Gigabyte Aorus 16X Windows 11 kurulum sonrası siyah ekran veriyor

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba.

Bu bilgisayarı yeni aldım. Daha taze sıfır kurdum ayarları yapıyordum ki Gigabyte Control Center'da güncellemeleri yapıyordum. Tam ekran kartı NVIDIA vs. bir güncellemeler esnasında ben de ekran kartını devreye sok çıkar gibi ayarlara bakıyordum sonra bir anda laptop siyah ekran oldu ve kaldı. En az 10 dakika bekledim düzelmedi. PC hala açıktı sesler geliyordu ama görüntü yoktu. Sonrasında aç kapa yaptım ama nafile ne BIOS ekranı, ne açılış ekranı hiçbir şey yok.

Sadece siyah ekran var ne yapacağım acayip sinirlerim bozuldu :(

@Astiva hocam ne yapmak gerek bilgin var mı :(

İçini açıp laptop pil soketini sök tak yapar mısınız? BIOS pili göremedim, siz görürseniz BIOS pilini sök tak yapın. Söktükten sonra 1dk falan hemen takmayın.

İçini açıp laptop pil soketini sök tak yapar mısınız?
Hocam PC açılışında "ctrl, shift, windows tuşu + b" bu kombinasyonu yaparak ekranlarla ilgili bir şeyi sıfırladım ve ekran geldi neyse ki.

Sorun neyden kaynaklandı, ne yapmamam lazım onu anlamadım. Bu hariciyi, dahili ekran kartını falan nasıl devreye sokmak lazım.

Hiç daha önce dizüstü kullanmadım dolayısıyla bir harici devreye giriyor bir dahili giriyor ben de kurcaladım biraz hem gigabyte control center olsun hem nvidia control paneli üzerinden olsun orada oldu sorun ve ekran komple gitti.

İçini açıp laptop pil soketini sök tak yapar mısınız? BIOS pili göremedim, siz görürseniz BIOS pilini sök tak yapın. Söktükten sonra 1dk falan hemen takmayın.
BIOS güncellemesi yaptım %100 oldu bitti ve şimdi yine siyah ekran gerçekten çıldırıcam.

Son düzenleme:
Hocam PC açılışında "CTRL, Shift, Windows tuşu + b" bu kombinasyonu yaparak ekranlarla ilgili bir şeyi sıfırladım ve ekran geldi neyse ki.

Sorun neden kaynaklandı, ne yapmamam lazım onu anlamadım. Bu hariciyi, dahili ekran kartını falan nasıl devreye sokmak lazım.

Hiç daha önce dizüstü kullanmadım dolayısıyla bir harici devreye giriyor bir dahili giriyor ben de kurcaladım biraz hem Gigabyte Control Center olsun hem NVIDIA Control paneli üzerinden olsun orada oldu sorun ve ekran komple gitti.

BIOS güncellemesi yaptım %100 oldu bitti ve şimdi yine siyah ekran gerçekten çıldıracağım.

MUX kaynaklı veya hatalı sürücü olabilir. Sürücüleri ne ile kurdunuz?

MUX kaynaklı veya hatalı sürücü olabilir. Sürücüleri ne ile kurdunuz?
Hocam bir ton uğraş sonrası rastgele şeyler yaptım ve ekran bir şekilde geldi ve USB'den tekrardan format attım Windows 11'i yine kurdum. Sadece Windows update'leri yaptım. Bir de Nvidia ekran kartı sürümünü güncelledim. Başka da hiç bir şey yapmadım ekstra daha yüklemem gereken bir şey yoktur umarım.

BIOS'um güncellendi mi açıkçası onu da bilmiyorum.

Hocam bir ton uğraş sonrası rastgele şeyler yaptım ve ekran bir şekilde geldi ve USB'den tekrardan format attım Windows 11'i yine kurdum. Sadece Windows Update'leri yaptım. Bir de NVIDIA ekran kartı sürümünü güncelledim. Başka da hiçbir şey yapmadım ekstra daha yüklemem gereken bir şey yoktur umarım.

BIOS'um güncellendi mi açıkçası onu da bilmiyorum.

BIOS sürümünü BIOS içinden veya CMD üstünden [B]wmic bios get smbiosbiosversion[/B] komutu ile bakabilirsiniz. Windows çoğunu kurar ama üretici sitesinden veya Aorus Control Center içinden kontrol edin güncel olup olmadıklarına. Muhtemelen bir grafik sürücüsü yanlış yüklendiği için öyle bir durum yaşadınız.

BIOS sürümünü BIOS içinden veya CMD üstünden [B]wmic bios get smbiosbiosversion[/B] komutu ile bakabilirsiniz. Windows çoğunu kurar ama üretici sitesinden veya Aorus Control Center içinden kontrol edin güncel olup olmadıklarına. Muhtemelen bir grafik sürücüsü yanlış yüklendiği için öyle bir durum yaşadınız.

Hocam BIOS yüklenmiş sanırım, artık Gigabyte'in Control Center'da Update'ler arasında belirmiyor. F9 versiyonu yüklüymüş BIOS menüsünden de baktım.

Intel Graphics güncellemelerine hiç bulaşmadım bu sefer ne yaptıysam orada oldu herhalde bir önceki seferde.

Hocam BIOS yüklenmiş sanırım, artık Gigabyte'in Control Center'da Update'ler arasında belirmiyor. F9 versiyonu yüklüymüş BIOS menüsünden de baktım.

Intel Graphics güncellemelerine hiç bulaşmadım bu sefer ne yaptıysam orada oldu herhalde bir önceki seferde.

Ekstra bir durum olursa her zaman etiket atabilirsiniz laptoplar ile ilgili.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı