Gigabyte Aorus 27" AD27QD Nasıldır?

Çözüm
W
@Silinen üye monitörü aldım diyelim. Aldıktan sonra bir sıkıntısı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Color banding gibi sorunlar oluyormuş, ölü piksel gibi sorunlar oluyormuş. Bunları nasıl test edebilirim?

Siz böyle söyledikçe iyice yapışasım geliyor monitöre. :D
O testleri yapmak için programlar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu konuda net bilgiye sahip değilim maalesef. Monitör kısmı zevkinize kalmış. İsterseniz AORUS da alabilirsiniz. Ben 1700₺’nizin cebinizde kalması için öneri yaptım :)
Hayal gibi özellikler sunuyor :) Fiyatı da özelliklerine göre çok abartı değil. Yinede kağıt üzerinde yazan özellikleriyle deneyimler arasında büyük farklar olabiliyor.
IPS ekranda 1ms gerçekten mümkün mü? Şahsen diğer IPS monitörlere baktığımda bir çoğu 4-5ms olarak gözüküyor.
İlk duyurulduğu zaman çok hoşuma gitmişti. Ama fiyatını görünce hayal kırıklığına uğradım. Daha ucuz modellere yönelmek daha doğru olur.
IPS ile VA panel arasında ben gidip geliyorum. Geçen günlerde de forumda konu açmıştım. Açıkçası monitör tasarım olarak beni çok cezbediyor. :D

IPS ekranda 1ms gerçekten mümkün mü? Şahsen diğer IPS monitörlere baktığımda bir çoğu 4-5ms olarak gözüküyor.

IPS ile VA panel arasında ben gidip geliyorum. Geçen günlerde de forumda konu açmıştım. Açıkçası monitör tasarım olarak beni çok cezbediyor. :D
Grey-to-grey olarak bakıldığında IPS ekranların 1ms düşmesi mümkün. Örnekleri var ama fiyat olarak daha yukarıdalar. Bence asıl önemli kısım ortalama tepki süresi oda bu üründe 4ms ve gayet yeterli bir değer. Bir çok TN panel daha hızlı ama IPS'ın nimetlerini es geçmemek lazım.
Mesela gayet F/P bir ürün. Fiyatı daha da düşerse yaza doğru yapışırım :) 2K, 144Hz, Curved 27” ekran ve Free-Sync üstelik 2300₺. Daha ne istersiniz ki :)
Güzel bir ürün Samsung C27JG50 ama Aorus'un avantajı fiyat farkına değer gibi duruyor. Yükseltilmiş bir 10bit ekran, HDR 400 desteği ve IPS paneli başlı başına fiyat farkı sebebi :)

@UmuTzn
Ben geçenlerde de zaten monitör önerisi istemiştim zaten forumda ama konuyu yanlış yere açtığım için ceza almıştım :D. Bir çok alternatif var ama hangisi beni memnun eder bilmiyorum. @Silinen üye 'nun dediği gibi Samsung monitör şık ve sade özellikleri desen gayet güzel. Ama diğer tarafta da agresif bir tasarım ve onun özellikleri de güzel. Tabi kullanan var mı bilmiyorum. Yazılan özellikleri gerçekten var mı? Riske girip alınır mı? Memnun eder mi? Haftaya sistemi toparlayacağım ve monitör hala aklımda muamma gibi bir şey. Bu nedenle bu monitörü merak edip sizlere sormak istedim. :D

@UmuTzn
Ben geçenlerde de zaten monitör önerisi istemiştim zaten forumda ama konuyu yanlış yere açtığım için ceza almıştım :D. Bir çok alternatif var ama hangisi beni memnun eder bilmiyorum. @Silinen üye 'nun dediği gibi Samsung monitör şık ve sade özellikleri desen gayet güzel. Ama diğer tarafta da agresif bir tasarım ve onun özellikleri de güzel. Tabi kullanan var mı bilmiyorum. Yazılan özellikleri gerçekten var mı? Riske girip alınır mı? Memnun eder mi? Haftaya sistemi toparlayacağım ve monitör hala aklımda muamma gibi bir şey. Bu nedenle bu monitörü merak edip sizlere sormak istedim. :D
Aorus’un monitörü gerçekten güzel. 1,07 milyar renk sunulduğu belirtilmiş fakat yüksek ihtimalle gerçek 10 bit değildir o panel :) Ama bir monitöre 4000₺ vermek ne kadar doğru, tartışılır. RGB ekleyerek fiyatı şişirmişler gibi geldi bana, bir nevi Razer’ın monitöründe uyguladığı taktiği uygulamışlar.

Aorus’un monitörü gerçekten güzel. 1,07 milyar renk sunulduğu belirtilmiş fakat yüksek ihtimalle gerçek 10 bit değildir o panel :) Ama bir monitöre 4000₺ vermek ne kadar doğru, tartışılır. RGB ekleyerek fiyatı şişirmişler gibi geldi bana, bir nevi Razer’ın monitöründe uyguladığı taktiği uygulamışlar.
Gerçek 10 bit derken? Nasıl yani? Anlamadım. Yani yazılan özelliklerin bazılarının doğru olmadığı mı?

Gerçek 10 bit derken? Nasıl yani? Anlamadım. Yani yazılan özelliklerin bazılarının doğru olmadığı mı?
Yok canım yazılanlar doğru :) Gerçek 10 bit panel 1,07 milyar rengin tamamını sunar, ama pahalıdırlar. Benim belirttiğim sahte 10 bit ise 8 bit + FRC’dir. FRC, bildiğimiz hızaşırtma :) 8 bit ise 16,7 milyon renk sunuyor. Bu FRC ile birlikte 1,07 milyar renk sunmaya çalışıyor ama tabi ki bir gerçek 10 bit panel gibi de olmaz :) @GCN bu konularda daha bilgili, yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı