sesi çok rahatsız ettiğinde eco moda alıyorum bazen.
50 C civarında fanları kapatıyor evet.

Hocam o şekilde sorun yaşanmaz 😅 bağlı olsaydı bir ihtimal. Ne kadar fazla ışık sızması? Çoğu inceleme de çok düşük olduğunu görmüştüm. IPS doğası ne yazık ki bir nebze kaçınılmaz. 60-65? Emin misiniz? Yerli yabancı incelemelerde daha farklıydı dB. Oyunlarda Gaming kullanın ya da AI, en basiti normal de olabilir. İleride kendi fan eğrinizi oluşturursunuz daha rahat olur ç

Hocam o şekilde sorun yaşanmaz 😅 bağlı olsaydı bir ihtimal. Ne kadar fazla ışık sızması? Çoğu inceleme de çok düşük olduğunu görmüştüm. IPS doğası ne yazık ki bir nebze kaçınılmaz. 60-65? Emin misiniz? Yerli yabancı incelemelerde daha farklıydı dB. Oyunlarda Gaming kullanın ya da AI, en basiti normal de olabilir. İleride kendi fan eğrinizi oluşturursunuz daha rahat olur ç
Benim gördüğüm aşağı yukarı budur hocam sağ alt harici günlük kullanımda belli olmuyor bile. dB ortam sesinden dolayı fazla çıkmış olabilir çok kesin konuşamayacağım vallahi tekrar farklı programlarla da deneyeceğim bakalım

Screenshot_20240930_230119_Gallery.jpg

Hocam 1 haftadır üniversitedeydim ve laptopu yanıma almamıştım, bu hafta laptopu almak için eve döndüm daha yeni okuyabiliyorum. Testlerini yapamadan gitmek zorunda kalmıştım geçen hafta fakat testlerden hariç gri çizgi sorunu devam ediyor maalesef. Yalnızca 60Hz de sıkıntısız kullanabiliyorum onun haricinde 165Hz de denediğim herhangi bir kombinasyonda (bazen bir hayli aralıklı olsa da) sorunu gözlemledim. Şu an 60Hz de 10 dk dır kullanıyorum hiçbir problem yok, umarım yazılımsaldır diye dua etmekten başka çarem yok şu anda :/

Güncelleme: Gigabyte'ın sitesinden en son Gcc'ı indirdiğimden itibaren (yaklaşık 5-6 saat) gri çizgilerle hiç karşılaşmadım, umarım çözülmüştür.

Hocam öncelikle merhaba bu sorunu yaşamanıza bir hayli üzülsemde yalnız olmadığımı fark edince de sevindim galiba bu bilgisayarların kronik bir sorunu 60Hz de bende de asla olmuyor 165 Hz de sizin dediğiniz gibi oluyor nasıl çözülecek Allah bilir servise gönderdim hiçbir şey bulamadılar.

Son durum ne hocam? Sorun ilk gün söylediğim gibi %99 yazılımsal. G-Sync ve Control Center yüksek ihtimal çakışıyor. Anlamadığım şey Rusya da konuyla ilgili en ufak şikayet görmedim ben. Umarım sorununuz çözülmüştür. Forumdan bir arkadaş aynı sorundan muzdaripti son durum ne bilmiyorum geri dönüş yapmadı kendisi.

Merhaba hocam. Hayırlı olsun öncelikle. Fiyat 10k iken 4060/70 fark etmezdi. 4-5 k olunca 4070 düşünmeye değerdi. Zaten ürünü almışsınız. Türkiye de satılan 16X i7 13650HX 4060/70 harici fark yok. Benim bildiğim bu şekilde. Aynı panel, aynı RAM, aynı soğutma sistemi, aynı yazılım vs.
4060 2K konusunda kendimden örnekle açıklamak zorundayım. Bende Gigabyte Aero 15 OLED 4K var. 3070 hala cayır cayır AAA oyunlarda 4K 30-60 FPS besliyor. 4060 4070'den 2K kabaca %15 daha düşük performans verecektir. Aman aman FPS derdiniz yok 60 FPS yeter derseniz 4060 sizi hiç üzmez. Render ve CUDA farkı yüzünden 4070 bir adım daha iyi. Yine kabaca 4060 4 yıl giderse, 4070 +1-1'5 yıl ekler.
DLSS, FSR derken her şekilde 2K 60 alırsınız bence. Çok daha sonralar olmadı çözünürlük düşersiniz. Çözünürlük düşünce görüntü çamur olmaz (bendeki ürünlerde böyleydi)
** DLSS bende görüntü bozuyor garip şekilde.
***Bıos konusunda Control Center içinden yükleyebilirsin. Gerekli yazılımlar neredeyse eksiksiz kontrol Center içinde. Belki birkaç yazılım Microsoft Store olabilir (sadece tahmini) Dolby Atmos, Dolby HDR lisans ve programı gibi.
Her Gigabyte Aorus-Aero alan arkadaşa söylediğim gibi BIOS esnasında sabırlı olun. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. BIOS uzun sürebilir.
Control Center yazılımına alışmak biraz zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum. Yakın zamanda neredeyse her ay yeni Control Center yazılımı geliyor. Değişiklikleri takip edemiyorum. Bendeki ürün 11.nesil Control Center var çok farklılıklar var. Yine de her konuda elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Tekrar hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

Hocam geri dönemediğim için özür dilerim ama servis 2.5 hafta laptopa el koydu ve telefonu da servise vermiştim yazamadım kusura bakmayın.

Hocam öncelikle merhaba bu sorunu yaşamanıza bir hayli üzülsemde yalnız olmadığımı fark edince de sevindim galiba bu bilgisayarların kronik bir sorunu 60Hz de bende de asla olmuyor 165 Hz de sizin dediğiniz gibi oluyor nasıl çözülecek Allah bilir servise gönderdim hiçbir şey bulamadılar.

Hocam geri dönemediğim için özür dilerim ama servis 2.5 hafta laptopa el koydu ve telefonu da servise vermiştim yazamadım kusura bakmayın.

Arkadaş sorunu güncelleme yaparak çözmüştü. Sizde deneyin yine. Aorus sitesinden 1 hafta önce yayınlanan 24.09.27.01 bu Control Center yükeleyip deneyin.

Hocam, Legender07 hocamın da dediği gibi en son GCC'yi yüklediğimden beri tekrar karşılaşmadım sorunla. Siz de bir deneyin isterseniz

Hocam, legender07 hocamın da dediği gibi en son Gcc'yi yüklediğimden beri tekrar karşılaşmadım sorunla. Siz de bir deneyin isterseniz.

Hocam güncellemeyi yaptım. Sanırım sorun ya çözüldü ya da çok nadir görünmeye başladı tam emin değilim geçip geçmediğinden ama çok ilginç bir sorun. Siz de takip edip buraya olduğunda yazarsanız güzel olur. @745396 hocam siz de çok sağ olun artık sorun çözüldü çözülmedi bilmiyorum ama çok yardımcı oldunuz.

Hocam, legender07 hocamın da dediği gibi en son Gcc'yi yüklediğimden beri tekrar karşılaşmadım sorunla. Siz de bir deneyin isterseniz.

Hocam bu sorun bende tekrar artmaya başladı neden böyle oluyor bilmiyorum.

Son düzenleme:
48 bin liraya İncehesap satıcısından bende i7 13650hx ve 4060 versiyonunu almak istiyorum, son durum nedir sıcaklık değerleri nasıl, 2k için bu kart yeterli mi?

48 bin liraya İncehesap satıcısından bende i7 13650HX ve 4060 versiyonunu almak istiyorum, son durum nedir sıcaklık değerleri nasıl, 2K için bu kart yeterli mi?

Merhaba kolay gelsin sorunum hala devam etmesine rağmen tarafsız yaklaşacağım değerlendirmeye ama bilmenizi isterim ki sorun yaşayabilirsiniz bu grilenme sorununu ve çok canınız sıkılabilir. Ama ben risk alırım derseniz ve bu sorun olmazsa canavar gibi bir bilgisayar ısınma sorunu hiç olmadı ve şarjı da güzel gidiyor MUX switch açıkken 3 saat kadar gidiyor batarya modunda 4.5 saat kadar oluyor. Ama dediğim gibi sorun yaşama ihtimaliniz var ben tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum umarım yaşamazsınız bunları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı