Gigabyte Aorus Elite X570 nasildir?

baybarsyontar

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamera Asistani
Yakin bir zaman icerisinde baslikta yazan anakarti almayi planliyorum ve uzunca bir sure sonrasinda bilgisayarim için yaptığım ilk guncelleme olacak. Uzun sureli bir kullanim için nasil bir anakarttir? Onceki sistemimi aldigim gibi aldiktan sonra cidden uzun bir sure kullanmayi planliyorum o yuzden iyice karar kilmak istiyorum. Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakin bir zaman icerisinde baslikta yazan anakarti almayi planliyorum ve uzunca bir sure sonrasinda bilgisayarim için yaptığım ilk guncelleme olacak. Uzun sureli bir kullanim için nasil bir anakarttir? Onceki sistemimi aldigim gibi aldiktan sonra cidden uzun bir sure kullanmayi planliyorum o yuzden iyice karar kilmak istiyorum. Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz için.

İşlemciniz nedir bu birinci soru.
Anakartınız şuanki modeli bu iki soruya cevap verirseniz daha detaylı anşatabilirim.

Hocam, B550 serisine bakabilirsiniz.

Bu fiyatta alınabilecek en iyi X570 Chipsetli anakart denebilir. Uzun ömürlülük konusu ise AMD'nin ne zaman soket değistireceğine bağlı olarak değisir. 4. nesil islemcileri kullanabilirsiniz bu anakart ile ama 5. nesil meçhul. AMD soket değistirmez ise muhtemelen 5. nesil desteği de olur. En kötü en üst seviye 4. nesil islemcilerden birini alıp uzun sure kullanmaya yine devam edebilirsiniz. Üzmez bu anakart kesinlikle.

İşlemciniz nedir bu birinci soru.
Anakartınız şuanki modeli bu iki soruya cevap verirseniz daha detaylı anşatabilirim.
Su an kullandigim islemci FX-6300, bu anakarti aldiktan sonra Ryzen 7 3700x almayi planliyorum uzunca bir sure kullanmak icin.
Hocam, B550 serisine bakabilirsiniz.
B550 serisi yerine X570 istememin sebebi ileride 4. nesil islemcileri kullanabilmek icin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı